PlayStation 5- ja Xbox Series -konsolien tuotanto-ongelmat jatkuvat – Toshiba ei voi toimittaa materiaaleja / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation 5- ja Xbox Series -konsolien tuotanto-ongelmat jatkuvat – Toshiba ei voi toimittaa materiaaleja

7.09.2021 // Kirjoittanut: Tarja Porkka-Kontturi
4
PlayStation 5 ja Xbox Series X

Japanilainen valmistaja Toshiba kertoo, että PlayStation 5- ja Xbox Series -konsolien tuotannon viivästykset voivat kestää ensi vuoden syksystä aina vuoteen 2023 saakka.

Sekä Microsoftilla että Sonylla on edelleen pulaa puolijohteiden tuottamiseen tarvittavista materiaaleista. Tämä on aiheuttanut laajoja ongelmia konsolien saatavuuden suhteen ja verottanut siten molempien yhtiöiden myyntituloksia. Toshiban puolijohteista vastaavan Takeshi Kamebuchin mukaan sirujen toimitukset pysyvät hyvin vähäisinä ainakin ensi vuoden syyskuuhun asti. Joidenkin asiakkaiden palveleminen saattaa venyä Toshiban puolelta jopa vuodelle 2023.

Toshiba aikoo sijoittaa reilut 545 miljoonaa dollaria puolijohteiden tuotannon tukemiseen seuraavien kolmen vuoden aikana. Toisen tehtaan rakentaminenkaan ei ole pois laskuista. Myös Google, Microsoft ja Apple perustivat aiemmin tänä vuonna edunvalvontaryhmän, jonka tarkoituksena on tukea ja edistää puolijohteiden valmistusta Yhdysvalloissa. Mukaan agendaan liittyivät muun muassa Amazon Web Services sekä Intel.

– Pelikonsolivalmistajat ovat niitä asiakkaita, jotka aiheuttavat korkeimmat vaatimukset. Olen vilpittömästi pahoillani heidän turhautumisestaan, koska kukaan heistä ei ole 100% tyytyväinen, Kamebuchi toteaa tilanteesta.

Lähde: Bloomberg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Harmillista, Xbox Series X on alkanut kiinnostamaan, kiitos sen taaksepäin yhteensopivuuden ja runsaan kirjaston. Elättelin toivoa että jouluksi tulisi kauppoihin enemmän ja tarjouksia alkaisi ilmestymään eri liikkeissä (you know, sellaista kuluttajaa hyödyttävää kilpailua), mutta taitaa jäädä haaveeksi.

Käyttäjän akitus kuva
akitus

2022 aikana taitaa helpottaa, eikös konsolivalmistajat ole aika korkealla siinä listalla joille näitä osia tarjotaan.

Käyttäjän N0b0 kuva
N0b0
Lainaus akitus

2022 aikana taitaa helpottaa, eikös konsolivalmistajat ole aika korkealla siinä listalla joille näitä osia tarjotaan.

Vaikea sanoa, mutta epäilen että päinvastoin. Kännykät, tekniikka, autot/ajoneuvot ja tietokoneet ovat varmaan tärkeämpiä kuin pelikonsoli koska näitä tarvitaan työhön. Sirupula vaikuttaa lähes kaikkeen, niin on vaikeata uskoa että siellä olisi konsoli kärkipaikalla.

Käyttäjän Masa kuva
Masa
Lainaus akitus

2022 aikana taitaa helpottaa, eikös konsolivalmistajat ole aika korkealla siinä listalla joille näitä osia tarjotaan.

Listan kärjessä voisi tosiaan olettaa olevan yritykset, joilla on pätäkkää ja tekivät tarjoukset ajoissa. Riippuu myös paljolti sopimuksista, että onko tietty kapasiteetti valmiita siruja AMD:n kautta, vai hankkivatko MS ja Sony piikiekot itse suoraan TSMC:ltä jatkojalostukseen AMD:lle.

Nostoja