PlayStation 3 upottamassa koko Sonyn / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation 3 upottamassa koko Sonyn

15.05.2007 // Kirjoittanut: Johnny Marmelaad
122

Sony raportoi huomenna syvimmät tappionsa neljään vuoteen, ennakoi talouslehti Bloomberg. PlayStation 3:n menekki viimeisimmällä ennätystappiollisella vuosineljänneksellä joulukuusta maaliskuun loppuun on ollut heikompaa kuin Nintendolla, kertoo Bloomberg.

Talouslehden tekemän selvityksen mukaan huomenna esiteltävät talousluvut paljastavat, että Sonyn peliosasto tekee niin paljon tappiota, että se kumoaa Bravia-televisioiden ja Spider-Man 3 -elokuvan tuomat voitot.

Koko vuosituloksen uskotaan jäävän positiiviseksi, mutta alle uuden johtajan Howard Stringerin lupaamaan viiteen prosenttiin liikevaihdosta.

Ainoastaan peliyksikkö oli arvion mukaan Sonylle tappiollinen, sillä myös Cyber-Shot -kamerat ovat menestyneet.

Merrill Lynchin analyytikko arvioi Bloombergille, että Stringerin tavoite on seuraavana vuonna saavutettavissa, mutta vain jos PlayStation 3:n hintaa ei lasketa. Sama analyytikko uskoo kuitenkin 20 prosentin hinnanpudotukseen menekin kasvattamiseksi.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Erikoista miten yksi konsoli voi tiputtaa Sonyn näin pahaan jamaan, jos kerta monet muut tuotteet menestyvät. Noh tämähän oli vain ennuste...

Käyttäjän jii1975 kuva
jii1975

*huoh*
Kylläpä taas otsikko pitää kutinsa uutisen kanssa:

"Koko vuosituloksen uskotaan jäävän positiiviseksi..."
"Ainoastaan peliyksikkö oli arvion mukaan Sonylle tappiollinen...."

...missä se koko Sonyn uppoaminen on :)

jo toinen samanlainen otsikko tunnin sisällä, kolmas ja voi huutaa bingo :)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

No kyllähän tuo siinä mielessä upottaa Sonya että laskeneet voitot laskevat firman osakkeita.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Microsoftin peliosasto tekee vuositasolla about 1,5miljardia dollaria tappiota... Neljänneksissä siis hieman alta 400 miljoonaa dollaria...

Käyttäjän exi90 kuva
exi90

Toivottavasti näin ei tule tapahtumaan, mutta kuten Riepu sanoi tämähän on vain ennuste.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Onneksi Pelit-lehti pitää vielä koko pelialan puolta, myymällä kansiaan ja erikoisjuttujaan kustantajille "pientä korvausta" vastaan. Jostainhan sitä pitää rahaa saada, kun levikkikin laskee 10% vuodessa.

Käyttäjän Ervo kuva
Ervo

Ihmettelen suuresti jos Sony menee nurin yhden konsolin vuoksi. Epäilen.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Aika radikaali lause tuo "upottaa koko Sonyn", kun firma kokonaisuudessa tuottanee yhä voittoa. Miten olisi ollut "heikentää yrityksen tulosta"? Tuskin oli edes Sonylle yllätys, että konsoli tekee aluksi komeasti tappiota. Tosin PS3:n tilanne voisi olla paljon parempikin mutta ei nyt sentään liioitella, kun kyse on uutispalvelusta. Tämä kommentti ei liity mitenkään konsolisotaan, olen jo aikuinen, vaan syntyi mielenkiinnosta ja rakkaudesta pelaamiseen. Ei ole edes Xboxin omistajien etu, mikäli Sony katoaisi pelimarkkinoilta. marko ahonen

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Pointtihan on siinä, että peliyksikkö oli vähän aikaa sitten ainoa voittoa tuottava osa Sonyssä - siis jos nyt muistan oikein...

Käyttäjän LassiK kuva
LassiK

Itse en usko, että PlayStation 3:n heikko alku pistää Sonyä nurin.

Sen sijaan paine on varmasti kova saada PS3 nopeasti tuottamaan, sillä aiemminhan tilanne oli se että peliosaston menestys piti muuten heikosti voivaa taloa pystyssä.

Nyt kun Braviat, elokuvat, Cyber-Shotit sun muut tekevät plussaa, PS3 näyttää osakkeenomistajista varmasti pahalta. Ken Kutaragin siirtäminen syrjään kertoo siitä, että kovin tyytyväisiä talossa ei konsolipuoleen tällä hetkellä olla.

Nostoja