PlayStation Homen aikakausi päättyy / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation Homen aikakausi päättyy

26.09.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
12

PlayStation 3:n yhteisöpalvelu PlayStation Home on sulkeutumassa Euroopassa. PlayStationin virallisilla yhteisösivuilla Sony on ilmoittanut, että palvelun palvelimet sammutetaan ensi vuonna maaliskuun 31. päivä.

Uuden sisällön tuomisen PlayStation Homeen Sony on päättämässä marraskuun 12. päivä. Mahdollisuus ladata sisältöä poistuu vuorostaan näillä näkymin joulukuun 3. päivä.

PlayStation Home julkaistiin alkujaan kaikkien saataville joulukuussa 2008, jolloin palvelu oli vielä beetavaiheessa. Erilaisten keskustelutoimintojen ohella Home tarjosi vuosien varrella käyttäjiensä viihdykkeeksi muun muassa useita minipelejä, ja pystyipä jopa tapahtumia, kuten E3-lehdistötilaisuuksia, seuraamaan muutamaankin otteeseen Homen kautta.

Homen lataaminen ja käyttäminen on ollut alusta alkaen ilmaista. Mikäli kuitenkin esimerkiksi omaa avatar-hahmoa ja tämän asuntoa halusi tuunata laajalti, tarjottiin käyttäjille mahdollisuus ostaa asusteita ja huonekaluja oikeaa rahaa vastaan.

Näillä näkymin Sony ei ole tarjoamassa minkäänlaisia hyvitysmaksuja PlayStation Homen sulkeutumisesta. Ennen sulkeutumista Homeen pitäisi kuitenkin ilmaantua käytettäväksi uusi joukko ilmaista sisältöä.

Elokuussa Sony ilmoitti, että Aasiassa PlayStation Home sulkeutuu myös maaliskuussa. Yhdysvaltojen tilanteesta ei vielä ole tietoa.

Päivitys kello 21.10: Sony Computer Entertainment America on varmistanut, että PlayStation Home sammuttaa valonsa myös rapakon takana ensi vuonna.

Lähde: PlayStation Community, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän hell_patrol kuva
hell_patrol

Jokseenkin aika turha viritys tämä koko home. Tuli joskus kokeiltua ja siihen jäi. Tietysti ikävää niille jotka tähän on rahaa sijoittanut.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Juu ei itsellekään ole mikään kauhean mahtava mielikuva jäänyt tuosta. Tuli mieleen naperona kokeiltu Habbo hotelli, mutta ihmismäisemmillä avatareilla ja järjettömällä määrällä pleikkaripelimainoksia joka ikisessä kohtaa.

Käyttäjän Kakkuonhyvaa kuva
Kakkuonhyvaa

Voi mikä hirveä menetys!

Käyttäjän Raph kuva
Raph

Sinäänsä melko harmillinen juttu, kun tuoltakin löytyny paljon hurjan hyviä tyyppejä. :P

Käyttäjän Tahvo619 kuva
Tahvo619

Hyvä idea oli ps home mutta he toteuttivat sen huonosti. Myös ps3 ala näyttää ikänsä

Käyttäjän BlueShell kuva
BlueShell

Kyllähän tuota sen yhden tunnin testasi joskus, ja siihen jäi. En koskaan voisi kuvitellakaan käyttäväni oikeaa rahaa tämmöiseen, tietysti huono juttu niille jotka sitä käyttivät.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Tullut pelattua kymmeniä tunteja, joten onhan tämä ikävä uutinen. Tosin ei ole yli vuoteen sitä käytettyä...

Käyttäjän Matullica kuva
Matullica

Täytyypä hankkia se viimeinenkin trophy ennenkuin menee kiinni..

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Olihan siellä kiva hillua joskus. Homen isoin ongelma oli kuitenki se, että kun levytila loppui niin tämä lähti ensimmäisenä.

Käyttäjän Ellipsis kuva
Ellipsis
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Tullut pelattua kymmeniä tunteja, joten onhan tämä ikävä uutinen. Tosin ei ole yli vuoteen sitä käytettyä...

Et oo tosissas..

Kuollut tämä oli jo julkasussaan.

Nostoja