Piristystä maanantaihin ilmaisella Ernesto-pikaroolipelillä

Argentiinalaista perua oleva Ernesto tarjoaa pikaista huvia roolipeli- ja pulmaelementein.

6.1.2014 04:00

Mikä onkaan kamalampaa kuin loppiaismaanantai? Uusi viikko on juuri päässyt aluilleen, mutta kristillisen pyhän johdosta jotkut eivät kuitenkaan pääse töihin tappamaan aikaansa. Peukaloiden pyörittäminen voi pitää osan tällaisissa tilanteissa järjissään, mutta hyvän tekemisvaihtoehdon voi tarjota toki myös selainpeli Ernesto.

Argentiinalaisen indiekehittäjä Daniel Benmerguin luomaa tuotosta tähdittää hieman Indiana Jones -henkinen pikselihahmo Ernesto, jonka matka vie läpi erilaisten aarteiden ja vaarojen täyttämien pelilautaluolastojen. Pelaajan tehtävänä on johdatella Ernesto turvallisesti laudalta toiselle suunnittelemalla tälle aina paras mahdollinen reitti alusta loppuun.

Peli kutsuu itseään pikaroolipeliksi, mikä onkin osin varsin oiva kuvaus tuotokselle. Sen ohella, että pelikerrat voivat päättyä sekunneissa, on pelaajien suunniteltava seikkailumatkansa niin, että Ernesto kerää matkallaan riittävästi sekä kokemusta että tarpeellisia tavaroita pärjätäkseen. Mikäli pelaaja etenee aina vain alusta loppuun suorinta mahdollisinta reittiä, syö viimeistään luolaston loppupomo Erneston välipalaksi.

Peliä voi pelata ilmaiseksi Kongregate-sivustolla.

Lisää luettavaa