PlayStation 4:ää aiotaan tukea PS5:n rinnalla vielä kolmisen vuotta – samoja pelejä tulossa vielä molemmille

Sony toivoo kehittäjiä työstämään tulevia PlayStation 5 -pelejä myös PS4-yhteensopiviksi.

11.11.2020 09:44

Sony Interactive Entertainmentin varatoimitusjohtaja Hideaki Nishino on vakuutellut PlayStation 4:n saavan tukea ja pelejä eri pelitaloilta vielä seuraavan kolmen vuoden ajan.

– Yhteensopivuuden suhteen on tärkeää siirtää PS4-pelit PS5:lle, mutta olen myös puhunut eteenpäin yhteensopivuuden (PS5-pelien tuomisesta PS4:lle) tärkeydestä. Tämänhetkinen oletus on se, että siirtymä PS4:ltä PS5:lle kestää noin kolme vuotta, Nishino kertoo AV Watchille.

Kommentti toisin sanoen vihjailee sitä, että seuraavan kolmen vuoden aikana julkaistavista PlayStation 5 -peleistä ainakin osasta on yhä odotettavissa versioita myös PlayStation 4:lle. Nishino kertookin PlayStationin pyytäneen kehittäjiä kehittämään pelinsä ”sukupolvien välisiksi”. Tämän avulla pyrittäisiin lieventämään nykyisten PS4-omistajien huolia pelattavan loppumisesta.

Vaikka Sonyn aiemmista kommenteista sai kuvan, että sen omat PlayStation 5:lle saapuvat pelit olisi pelattavissa ainoastaan uudella konsolilla, on totuus ollut sittemmin hieman toinen. Muun muassa Marvel’s Spider-Man: Miles Morales sekä Horizon Forbidden West ovat sittemmin vahvistuneet myös PlayStation 4:lle. Nishinon kommenttien perusteella nämä eivät jää välttämättä viimeisiksi nimikkeiksi, joskin esimerkiksi Ratchet & Clank: Rift Apartin ja Demon’s Soulsin on nimenomaan vakuuteltu olevan PS5-nimikkeitä.

Lähde: Gamasutra

Lisää luettavaa