PlayStation 4 päivittyy torstaina 26. maaliskuuta, eli jo heti huomenissa. Konsoli saa tuolloin koodinimellä Yukimura kulkeneen 2.50-käyttöjärjestelmäversionsa, joka tuo konsoliin lukuisia odotettuja uudistuksia, jotka virtaviivaistavat konsolin käyttöä.

Huomattavin uudistus on uusi Suspend/Resume-toiminto. Sen pitäisi lupailujen mukaan mahdollistaa konsolin laittamisen lepotilaan kesken pelaamisen, jolloin peliä voi jatkaa samasta kohdasta suoraan konsolia uudelleenkäynnistäessä.

Lisäksi 2.50-käyttöjärjestelmäpäivitys tuo mukanaan mahdollisuuden tehdä konsolin kovalevystä varmuuskopiot ulkoiselle USB-asemalle. Myös etäpelaaminen ja jakaminen päivittyy, sillä Remote Play- ja Share Play -toimintojen pitäisi nyt toimia verkkoyhteydestä riippuen paremmalla ruudunpäivityksellä, eli 60 ruutua per sekunti.

Lukuisten sosiaalisten uudistusten ansiosta pelaajat voivat nyt muun muassa hakea ystäviä Facebook-kontaktiensa kautta, lähettää sekä kaveri- että nimipyyntökutsun samanaikaisesti ja liittyä vaivattomammin ryhmäkeskusteluun. Päivityksen jälkeen PS4-käyttäjät voivat myös hyödyntää teksti puheeksi -toimintoa, korkeampaa kontrastia sekä näkyvämpiä fontteja. 

Trophy-tietojakin voi muokata astetta vapaammin. Tulevan päivityksen myötä PS4 voi pelaajan halutessa ottaa automaattisesti ruutukaappauksen trophyn synnyttäneestä tilanteesta, minkä lisäksi pystejä voi järjestellä uusin kriteerein ja jakaa niiden tietoja Facebookissa, Twitterissä tai viestitse. Mikäli omalta pystilistalta löytyy häpeällisiä nollan prosentin pelejä, ne voi jatkossa piilottaa näkyviltä.

Tarkemman listauksen kaikista uudistuksista voi katsastaa lähdelinkistä.

PS Vita ja PlayStation App -sovellus päivittyvät jo tänään, ja uudet päivitykset parantavat laitteiden yhteensopivuutta joidenkin PS4:n uusien toimintojen kanssa.

Lähde: PlayStation.Blog

Lisää luettavaa