PlayerUnknown’s Battlegroundsin suosio hyytyy yhä uudesta kartasta huolimatta

Battle Royale -huuman käynnistäneen PlayerUnknown's Battlegroundsin pelaajamäärät ovat laskeneet jyrkästi tämän vuoden aikana.

25.6.2018 07:01

PlayerUnknown’s Battlegroundsin laskussa ollut suosio ei näytä saaneen juuri nostetta pc:llä viime viikolla julkaistusta uudesta kartasta tai Event Pass -järjestelmästä huolimatta.

Keväällä 2017 julkaistu PUBG kehittyi viime vuoden todennäköisesti merkittävimmäksi peli-ilmiöksi. PUBG:n ilmiömäinen suosio käynnisti varsinaisen battle royale -huuman, joka poiki melkoisen joukon kilpailijoita. PUBG saavutti menestyksensä tähänastisen huipun vuodenvaihteen tienoilla, sillä pelillä oli Steamin tilastojen mukaan enimmillään yli 3,2 miljoonaa samanaikaista pelaajaa ympäri maailman.

Pelaajamäärät ovat kuitenkin laskeneet tasaisesti koko vuoden 2018 ajan. Pelillä on viimeisen kuukauden aikana ollut enimmillään 1,7 miljoonaa samanaikaista pelaajaa, kun vielä vuoden aikaisempina kuukausina se rikkoi kahden miljoonan rajan melko tasaisesti. Steam-tilastojen mukaan pelin keskimääräinen pelaajamäärä on ollut viimeisen 30 päivän aikana pc:llä 800 000, mikä isosta määrästä huolimatta on silti yhä pudotus toukokuun 870 000 pelaajasta ja tammi-huhtikuun reilusta miljoonasta.

Lähde: Steam Charts

Lisää luettavaa