Nintendo yllätti eilen pelikansan julkistamalla Bayonetta 2:n saapuvan yksinoikeudella Wii U:lle. Kaiken hämmennyksen keskellä peliä kehittävä Platinum Games on nyt kertonut oman kantansa pelisarjan uusimman osan mielenkiintoisesta julkaisusuunnasta.

– Pelikehittäjinä olemme todella innoissamme voidessamme julkistaa uuden pelin faneillemme. Olemme kuitenkin myös tietoisia, että julkistuksemme on saattanut tulla jopa shokkina monille teistä, Platinum Gamesin toimitusjohtaja Tatsuya Minami kertoi yhtiön kotisivuilla.

– Konsolipelimarkkinat ovat parhaillaan murrostilassa, joten uuden sarjan vahvistaminen vaatii huomattavan määrän tahtoa, päättäväisyyttä ja rakkautta. Bayonetta on brändi, jonka tahdomme vahvistuvan ja jonka toivomme saavuttavan aina vain useampia pelaajia. Näin ollen olemme konsultoineet jälleen edellisen pelin julkaisemaa Segaa siitä, miten voisimme onnistua tässä. Uusi kumppanuus Nintendon kanssa oli saamamme vastaus.

Wii U -yksinoikeus ei ole saanut aivan jokaista pelaajaa hyppimään innosta tasajalkaa. Muun muassa Twitterissä Platinumin ja Nintendon yhteistyö ja siitä johtuva yksinoikeussopimus on kirottu monen toimesta alimpaan helvettiin.

Samalla sopinee kuitenkin pohtia, josko peli olisi koskaan saanut edes mahdollisuutta elää, jos Nintendosta ei olisi tullut sen julkaisijaa. Jo kertaalleen pelin on huhuttu jopa päätyneen peruutetuksi Segan toimesta, mikä ei yhtiön nykyisen taloustilanteen huomioiden olisi ollut edes mikään mahdottomuus. Alkuperäinen pelikään kun ei kuitenkaan ylistyksistä huolimatta ollut mikään rahasampo.

Bayonetta 2 ei edellisosan tapaan ole enää pelitaituri Hideki Kamiyan ohjaama, vaan roolin on napannut tällä kertaa edellisen pelin tuottajana toiminut Yusuke Hashimoto. Kamiya itse valvoo kuitenkin projektia ja on kertonut keskustelleensa jo ensimmäisen pelin julkaisun aikoihin yhdessä Hashimoton kanssa mahdollisen uuden pelin suunnasta. Miehet ovatkin näin varsin innoissaan mahdollisuudesta kehittää uutta Bayonettaa.

Myös useat muut ensimmäisen pelin parissa työskennelleet kehittäjät paiskivat hommia jatko-osankin kanssa. Pelin tuottajana häärii itse Atsushi Inaba.

Toistaiseksi pelille ei ole annettu vielä julkaisuajankohtaa.

Pelaajan arvostelun ensimmäisestä Bayonettasta voi kurkata tästä.

Linkki Bayonetta 2:n traileriin

Lähde: Platinum Games, Kotaku

Lisää luettavaa