PlayStation 3 saa pian Xbox 360:n kiinni / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation 3 saa pian Xbox 360:n kiinni

2.11.2011 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
14
ps3 vs. xbox 360

PlayStation 3:n myyntiluvut kirivät Xbox 360:n rinnalle. PS3:n ja Xbox 360:n kokonaismyynneissä on enää eroa vain 1,3 miljoonaa kappaletta.

Sonyn mukaan PlayStation 3:a on myyty 56 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Microsoftin Xbox 360 -laitteita on sen sijaan myyty 57,3 miljoonaa kappaletta. Erot ovat siis enää hiuksenhienoja.

Xbox 360 julkaistiin loppuvuonna 2005. Laite sai vuoden mittaisen etulyöntiaseman PlayStation 3:een nähden. PS3 julkaistiin Japanissa ja Yhdysvalloissa loppuvuonna 2006 ja Euroopassa keväällä 2007.

Lähde: MCV

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

Hienosti on Sony kyllä noussut pohjamudista "huipulle". Xboxin johto myyntiluvuissa oli vielä pari vuotta sitten mielettömän suuri. Veikkaan että joulumarkkinoilla PS3 menee ohi.

Käyttäjän TkHX kuva
TkHX

Harmi vaan, että tässä vaiheessa konsolisukupolvea asialla ei ole enää juuri merkitystä muuhun kuin tilastomerkintöihin. Noin 99% näiden konsolien multiplättäreistä on jo tehty / laitettu kehitykseen markkinajohtajan ehdoilla, ts. boksi etusijalla. Pelinkehitys on nykyään sen verran hidasta hommaa, että siinä vaiheessa jos mahdollisia tilastomuutoksia tapahtuu, tähyilevät pelinkehittäjät jo parin vuoden päähän seuraavaa sukupolvea kohti. Virtuaalikikkeliään näillä jutuilla voi toki jokainen oman tarpeensa mukaan kasvattaa... ;)

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Jos viime konsolisukupolveen kuitenkin verrataan, niin Sony ja PS ovat ne ainoat häviäjät, vaikka PS3 nyt varmasti meneekin Xbox360:n ohi (ja ihme jos ei olisi enemmin tai myöhemmin mennyt ottaen huomioon PS2:n menestymisen)...Nintendo nousi Wiin avulla viimeiseltä sijalta nykyisen konsolisukupolven ylivoimaiseksi voittajaksi, ja Xbox360 on myynyt yli tuplasti sen, minkä ensimmäinen Xbox aikoinaan myi, toisaalta Xbox ei ehtinytkään olla markkinoilla kuin 4 vuotta ennen 360:n julkaisua.

Jokatapauksessa Sony ja Pleikkari ovat myyntien osalta tippuneet huipulta rankasti alas, kun PS3 on tämän konsolisukupolven ajan ollut se kallein laite, ja toisaalta taas lähes kaikki multiplattarit ollaan kehitetty Xbox360:n ehdoilla ja monet pelinkehittäjät/julkaisijat, jotka aiemmin kehittivät pelejä vain pleikkarille, eivät voineet enää jättää Microsoftin konsoliakaan huomioimatta (esim Capcom ja Square Enix).

Käyttäjän Temposaur kuva
Temposaur

Itsellä taas uutinen herätti lähinnä kysymyksen: "Entä sitten?"

Eli kaikki konsolit ovat kuitenkin myyneet sen verran, ettei tuskin ketään valmistajaa enää haittaa, mikä laite myi eniten (varsinkaan kun ollaan jo niinkin pitkällä nykykonsolien elinkaaren loppupuolella).

Käyttäjän ripburger kuva
ripburger

Oikea luku on 55,5miljoonaa, kesäkuussa 51,8 + nyt myydyt 3,7 ei ole 56 vaan 55,5. Tosin voihan näitä pyöristellä että saa näyttämään siltä miltä haluaa

Käyttäjän Optimus Prime kuva
Optimus Prime

Nintendolta terveisiä: ketä kiinnostaa kakkostila?

Käyttäjän Playboy kuva
Playboy

Joo mull on monta kaveria jotka on ostanut PS3:sen Xboxin sijaan. Siis näinä viimeisinä kuukausina on moni ostanu.

Käyttäjän heppu kuva
heppu

Luin otsikon etusivulla innostuin että saako pleikan xboxiin kiinni?!

Käyttäjän sasukeluffy kuva
sasukeluffy

Joo, 1.3milj. Konsolia on "hiuksenhieno ero".. Mutta Uncharted 3:n ja varsinkin Sly 4:n saavuttua Playstation ottaa aika varmasti johtoaseman. Minunkin kavereista kahdella vain on XBOX 360, ja 8lla on PS3. Niin ja yksi toivoo joululahjaksi sen. Sopivasti Pleiskarin hintaa pudotettiin vasta..

Käyttäjän Valkoinenleijona kuva
Valkoinenleijona
Lainaus käyttäjältä sasukeluffy

Joo, 1.3milj. Konsolia on "hiuksenhieno ero".. Mutta Uncharted 3:n ja varsinkin Sly 4:n saavuttua Playstation ottaa aika varmasti johtoaseman. Minunkin kavereista kahdella vain on XBOX 360, ja 8lla on PS3. Niin ja yksi toivoo joululahjaksi sen. Sopivasti Pleiskarin hintaa pudotettiin vasta..

Jep samanlaiset lukemat meilläkin päin. MIelestäni Sony on onnistunut mainonnassa nykyään ja samoin pumppaamalla paljon hyviä niin uusia kuin vanhoja brändejä. Mielestäni Nintendo luottaa liikaa vanhoihin brändeihin joilloin heiltä puuttuu hyvät toiminta pelit, kun taas Xboxilla on paljon shootereita ja toiminta pelejä eikä yhtään pienille sopivia. Pleikalla taas on molempiin suuntiin esim pienille/nuorille LBP, Ratchetit ja Clankit jaSly ja . Ja isoille Uncharted, Killzone ja Resistance. Myös Sonyn erikoisimpia tulevia seikkailuja ja RPG:eitä kuten The Last Guardian, Final Fantasy Versus XIII, Ni No Kuni, Sly 4 jne.

Nostoja