PlayerUnknown’s Battlegrounds -kehittäjä haastoi kiinalaisfirman oikeuteen kopiopeleistä

PUBG Corporation ei ole aikeissa katsoa vain sivusta hyvin PlayerUnknown's Battlegrounds -tyylisten pelien olemassaoloa.

8.4.2018 10:02

PlayerUnknown’s Battlegroundsin kehittäjä PUBG Corporation on haastanut oikeuteen kiinalaisen teknologiayhtiö NetEasin. Syynä ovat mobiilipelit Knives Out ja Rules of Survival, joiden PUBG Corporation väittää rikkovan sen tekijänoikeuksia.

Syytteissään PUBG Corporation nostaa erityisesti esiin Knives Outin ja Rules of Survivalin yleisen ulkoasun, tuntuman ja audiovisuaalisen tyylin, joiden kerrotaan mukailevan tarkasti PlayerUnknown’s Battlegroundsia. Myös NetEasen pelejä koskevien mainoskampanjoiden on katsottu olleen harhaanjohtavia Battlegroundsin kustannuksella, sillä ne ovat hyödynäneet nimenomaan Battlegroundsista tuttuja viittauksia ja muita elementtejä.

– Tämän teon tarkoituksena oli vahingoittaa PUBG:ta, minkä se on myös tehnyt käyttämällä epäreilusti hyväkseen PUBG:n tekemää kehitystyötä ja kuluttajien hyväntahtoisuutta napatakseen mobiilipelimarkkinat haltuunsa ennen kuin PUBG julkaisi oman mobiiliversionsa Battlegroundsista, peliyhtiö kertoo haasteessaan.

Yhtäläisyyksiä osoittaakseen PUBG Corporation on tehnyt joukon kuvavertailuja pelien keskinäisistä samankaltaisuuksista.

PlayerUnknown’s Battlegroundsin tekijöiden puolella on aiemminkin osoitettu turhautumista muiden battle royale -tyylin pelien noususta. Viime vuonna PUBG Corporationin emoyhtiö Bluehole ärähti julkisesti peräti Epic Gamesille tämän Fortnite Battle Royale -pelistä. Oikeustoimiin ärähdys ei näytä koskaan kuitenkaan johtaneen.

Lähde: GamesIndustry, Ars Technica, TorrentFreak

Lisää luettavaa