PlayStation 4:ää aiotaan tukea PS5:n rinnalla vielä kolmisen vuotta – samoja pelejä tulossa vielä molemmille / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation 4:ää aiotaan tukea PS5:n rinnalla vielä kolmisen vuotta – samoja pelejä tulossa vielä molemmille

11.11.2020 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
23
PlayStation 5, PlayStation 4, PS5, PS4, PlayStation, Hideaki Nishino

Sony Interactive Entertainmentin varatoimitusjohtaja Hideaki Nishino on vakuutellut PlayStation 4:n saavan tukea ja pelejä eri pelitaloilta vielä seuraavan kolmen vuoden ajan.

– Yhteensopivuuden suhteen on tärkeää siirtää PS4-pelit PS5:lle, mutta olen myös puhunut eteenpäin yhteensopivuuden (PS5-pelien tuomisesta PS4:lle) tärkeydestä. Tämänhetkinen oletus on se, että siirtymä PS4:ltä PS5:lle kestää noin kolme vuotta, Nishino kertoo AV Watchille.

Kommentti toisin sanoen vihjailee sitä, että seuraavan kolmen vuoden aikana julkaistavista PlayStation 5 -peleistä ainakin osasta on yhä odotettavissa versioita myös PlayStation 4:lle. Nishino kertookin PlayStationin pyytäneen kehittäjiä kehittämään pelinsä ”sukupolvien välisiksi”. Tämän avulla pyrittäisiin lieventämään nykyisten PS4-omistajien huolia pelattavan loppumisesta.

Vaikka Sonyn aiemmista kommenteista sai kuvan, että sen omat PlayStation 5:lle saapuvat pelit olisi pelattavissa ainoastaan uudella konsolilla, on totuus ollut sittemmin hieman toinen. Muun muassa Marvel’s Spider-Man: Miles Morales sekä Horizon Forbidden West ovat sittemmin vahvistuneet myös PlayStation 4:lle. Nishinon kommenttien perusteella nämä eivät jää välttämättä viimeisiksi nimikkeiksi, joskin esimerkiksi Ratchet & Clank: Rift Apartin ja Demon's Soulsin on nimenomaan vakuuteltu olevan PS5-nimikkeitä.

Lähde: Gamasutra

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Pauli4x4 kuva
Pauli4x4

Konsolisukupolvet on nykyään melko epämääräinen käsite... En ole ensimmäisten joukossa hyppäämässä uuteen sukupolveen, mutta en silti ymmärrä miksi samoja pelejä täytyy vanhallakin kalustolla päästä väkisin pelaamaan, ja vieläpä usean vuoden ajan. Kehityksen jarrutusta vain.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Voisivat syödä sanansa myös siitä ettei dualshock4:sta voi käyttää PS5-pelien kanssa. Dualsense voi olla vaikka kuinka hieno systeemi mutta epäilisin voivat pelata pelejä ilmankin sen uusia ominaisuuksia jos joku niin tahtoo tehdä.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Hyy-vä. Jatketaan siis PS4 raudalla.

Käyttäjän Le Toillètte kuva
Le Toillètte

Tässähän nyt kyseessä se että haetaan peleistä maksimaaliset tuotot ja hyödynnetään tätä kahden laitteen käyttäjäkuntaa. Tiristetään vielä viimeisetkin mehut PS4stä irti ja koneita on vielä sen verran paljon myyty että niitä ei heti tässä alkuvaiheessa kannata hylätä. Lisäksi PS4n myynti pysähtyisi kuin seinään jos olisi tiedossa että se loppuu nyt heti tähän PS5 julkaisuun. Varmaan jotakin porukkaa on jotka sitten halvemman hinnan vuoksi haluavat vielä tuon PS4 hankkia ja pääsevät uusista peleistäkin nauttimaan useamman vuoden.

Hc-pelaajana tietysti haluaisin että sukupolven vaihdokset tapahtuisivat välittömästi eikä vanhaa teknologiaa enää roikoteltaisi mukana, mutta ymmärrän kyllä hyvin tämän valmistajien ja varmasti myös pelinkehittäjien pointin.

Toivottavasti tämä ei ole myöskään mikään merkki PS5 saatavuusongelmista myös tämän alkuhässäkän jälkeen.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Harmi, että Sony käänsi kelkkansa tässä asiassa, ja johti harhaan aiemmassa viestinnässään.

Tämähän tarkoittaa sitä, että 2013 vuoden rauta toimii uuden sukupolven konsolien pelien kehityksen jarruna ainakin seuraavat kolme vuotta. Se ei ole ollenkaan optimaalinen tilanne uuden sukupolven konsolien omistajien kannalta.

Käyttäjän Monco Carser kuva
Monco Carser

En ainakaan vuoteen ole konsolia vielä vaihtamassa, niin eipä haittaa :)

Käyttäjän vesinokkaelain kuva
vesinokkaelain

Tavallaan vähän damned if you do, damned if you don't - tilanne, koska mikäli pelejä tehtäisiin jatkossa ainoastaan PS5:lle, jotkut valittaisivat, että Sony yrittää pakottaa uuden kalliin laitteen ostoon. Toisaalta taas PS4:n tukemisen voi nähdä rahastuksena ja olemassa olevan asiakaskunnan maksimaalisena hyödyntämisenä.

Henk. koht. olisin ihan OK sen kanssa, että sukupolven vaihtuessa keskityttäisiin uusien pelien julkaisemiseen uudemmalla raudalla. Eihän GameCube-pelitkään tulleet enää Nintendo 64:lle ja se oli ihan normaalia silloin. Mutta jos se ei heikennä PS5-versiota, niin eipä se PS4-version olemassaolo silloin haittaakaan. Esimerkiksi Breath of the Wild on käytännössä ihan samanlainen sekä Wii U:lla että Switchillä, ja siinä tapauksessa olin tyytyväinen että ei tarvinnut ostaa yhden pelin vuoksi uutta laitetta.

Käyttäjän Almasy kuva
Almasy

What happen to generations? Vaikkei itselläkään mikään kiire ole konsolin päivittämiseen, niin tämä on kyllä sellaista joka puolelle kumartelua, joka kyrsii. Ymmärrän tämän pelien kohdalla, jotka ei joka tapauksessa olisi teknisesti vaativia, mutta Horizonin jatko-osa maalaa huolestuttavia pilviä PS5:n lähivuosille.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob
Lainaus Kornholic

Harmi, että Sony käänsi kelkkansa tässä asiassa, ja johti harhaan aiemmassa viestinnässään.

Tämähän tarkoittaa sitä, että 2013 vuoden rauta toimii uuden sukupolven konsolien pelien kehityksen jarruna ainakin seuraavat kolme vuotta. Se ei ole ollenkaan optimaalinen tilanne uuden sukupolven konsolien omistajien kannalta.

Juu, valitettavasti näin. Toki odotinkin osan peleistä vielä tulevan vanhalle sukupolvelle, eikä siinä mitään jos pelikään ei sen kummempia vaadi, mutta toivottavasti nämä päätökset tehdään pelimekaniikkojen lukkoonlyömisen jälkeen, eikä niin päin että ensin päätetään tukea useampaa sukupolvea ja sitten rajoitetaan peliä kaikilla alustoilla.

Käyttäjän humungus kuva
humungus

Anteeksi nyt mutta on pakko sanoa PlayStation-pelaajille että "miten nyt suu pannaan" kun tästäkin asiasta armotta Microsoftia moititte. Nyt Sony kuitenkin tekee samoin vaikka uskoikin jokin aika sitten vielä "sukupolviin".

Nostoja