Pilvipelipalvelu OnLive lopettaa toimintansa, yhtiön varat Sonyn haltuun / Uutiset / pelaaja.fi

Pilvipelipalvelu OnLive lopettaa toimintansa, yhtiön varat Sonyn haltuun

4.04.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Pilvipelaamisen puolesta ensimmäisten joukossa rummutellut pelipalvelu OnLive on lopettamassa toimintansa. Palvelun palvelimet vedetään irti seinästä huhtikuun 30. päivä, minkä jälkeen suoratoistopelaaminen OnLivella on historiaa.

Lähestyvän lopun myötä OnLive ei enää veloita käytöstään kuukausimaksua. Mikäli OnLiven omaa laitteistoa on sattunut myös ostamaan helmikuun 1. päivän jälkeen, voi niistä saada rahat takaisin.

Täysin ilmaan OnLive ei ole tapahtuman myötä sentään haihtumassa. Yhtiön tärkeimmät osat aina sen patentteja myöten ovat löytäneet uuden kodin Sonylta, joka viime vuonna käynnisti Yhdysvalloissa oman PlayStation Now -pilvipelaamispalvelunsa.

OnLive on jo toinen varsin nimekäs pilvikehittäjä, jonka Sony on haalinut itselleen. Vuonna 2012 Sony osti haltuunsa myös pilviteknologiaan erikoistuneen Gaikain, jonka tekemän työn pohjalta juuri PlayStation Now'kin on saanut muotonsa.

OnLive julkaisi suoratoistopalvelunsa alkujaan Yhdysvalloissa vuonna 2010 tarjoten mahdollisuuden pelata pc-pelejä netin ylitse niin, ettei pelaajien tarvinnut omistaa tehokkaita pelilaitteita nauttiakseen hieman teknisesti vaativimmistakin peleistä. Suomeen palvelu saatiin viime vuonna.

OnLiven kohtaloksi näyttää osin koituneen sen vuonna 2012 kohtaamat uudelleenjärjestelyt. Uudistukset yhtiössä tapahtuivat mittavan irtisanomisvyöryn siivittämänä, minkä myötä monet uskoivat palvelun kuolleen, vaikkei sen toiminta tuolloin varsinaisesti keskeytynytkään. Näin ollen vaikka tämän jälkeen OnLiven teknologia onkin kehittynyt eteenpäin ja se on pyrkinyt monipuolistamaan palveluaan, ei se koskaan pystynyt taistelemaan tehokkaasti enää kuolemaluuloja vastaan.

Lähde: OnLive, OnLive Blog, OnLive FAQEurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tässä on loistava esimerkki siitä miksi fyysisen kopion puolesta pitää taistella. Aika paska juttu, jos satuit panostaan tuohon.

En tule koskaan tukemaan pilvipelaamista enkä digitaalista jakelua konsoleilla.

Käyttäjän Juissi kuva
Juissi

Oonks mä ainoa, joka ei oo kuullut täst kyseisest cloud-palvelust? :o

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

No ei tätä ainakaan hyvästä markkinoinnista voi kehuskella.

Nostoja