PlayStation 3:n ohjelmistopäivityksen uutuudet / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation 3:n ohjelmistopäivityksen uutuudet

20.03.2007 // Kirjoittanut: Riot
34

Sony julkaisee PS3:n laiteohjelmiston 1.60-päivityksen (ns. firmware update) 23. maaliskuuta heti vuorokauden vaihtuessa.

Laiteohjelmiston päivitys sisältää PS2-emulaation ohella monia muita uudistuksia. Yksi tärkeimmistä on taustalataus. Nyt PlayStation Storesta ostetut pelit ja demot voi pistää latautumaan taustalle samalla kun pelaa, kuuntelee musiikkia, selailee valokuvia tai surffailee netissä. Taustalle voi laittaa latautumaan kuusi pakettia jonoon. Siirtojen tilaa voi seurata klikkaamalla Network-valikkoon ilmestyvää Download Management -kuvaketta.

Päivitys tarjoaa paremman tuen Bluetooth-näppäimistöille ja hiirille. Se tuo mukanaan myös uuden QWERTY-tyyppisen virtuaalinäppäimistön kännykkää muistuttavan T9-järjestelmän rinnalle.

PS3:n selain saa sekin muutamia parannuksia. Nyt voi zoomata lähemmäksi nettisivujen tiettyjä alueita, minkä lisäksi ja 480i- ja 1080i-tiloissa esiintyvää mahdollista kuvanvärinää on vähennetty.
xmb-user_lite.jpg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Apinaboy kuva
Apinaboy

Jes! Ihan hyvä kyllä mutta miksi tuota konetta ei ole päivitetty valmiiksi?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ei hitto tuo PSP:n ja PS3:n valikkosysteemi tuntuu ja näyttää ärsyttävältä musta :\

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Laiteohjelmiston päivitys sisältää PS2-emulaation ohella monia muita uudistuksia. Yksi tärkeimmistä on taustalataus."
Nämä kaksi lämmittävät mieltä. Nytten, jos (ja kun) PLAYSTATION 3:lle tuodaan viellä tärisevä ohjain, niin omistajien nautinnolla ei ole rajoja.

Tosiasia tässä on kuitenkin se, että vielläkään ei olla Xbox 360:n tasolla, vaikka kokoajan mennään lähemmäs. Toisaalta Sonyn etuna on palvelun ilmaisuus, eikä mitään Liven Goldia tarvitse maksaa, joka on 60€/vuosi.

Hauska nähdä, miten Sony, Microsoft ja Nintendo tulevat palvelujaan kehittämään.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

''Ei hitto tuo PSP:n ja PS3:n valikkosysteemi tuntuu ja näyttää ärsyttävältä musta :\''

Sinä pystyt kyllä laittaa haluamasi kuvan tuohon taustalle.

Käyttäjän VRSV kuva
VRSV

Oletko Thomas huomannut värinää 720p tilassa? Tarkoitan näitä HD-Ready töllöjä.

Käyttäjän PetriP kuva
PetriP

^ En tajunnut. Jokaiseen uuden sukupolven konsoliin tulee jatkuvasti ohjelmistopäivityksiä aivan kuten PC:llekkin.

Käyttäjän PetriP kuva
PetriP

(Äskeinen kommentti oli siis nimimerkki Apinaboylle, mutta hidas päivitystieheyteni ehti omistamaan)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Enhanced Downloading
Firmware version 1.60 delivers a more convenient process for downloading content to the PS3 from the PLAYSTATION Store. PS3 users will now be able to queue up to six downloads at one time. Progress of downloads can be easily tracked under a new Download Management menu under the XMB's Network icon. In
addition, content will be able to be downloaded in the background while using some PS3 system features, such as accessing the XMB to display videos and photos from the system's hard drive, playing music, and browsing the Web.

Tuossa ei sanota mitään pelaamisesta tai blu-ray elokuvien katsomisesta lataamisen aikana, eli pieni ilo että voi tuijottaa latauspalkin sijasta kuvia, tai imutettuja videoita.

Käyttäjän Al87 kuva
Al87

Tuo taustalataus on erittäin hyvä lisäys.

Käyttäjän Riot kuva
Riot

Firmware Version 1.60 also delivers a more convenient process for downloading content to the PS3 from the PLAYSTATION Store. Up to 6 pieces of content from the PlayStation store can be queued up for download while the user enjoys other functions of the PS3 system, including playing games, browsing the web, using media functions including photo browsing, video and music playback. Progress of downloads can be easily tracked under a new Download Management menu under the XMB’s Network icon(2).

Kertoo mun saama virallinen pressirelease.

Tuo playing games on jotenkin niin muotoiltu, että tuntuuu siltä, että sitä voisi lähinnä pelata vain nettistoresta ladattuja pelejä kovalevyltä, eikä blu-ray -pelejä...näin ei tosin ole sanottu, mutte jotenkin ounastelisin näin. Lopullisesti homma selviää parin päivän kuluttua.