PlayStation 5- ja Xbox Series -konsolien tuotanto-ongelmat jatkuvat – Toshiba ei voi toimittaa materiaaleja

Jatkuvia vaikeuksia puolijohderintamalla.

7.9.2021 08:05

Japanilainen valmistaja Toshiba kertoo, että PlayStation 5- ja Xbox Series -konsolien tuotannon viivästykset voivat kestää ensi vuoden syksystä aina vuoteen 2023 saakka.

Sekä Microsoftilla että Sonylla on edelleen pulaa puolijohteiden tuottamiseen tarvittavista materiaaleista. Tämä on aiheuttanut laajoja ongelmia konsolien saatavuuden suhteen ja verottanut siten molempien yhtiöiden myyntituloksia. Toshiban puolijohteista vastaavan Takeshi Kamebuchin mukaan sirujen toimitukset pysyvät hyvin vähäisinä ainakin ensi vuoden syyskuuhun asti. Joidenkin asiakkaiden palveleminen saattaa venyä Toshiban puolelta jopa vuodelle 2023.

Toshiba aikoo sijoittaa reilut 545 miljoonaa dollaria puolijohteiden tuotannon tukemiseen seuraavien kolmen vuoden aikana. Toisen tehtaan rakentaminenkaan ei ole pois laskuista. Myös Google, Microsoft ja Apple perustivat aiemmin tänä vuonna edunvalvontaryhmän, jonka tarkoituksena on tukea ja edistää puolijohteiden valmistusta Yhdysvalloissa. Mukaan agendaan liittyivät muun muassa Amazon Web Services sekä Intel.

– Pelikonsolivalmistajat ovat niitä asiakkaita, jotka aiheuttavat korkeimmat vaatimukset. Olen vilpittömästi pahoillani heidän turhautumisestaan, koska kukaan heistä ei ole 100% tyytyväinen, Kamebuchi toteaa tilanteesta.

Lähde: Bloomberg

Lisää luettavaa