Pitkäaikainen Rare-suunnittelija palaa pelialalle toiminnallisella Parashoot Stanilla / Uutiset / pelaaja.fi

Pitkäaikainen Rare-suunnittelija palaa pelialalle toiminnallisella Parashoot Stanilla

23.11.2012 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Brittiläisen Rare-pelitalon vuoden 2011 alussa jättänyt Chris Seavor on paljastanut kunnollisesti uuden peliprojektinsa. Perustamassaan Gory Detail -studiossa kehitetty peli kulkee nimellä Parashoot Stan.

Applen iOS-laitteille aluksi suuntaavaa teosta tähdittää pikkupoika Stan, joka kuvittelee itsensä supersankariksi luettuaan joukon sarjakuvia fiktiivisestä maailmansodasta. Pelillisesti kyseessä on periaatteessa ikuisesti kestävä toimintapeli, jossa pelihahmo putoaa taivaalta pääosin väistellen erilaisia vaaroja kuolemaansa saakka.

Toimintaa maustetaan muutamilla erilaisilla mekaniikoilla. Kullakin pelikerralla pelaajat voivat valita itselleen käyttöön kolme lemmikkieläintä, joita käyttämällä aktivoidaan erilaisia kykyjä. Väistely saattaa myös venyä välillä kahden virtuaalitatin voimin toimivaksi räiskinnäksi.

Peli pitää sisällään virtuaalikaupan, josta voi ostaa oikealla rahalla uusia lemmikkejä. Seavor on kuitenkin vakuuttellut Eurogamerille, että kaiken pelissä olevan voi ansaita toki myös pelaamalla.

Seavor toimi Rarella peräti yli 17 vuotta. Hänet tunnetaan erityisesti Conker's Bad Fur Day -pelin suunnittelija, mikä saattaa osin näkyä myös joulukuussa iOS:lle ja myöhemmin Androidillekin saapuvassa Parashoot Stanissa.

Gory Detail on parhaillaan työn touhussa myös jo aivan toisenlaisen pelin kanssa. Seavor vihjaa, että kyseessä on tarinavetoinen "käänteistasoloikka", joka tavoittelee Machinarium-seikkailupelin hieman melankolisempaa ja synkempää tunnelmaa.

Linkki Parashoot Stan -traileriin

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän -raffision- kuva
-raffision-

Aikass moinen rähinä näytöllä mutta ei kiitos, riittä toi Rayman ja The Room itelleni mutta paremmalta toi näyttää ku se toinen putoamis peli minkä nimeä en nyt muista, joltain spider-manin tekijältä ? Mutta kumminki :)