Piskuinen kulttikauhupeli yli kymmenen vuoden takaa palaa modernisoituna / Uutiset / pelaaja.fi

Piskuinen kulttikauhupeli yli kymmenen vuoden takaa palaa modernisoituna

28.01.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Japanilainen kauhupeli Yume Nikki: Dream Diary on paljastunut virallisesti pc:lle. Parisen viikkoa kestäneen kiusoittelun jälkeen sen on vahvistettu ilmestyvän myyntiin Steamiin 23. helmikuuta.

Nimi Yume Nikki ei välttämättä sano valtayleisölle mitään, mutta kyseessä oli alunperin vuonna 2004 Japanissa julkaistu RPG Maker -työkaluilla tehty kauhuseikkailu. Enemmän tunnelmaan kuin mekaniikkoihin luottava peli saavutti kulttistatuksen ensin kotimaassaan nettifoorumien kautta ja lopulta se herätti myös länsimaalaisten pelaajien huomion fanikäännöksillä.

Dream Diary on käytännössä alkuperäisen Yume Nikkin modernisoiva teos. Tällä kertaa 3D-grafiikkaan luottavan pelin on tehnyt Archive Gaming Media, joka kertoo luoneensa pelin yhdistelemällä niin alkuperäisestä teoksesta kuin moderneista indiejäteistä saatuja vaikutteita. Alkuperäisen Yume Nikkin tehneen Kikiyaman on kerrottu myös valvoneen projektia ja tehneen sen suhteen muutakin yhteistyötä.

Alkuperäinen Yume Nikki saapui Steamiin aiemmin tammikuussa valmisteluna Dream Diaryn julkistukseen. Peli on napattavissa sieltä täysin ilmaiseksi.

Lähde: Steam

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.