Sadan pelaajan verkkopeli-ilmiö PlayerUnknown’s Battlegrounds valmistuu vielä tämän vuoden aikana. Peliä kehittävä korealainen Bluehole on vahvistanut, että tähän asti Early Access -muodossa julkaistun PUBG:n 1.0 -versio saapuu pc:lle 20. joulukuuta.

Virallisessa päivityksessään studio kiitteli fanejaan ja pahoitteli Early Access -vaiheessa kohdattuja ongelmia. Virheistä on kuitenkin opittu, ja muutoksia on tehty melkoisesti jo ennen 1.0-versiota.

– Early Access -vaiheessa päätimme päivittää pelimoottorimme uusimpaan versioon. Se tarkoitti, että livepalvelinten versiossa pelimoottori on eri kuin 1.0-versiossa, mikä kasvatti työtaakkaamme. Työstimme ja tarkkailimme samanaikaisesti pelin kahta eri versioita, joissa oli selkeitä eroja. Sen takia reagoiminen livepalvelinten ongelmiin oli hitaampaa kuin kehityksen alkuvaiheilla, mitä pahoittelemme. Palvelin- ja yhteysongelmat saavat jatkossa täyden huomiomme, päivityksessä kirjoitetaan.

Pc-version siirtyminen 1.0-versioon ei Blueholen mukaan ole loppu, vaan uusien haasteiden alku hittipelille.

PUBG oli esillä myös viime yön The Game Awards 2017 -gaalassa, jossa esiteltiin pelin uutta Miramar-nimistä aavikkokarttaa toiminnantäyteisten 20 sekunnin verran. Voit katsoa ohesta koko The Game Awards -esittelyn tai pelkän trailerin. Kartan pitäisi olla pelattavissa tänään pelin testiservereillä.

Pc-version 1.0-version lisäksi PlayerUnknown’s Battlegrounds saapuu Xbox One Game Preview -versiona joulukuun 12. päivä. Bluehole ilmoitti hiljattain, että PUBG ahdetaan mobiilille ainakin Kiinan markkinoilla.

Lähde: Bluehole, Eurogamer

Lisää luettavaa