Sony: PlayStation 4 -konsoleista vajaa prosentti viallisia / Uutiset / pelaaja.fi

Sony: PlayStation 4 -konsoleista vajaa prosentti viallisia

20.11.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
11

PlayStation 4 sai julkaisunsa Pohjois-Amerikassa viime perjantaina, mikä on luonnollisesti puhuttanut pelaajia kiivaasti vielä tälläkin viikolla. Täysin positiivisissa merkeissä keskusteluja ei ikävä kyllä ole yksinomaan myöskään vietetty, sillä huoli konsolin kestävyydestä on luonnollisesti ollut yksi asia, joka on nostanut päätään.

Viime päivien aikana netissä on voinut törmätä raportteihin PS4-konsoleista, jotka esimerkiksi kärsivät sykkivän sinisen valon viestimästä käynnistysongelmasta tai jonkinlaisista muista toimivuushäiriöistä, kuten HDMI-portteja koskevista vioista tai ylikuumenemisesta. Koska PlayStation 4 on ollut markkinoilla Amerikassa vasta viikon, on toistaiseksi ollut hankala hahmottaa, miten laajoja ongelmat lopulta varsinaisesti ovatkaan.

Antaakseen hieman perspektiiviä tapahtumiin, on laitevalmistaja Sony tarjonnut yhdysvaltalaiselle pelimedialle lyhyen tiedotteen tapahtumaa koskien. Sen mukaan" vajaa yksi prosentti" PlayStation 4:n laitekannasta kärsisi jonkinlaisista ongelmista, jotka kaikki eivät myöskään johdu välttämättä vain yhdestä yksittäisestä tietystä tekijästä. Sony kertoo muun muassa ymmärtävänsä, että osa laitteista on saattanut hyvinkin vahingoittua jo ihan tuotteiden kuljetusten yhteydessä.

Yhtiö huomauttaa, että uuden myyntituotteen esittelyn yhteydessä lukema on ollut odotettavissa.

Mikäli pelaajat ovat kohdanneet rikkinäisen konsolin, on Sony pyrkinyt paikkaamaan tilanteen Amerikassa nopeasti. Elektroniikkajätti on luvannut, että vialliset koneet vaihdetaan välittömästi nopeutettuja toimituksia hyödyntäen.

Sony julkisti viime sunnuntaina myyneensä PlayStation 4 -konsoleita kuluttajille jo yli miljoona kappaletta laitteen julkaisupäivänä. Euroopassa uutuuskonsoli nähdään marraskuun 29. päivä.

Lähde: IGN, Kotaku, Gameinformer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Airus kuva
Airus

Ikävää, että vikoja löytyy, mutta eipä silitysrautaa kummallisempaa kapistusta pysty enää julkaisemaankaan ilman, että viallisia malleja pääsee mukaan. Yksi prosentti nyt ainakin omaan korvaan kuulostaa hälyttävän suurelta lukemalta, mutta jos vaihto on onnistuttu järjestämään hyvin niin eiköhän suurin osa kuluttajista tuon hyväksy.

Käyttäjän Me_gustah kuva
Me_gustah

1-2% on täysin normaali luku kulutuselektroniikalle ja se on todella kaukana esim. alkuperäisen Xbox360:n vikaprosentista (taisi olla jotain 60%). Nollaan ei päästä koskaan edes teoriassa, koska aina pieniosuus tuotannosta on maanantaikappaleita. Sitä vartenhan se takuu on. Ei mitään uutta auringon alla.

Käyttäjän äxäbox kuva
äxäbox

harmi kun nyt kaupois kaikki ps4:set varattu nii saa varmaa ostettuu joskus tammikuussa :(

Käyttäjän JoniH99 kuva
JoniH99

Eli miljoona konsolia myytyä konsolia = 10 000 viallista laitetta. Toki viallisten ja myytyjen konsolien määrä on suurempi, koska miljoona konsolia meni rikki jo perjantaina. Mutta kuten Me_gustah sanoikin, perusluku tällaiselle kulutuselektroniikalle.

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Hyvin pieni osa siis ja hyvä niin. Olit ostamassa mitä elektroniikkalaitetta tahansa, niin aina on se vaara, että ostamasi tuotteen kappale on se viallinen.

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah
Lainaus käyttäjältä ZaleraFF

Hyvin pieni osa siis ja hyvä niin. Olit ostamassa mitä elektroniikkalaitetta tahansa, niin aina on se vaara, että ostamasi tuotteen kappale on se viallinen.

Totta. Ostin aikanaan vajaan tonnin taulutelkkarin ja taisi kestää käytössä 2 päivää kunnes jotain posahti hajalle. Eipä siinä. Kuten Me_gustahkin totesi; sitä varten on takuu. Sain tuolloin ihan täysin samanlaisen telkkarin kaupasta tilalle ja se on kestänyt ehjänä jo vuosia ilman mitään ongelmia.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Alussa ilmi tulevien vikojen lisäksi voi tulla vielä niitä pitemmällä käytöllä ilmeneviä ongelmia, joten jos haluaa varman päälle pelata niin saa vielä odotella kauemmin mitä muuta paljastuu. Kuumenemishommat varsinkin voi näkyä laajemmin vasta vähän myöhemmin.

Käyttäjän Fanitonpoika kuva
Fanitonpoika
Lainaus

harmi kun nyt kaupois kaikki ps4:set varattu nii saa varmaa ostettuu joskus tammikuussa Sad

Prismoihin ja Anttiloihin tulee tietääkseni muutama kappale suoraan hyllyyn. Eli jos julkaisupäivänä sen haluaa, kannattaa olla klo: 8.00 anttilan ovella ;)

Käyttäjän j-urski kuva
j-urski
Lainaus käyttäjältä zappah

Alussa ilmi tulevien vikojen lisäksi voi tulla vielä niitä pitemmällä käytöllä ilmeneviä ongelmia, joten jos haluaa varman päälle pelata niin saa vielä odotella kauemmin mitä muuta paljastuu. Kuumenemishommat varsinkin voi näkyä laajemmin vasta vähän myöhemmin.

Jos paljastuu ni sitten lähetellään huoltoon.

Käyttäjän Marcus_M_Fenix kuva
Marcus_M_Fenix

Vajaa prosentti kuulostaa tietysti toisaalta pieneltä ja toisaalta suurelta määrältä. Mikä sitten on oikea luku jos sony tunnustaa prosentin niin tuskinpa se siihen jää. Kovimmat arviot on ollut jopa 15%. No totuuttahan tuskin saadaan koskaan tietää. Mielenkiintonen seurata miten MS onnistuu perjantaina omassa laukasussaan.

Nostoja