PlatinumGamesin seuraava peli on Switch-yksinoikeus Astral Chain – myös Bayonetta 3:n kehitys etenee / Uutiset / pelaaja.fi

PlatinumGamesin seuraava peli on Switch-yksinoikeus Astral Chain – myös Bayonetta 3:n kehitys etenee

14.02.2019 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
10
Astral Chain PlatinumGames Hideki Kamiya

Nintendo syventää yhteistyötään vauhdikkaista toimintapeleistä tunnetun PlatinumGamesin kanssa. Nintendo julkaisee yksinoikeudella Switchille studion uuden Astral Chain -tieteistoimintapelin, joka paljastettiin yön Nintendo Direct -lähetyksessä.

Bayonetta-, Devil May Cry- ja Resident Evil 2 -ohjaaja Hideki Kamiyan valvonnassa kehitettävässä Astral Chainissa loikataan lähitulevaisuuteen, jossa taistellaan toisesta ulottuvuudesta saapuneita olentoja vastaan. Monikulttuurisen Ark-kaupungin poliisi on muodostanut uhkaa vastaan Neuron-erikoisjoukot, jotka turvautuvat taistelussa lukuisia eri taistelutyylejä mahdollistavaan Legion-erikoisaseeseen. Pelaajan valittavana on yksi kahdesta pelihahmosta, jotka molemmat ovat osa pelin tarinaa.

Astral Chainin ohjauksesta vastaa NieR: Automata -suunnittelija Takahisa Taura ja hahmosuunnittelusta muun muassa Zetmanista, Wing-Manista ja Video Girl AI:sta tuttu manga-taiteilija Masakazu Katsura.

Peli julkaistaan Nintendo Switchille 30. elokuuta.

Nintendo vakuutteli julkistuksen yhteydessä myös PlatinumGamesin aiemmin ilmoitetun Bayonetta 3:n kehityksen etenevän hyvällä tahdilla. Uusia yksityiskohtia tai kuvamateriaalia ei kuitenkaan tällä erää paljastettu.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kokkobill kuva
kokkobill

Kyllä kelpaa!

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Toisin sanoen Bayonetta 3 on kehityshelvetissä mitä todennäköisimmin.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Onhan se nähty jo monesti jos PlatinumGamesillä on liian monta rautaa tulessa niin laatu laskee roimasti

Käyttäjän Carpio kuva
Carpio

Platinumilla on ollu aina monta rautaa tulessa. Muutama teos, joiden laatu on ollu keskimääräistä huonompaa, on mennyt julkaisijan piikkiin.

Olenko ainoa jolle tulee tästä hieman mieleen kaksi vuotta sitten peruutettu Scalebound?

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Oo, tämäpä mieluisa yllätys. Pelin sarjakuvamainen grafiikka näyttää hienolta ja tekijätiimi vakuuttaa. Switch kuumottaa hankkia yhä kovemmin.

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

Näyttää vähän Vanquishin ja Bayonettan yhdistelmältä. Harmi kun tulee vain Switchille :(

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus Carpio

Platinumilla on ollu aina monta rautaa tulessa. Muutama teos, joiden laatu on ollu keskimääräistä huonompaa, on mennyt julkaisijan piikkiin.

Olenko ainoa jolle tulee tästä hieman mieleen kaksi vuotta sitten peruutettu Scalebound?

No siis syy tuohon että Microsoft pisti pelin poikki ja peruutti Scaleboundin oli juuri se, että he eivät olleet tyytyväisiä siihen, kuinka Platinumilla oli samanaikaisesti muita projekteja tekeillä, eikä Scaleboundiin pistetty täysin muiden projektien edelle ja työstetty 100% studion toimesta....tästä sitten seurasi jatkuvat myöhästelyt deadlineista, varsin mitäänsanonomattomat gameplay demot ainakin jos Platinumin muihin peleihin vertaa jne..

Että helppo tästä on se syyttävä sormi Microsoftin suuntaan pistää, mutta tuskin Microsoftilla oltaisiin häppöisin perustein projektia oltu peruuttamassa, ottaen kuitenkin huomioon sen, että Xbox tarvitsi kipeästi täysin uutta yksinoikeus IP:tä ja peli oli kuitenkin ollut kehityksessä jo vuodesta 2013....eli varsin pitkän ajan.

Mutta joo varmasti jos Microsoft olisi antanut Platinumille enemmän aikaa, niin sieltä olisi voinut vielä laadukas peli tulla, mutta jos luottamusta projektin etenemiseen ei ole ja budjetti ja kehitysaika venyy kuin pullataikina (toki näin kävi myös crackdown 3:n kohdalla, mutta siinä ainakin kehitystiimi työsti aktiivisesti yhtä ja samaa peliä, eikä keskitynnyt muihin juttuihin), niin ei siinä jää paljon vaihtoehtoja.

Jokatapauksessa, se kertonee jotain että Bayonetta 3:sta ei haluttu vielä näyttää mitään, että painopiste on laitettu Astral Chainin kehitykseen.

Täytyy sanoa, että kokonaisuutena alkaa hiljalleen tuo Switchin yksinpelioikeustilanne näyttää jo huomattavasti paremmalta ja mikäli Platinum Games jatkossa kehittelee pelejä lähinnä Switchille, niin siinä on jo yksi merkittävä syy hankkia konsoli sitten joskus.

Käyttäjän jjl89 kuva
jjl89

Ehkä Platinum ottaa tästä vähän lisää tuntumaa Switchille kehittämisestä, niin saa sitten enemmän paukkuja Bayonetta kolmosta varten. Tai sitten näitä vain tekee eri tiimit ja tämä on edistynyt nopeammin.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Kuvista tuli mieleen taannoinen Oni. Muutenpa tuo näyttää videolla aika perus Platinumin peliltä. Varmaan ihan viihdyttävä mutta ei ihan ekana ole ostoon menossa.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Tällaiset futuristiset teemat eivät ole ihan sitä, mistä eniten innostun. Jos kyseessä on kuitenkin laatutekele, saatan ostaa!

Nostoja