Roolipeliklassikon henkinen seuraaja teki Kickstarter-historiaa

Torment: Tides of Numeneran suosio on ollut Kickstarterissa ennätyksellinen. Niinkin ennätyksellinen, että peliä on jo nyt jouduttu lykkäämään sen kasvaneen sisältömäärän vuoksi.

6.4.2013 04:23

Vauhdikas alku ei tarkoita, etteikö loppukirikin voisi myös mennä erittäin sujuvasti. Klassikkoroolipeli Planescape: Tormentille henkistä jatkoa tarjoavan Torment: Tides of Numenera -pelin joukkorahoitusvaihe on päättynyt Kickstarterissa. Tempaus nettosi peliprojektille huimat 4 188 927 dollaria eli noin 3,2 miljoonaa euroa.

Rahoitussumma on suurin, jonka yksittäinen peli on saanut kasaan Kickstarterissa. Viime lokakuusta asti titteliä piti tähän mennessä hallussaan Obsidianin Project Eternity lähemmäs neljän miljoonan dollarin saldollaan.

Kaikkien pelikategoriaan kuuluvien projektien joukosta Torment on palvelussa parhaillaan nyt toiseksi suosituin. Sen edelle yltää vain Ouya-konsoli noin 8,6 miljoonan dollarin rahoituksellaan. 

Projektista vastaava inXile-pelistudio lähti alkujaan pyytämään peliään varten kuluttajilta 900 000 dollaria. Vastaavaa määrää se pyysi myös viime vuonna kehittääkseen Wasteland 2:n, jota lopulta tuettiin fanien toimesta 2,9 miljoonalla.

Lisärahan myötä Tormentiin on nyt luvattu tuoda muun muassa monia lisäalueita ja -hahmoja sekä ylipäätänsä lisää pelikokemusta syventäviä elementtejä. Myös kehitystiimiä on pystytty kasvattamaan rahasateen alla ja näin esimerkiksi alkuperäisen Planescape: Tormentin työstämistä vetänyt Chris Avellone loikkaa mukaan Tides of Numeneran suunnittelijajoukkoon.

Suosiostaan johtuen kehittäjät ovat tosin joutuneet myös muovaamaan Tormentin aikataulua uusiin kuosiin. Vuoden 2014 joulukuun sijaan tietokoneroolipelin julkaisu on nyt tapahtumassa vuoden 2015 puolella.

Tarkempia yksityiskohtia pelistä ja sen saamista lisistä löytää projektin Kickstarter-sivuilta. Ohessa vielä myös kevyitä pelin teknologiaa esitteleviä testivideoita.

Lisää luettavaa