PlayStation 4 päivittyy jälleen huomenna – luvassa muun muassa pc-etäpeluuta

PS4:n seuraava päivitys saapuu keskiviikkona tuoden mukanaan mahdollisuuden muun muassa pc-etäpeluulle ja paremmille online-ilmoituksille.

5.4.2016 12:11

Musashi-koodinimeä kantava PlayStation 4:n seuraava päivitys on saanut virallisen julkaisupäivän. Versionumeron 3.5 saanut päivitys on aiemmin ollut osittain jo muutamien innokkaiden PS4-käyttäjien beetatestattavana, mutta keskiviikkona 6. huhtikuuta se tuodaan vihdoin kaikkien saataville.

Suurin 3.5-päivitykseen sullottu lisä on mahdollisuus käyttää PlayStation 4:n etäpeluuominaisuuksia nyt myös Windows- ja Mac-koneilla. Aiemmin Vitalla ja Android-laitteilla tuettu ominaisuus mahdollistaa siis käytännössä oman PlayStation 4 -konsolin hallinnoinnin tietokoneella suoratoistoteknologian voimin.

PS4-etäpeluuta tuetaan Sonyn mukaan sekä Windows 8.1-, Windows 10-, OS X 10.10- ja OS X 10.11 -käyttöjärjestelmää hyödyntävillä laitteilla. Etäpeluun tukemat pelaamisresoluutiot ovat 360p, 540p ja 720p, joista 540p on etäpeluun oletusresoluutio. Etäpeluu tukee myös PS4:n käyttöä 60 ruudun sekuntiavauhtia pyörivällä ruudunpäivityksellä, joskin ruudunpäivityksen oletusvauhti on 30 ruutua sekunnissa.

PS4-etäpeluuta käyttäessä pelaajien pitäisi pystyä käyttämään DualShock 4 -ohjainta pc:llä kytkemällä ohjaimen koneeseen USB-piuhalla.

Muita päivitykseen kuuluvia lisiä ovat myös esimerkiksi mahdollisuus näkyä kavereilleen offline-tilassa PS4:ää käyttäessä, kyky luoda kaveriporukalle omia moninpelitapahtumia ja nähdä, milloin kaverit saapuvat online-tilaan konsolillaan. Myös konsolin sosiaalisia elementtejä on kevyesti paranneltu ja voipa pelaamistaan jatkossa suoratoistaa suoraan myös DailyMotion-palveluun.

Lähde: PlayStation Blog

Lisää luettavaa