Piraatit pinteeseen pilailemalla / Uutiset / pelaaja.fi

Piraatit pinteeseen pilailemalla

25.08.2006 // Kirjoittanut: LassiK
17

Brittiläinen pieni pelitalo Introversion on ottanut piratismin torjunnassa käyttöön aivan oman torjuntatapansa. Levittäjien kimppuun hyökkäämisen sijaan talon peleistä syötetään piraattiverkkoon omia pilailuversioita, jotka osoittautuvat vasta lataamisen jälkeen demoversioiksi. Kun vääriä versioita on liikkeellä tarpeeksi, useimmat turhautuvat ja ostavat lopulta pelin täyden version, kertoo pelitalon myynti- ja markkinointijohtaja Tom Arundel Gamesindustry.bizin haastattelussa.

"Tärkeintä on tehdä lataamisesta tarpeeksi vaikeaa", Arundel sanoo. "Piratismin syiden sijaan yksittäisen pelitalon pitää puuttua oireisiin."

Introversionin etuna on toki myös se, että talon pelit ovat edullisia. Esimerkiksi syyskuussa julkaistava ydinsotasimulaattori Defcon maksaa vain vajaat 12 euroa Valven Steam-palvelussa. Vanhempi Uplink tuli myyntiin vajaalla 8 eurolla, tai yhteispaketissa Darwinian kanssa 16 eurolla.

Joskus Introversionin pilat ovat osuneet toiseenkin suuntaan. Aiemmin pelaajat luulivat Darwinian myyntiversiota piraatiksi, sillä pelin alkuintro näyttää välillä piraattiryhmien tekemältä viestiltä, jossa kerrotaan pelin suojauksien murtajista.

Defconista voit lukea laajan ennakkojutun syyskuun PCpelaajasta, joka ilmestyy myyntiin ensi viikolla.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Tuhomursu kuva
Tuhomursu

Hieno keksintö! Yksinkertaista, mutta varmasti toimivaa! Kun waretsijat merkitsevät pakettinsa REAL STUFF REAL GAME, tekevät pelintekijät samoin, eikä sitä sitten koskaan voi tietää varmaksi ja on helpompaa vain ostaa peli! Muiden pitäisi tehdätä tätä perässä!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jokui ei ole näköjään pahemmin waretellut. :D

Käyttäjän Wespa kuva
Wespa

Eikös jostain pelistä kanssa ollut waretuksessa/levityksessä sellainen versio, jonka pelintekijät sitten myöhemmin lukitsivat (kyseessä oli nettipeli). Eli waretukseen/jakoon ja sitten se oli helppo parin viikon/kuukauden päästä lukita, kaikilta, ketkä sen olivat ladanneet.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Entäpäs jos käy niin, ettei kukaan pelaa tuota peliä sitten tai saati osta?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Hieno keksintö! Yksinkertaista, mutta varmasti toimivaa! Kun waretsijat merkitsevät pakettinsa REAL STUFF REAL GAME, tekevät pelintekijät samoin, eikä sitä sitten koskaan voi tietää varmaksi ja on helpompaa vain ostaa peli! Muiden pitäisi tehdätä tätä perässä! "

Todellist werettajat osaa. Ei mee noin helpolla :D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Joo sitten kunhan laskee hintoja niin minä lupaan ostaan ensimmäisen aidon ohjelmiston. Ei kiinnosta mistään bugisesta windows xp:stä maksaa 100 euroa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

tai siis tarkotan 300 € heh

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Windows XP buginen? Osaatko varmasti käyttää käyttöjärjestelmää? :D Itsellä on ollut jo 3 vuotta ja ei ole bugannu kertaakaa... Johtuiskohan sun bugisi "waretetusta" versiosta :D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

No ei johdu kyllä. Liian usein saa lukea uusista tietoturvaaukoista ja jehuu taas päivityksiä latailemaan, toisella koneella linux ja ai sitä toiminnan juhlaa vaikkakin vaikeampi käyttää.

Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7

No kai tämä voi lievittää piratismia saman verran kuin aiemmat keksinnöt, mutta tämäkin varmasti kierretään helposti vaikkapa seuraavalla menetelmällä:

pelaaja lataa "pilatiedoston" ja huomaa että se on pilatiedosto ja ilmoittaa siitä piraattisivun ylläpitäjille jonka jälkeen pilatiedosto poistetaan ja sen lähettäjä bannataan jotta hän ei pysty lisäämään pilatiedostojen määrää.

"Windows XP buginen? Osaatko varmasti käyttää käyttöjärjestelmää? Itsellä on ollut jo 3 vuotta ja ei ole bugannu kertaakaa… Johtuiskohan sun bugisi ”waretetusta” versiosta "

Windows on käyttöjärjestelmä joka kannattaa formatoida joka vuosi ainakin kerran jotta se pyörii moitteettomasti, muuten se alkaa hidastelemaan ja bugailemaan johtuen kaikesta ylimääräisestä tiedosta mitä se on kerännyt mm jo poistetuista tiedostoista. Yksi monista syistä miksi en ole ollut tyytyväinen Ms:n tuotteisiin.