Pilvipalvelupioneeri OnLive myytiin erikoisen tapahtumaketjun saattelemana

OnLive-yhtiön varat näyttäisivät siirtyneen uuden yhtiön haltuun kohtalaisen hämmentävissä merkeissä.

18.8.2012 17:33

Pilvipelaamisen eräänlaisena pioneerina toimineen OnLive-yhtiön varat on myyty eteenpäin uuden, vasta pystytetyn yhtiön haltuun. Asiasta uutisoivat muun muassa The Verge sekä Game Informer.

Sivustojen saaman lausunnon mukaan OnLiven palvelut jatkuvat tapahtumasta huolimatta normaalisti.

Omistajanvaihdoksesta ilmoitettiin vasta varsin hämmentävän tapahtumasarjan jälkeen. Myöhään viime yönä uutissivustot alkoivat täyttyä aivan yllättäen huhuista, joiden mukaan OnLive olisi irtisanonut kaikki työntekijänsä tai ainakin valtaosan heistä ja valmistautuisi kenties jopa konkurssiin. Yhtiön päämajan luona nähtiin myöhemmin myös raporttien mukaan OnLiven työntekijöitä kantamassa omaisuuttaan pois työpaikaltaan. Yhtiön edustajat vakuuttelivat tuolloin kuitenkin toistuvasti, että kaikki olisi hyvin.

OnLive on luvannut, että suuri osa sen työllistämistä ihmisistä on saamassa työpaikan myös uudessa yhtiössä. Näiden ohella pilvipalvelua varten ollaan ilmeisesti palkkaamassa myös kokonaan uutta väkeä.

OnLiven pilvipelaamispalvelu on tarjonnut mahdollisuuden päästä useisiin uudempiin peleihin käsiksi ilman, että pelaajalta vaadittaisiin esimerkiksi tehokasta tietokonetta. OnLivella pelatessa palvelun tarjoamien pelien pyörittäminen tapahtuu yhtiön omilla palvelimilla, kun taas pelitapahtumat ja -komennot välitetään eteenpäin verkon välityksellä.

Palvelu on ollut käytettävissä muun muassa sekä pc:llä, Macilla että Android-tableteilla, joiden ohella sitä varten on myyty myös kokonaan omaa keskusyksikköä. Vajaa kuukausi sitten OnLive ilmoitti tukevansa myös uutta Ouya-konsolia heti kun se vain julkaistaan.

Parhaillaan palvelu on virallisessa käytössä Pohjois-Amerikassa, Briteissä sekä Belgiassa.

OnLiven kovimpiin kilpailijoihin lukeutuva Gaikai päätyi Sonyn omistukseen aiemmin tänä vuonna.

Lähde: The Verge, Game Informer

Lisää luettavaa