PlayStation 5 tekee tuloaan – Sony avasi kiusoittelusivun

Seuraavan sukupolven konsolit ovat lähempänä kuin koskaan.

5.2.2020 16:34

Sony on avannut verkkosivun tulevalle pelikonsolilleen. Toistaiseksi sisällöltään varsin niukalta sivustolta voi muun muassa tilata uutiskirjeen tulevista julkistuksista.

– Olemme kertoneet jo joistain PlayStation 5:n uskomattomista ominaisuuksista, mutta emme ole vielä täysin valmiita esittelemään seuraavan sukupolven PlayStationia, sivustolla kerrotaan.

PlayStation 5:stä on vahvistettu muutamia yksityiskohtia. Tiedossa on, että PlayStation 5 sisältää äärimmäisen nopean SSD-kiintolevyn, tuen 8K-resoluutiolle sekä muokatun version Radeonin Navi-perheen näytönohjaimista, jotka tukevat säteenseurantaa eli ray tracingia. Sen on myös kerrottu sisältävän muun muassa toivotun Ultra HD -levyaseman.

Myös konsolin tehokkuudesta on lukuisia tarkentavia huhuraportteja. Viimeisimmän tiedon mukaan konsolin sisältä löytyvä AMD:n Navi-rauta saavuttaisi  9.2 teraflopin tehot. Samaa teknologiaa löytyisi myös kilpailevan konsolin, Xbox Series X:n sisältä. 

PlayStation 5:n virallista julkaisupäivää ei ole vielä ilmoitettu julkisuuteen. Julkaisu tapahtuu kuitenkin vielä loppuvuodesta 2020.

Lisää luettavaa