Planescape: Tormentin perillinen ottaa takapakkia julkaisullaan / Uutiset / pelaaja.fi

Planescape: Tormentin perillinen ottaa takapakkia julkaisullaan

16.06.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

InXilen joukkorahoitettu roolipeli Torment: Tides of Numenera on saanut uuden julkaisuikkunan. Vielä tovi sitten vuoden 2015 alulle tähdätty Planescape: Tormentin henkinen seuraaja yritetäänkin saada markkinoille nyt ensi vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

Merkittävä vaikuttaja uudistuneen aikataulun suhteen on ollut studion vielä viimeistelyä vaativa Wasteland 2 -rooliseikkailu. 

Wasteland 2:n Early Access -menestys on antanut meille enemmän aikaa parannella peliä, mikä tarkoittaa myös, että me olemme voineet käyttää enemmän aikaa Tormentin esituotannossa. Meillä on ollut enemmän aikaa tehdä prototyyppejä, parannella työkaluja, kerrata prosessejamme jne. ennen siirtymistä täyteen tuotantoon. Tällä on ollut hieno vaikutus kaikkeen... paitsi julkaisupäiväämme, Torment-vetäjä Kevin Saunders kirjoittaa pelin Tumblr-sivuilla.

Wasteland 2 on jo pidemmän aikaa elänyt beetavaihettaan ja ollut samalla kaikkien saatavilla Steamin kautta. Virallisen julkaisunsa se on saamassa elokuun lopulla. Kun julkaisu koittaa, voi inXile viimein siirtää reilummalla kädellä resursseja Tormentin suuntaan.

Torment: Tides of Numenera on ollut yksi suurimpia Kickstarter-menestyjiä maailmalla. Kun inXile lähti pyytämään peliä varten 900 000 dollarin rahoitusta vuoden 2013 maaliskuussa, antoivat pelaajat heille kuukaudessa reilut neljä miljoonaa dollaria. Vuotta aiemmin Kickstarterissa ollut Wasteland 2 nappasi aikoinaan noin 2,9 miljoonan dollarin rahoituksen samaisesta palvelusta.

Torment ja Wasteland 2 eivät ole ainoita kuumeisesti odotettuja länsimaisia ropeja, joita on kehitetty hyvän joukkorahoitusmenestyksen avulla. Muun muassa Obsidian Entertainment valmistelee tälle vuodelle Pillars of Eternity seikkailuaan, jonka kehitys alkoi lähes neljän miljoonan dollarin Kickstarter-rahoituksella.

Lähde: Torment: Tides of Numenera (Tumblr)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Ei mikään kiire, kyllä laatua sietää odotella. Voisin muuten ehdottaa Early Accessia, mutta se tarkottaisi, että joutojonnet pääsisivät kertomaan mielipiteitään, millä saattaisi olla tuhoisa vaikutus pelin kehitykseen. Toivottavasti kehittäjät eivät vaan innostu liikaa ja päästä rahojaan loppumaan...

Käyttäjän Rainbow_Dazed kuva
Rainbow_Dazed

Ei haittaa - pääasia että odotuksen lopussa häämöttää maton alta vetäisevä eeppinen mestariteos. Ei paineita!

Nostoja