Digitaalisten ostosten virheellinen vanhentuminen vaivaa PlayStation-käyttäjiä.

Digitaaliselta kauppapaikalta ostettujen PlayStation-pelien lisenssiongelmat näyttävät koskevan erityisesti amerikkalaisia PlayStation 3- ja Vita-käyttäjiä, jotka ovat yrittäneet pelata viime aikoina Square Enixin Chrono Cross -roolipelin PSOne Classics -versiota. Kotaku-sivuston mukaan useampi pelaaja on raportoinut, etteivät pelit ole lähteneet pyörimään, sillä järjestelmä väittää ostosten vanhentuneen vuosikymmeniä sitten, kuten alla olevasta tviitistä näkyy.

Australialaisen GamesHub-sivuston toimittaja Edmond Tran kuvaili itselleen käyneen lähes samalla tavalla, joskin Chrono Crossin pelaaminen onnistui kuitenkin Vita-konsolilla normaalisti. Epäselvää on, minkä maan Store-kauppaa Tran on käyttänyt kokeiluissaan, sillä Chrono Crossin klassikkoversion ei pitäisi olla saatavilla ainakaan australialaisella kauppapaikalla.

Chrono Cross ei ole ainoa peli, jossa on ollut parasta ennen -päivämäärä, sillä ongelmia on havaittu muun muassa Final Fantasy VI:ssa sekä Rune Factory: Oceansissa. Allekirjoittanut kävi läpi myös omaa PlayStation-kirjastoaan, mutta ongelmaa ei näyttäisi olevan tällä hetkellä ainakaan eurooppalaisissa PlayStation 3 -konsoleissa.

Sony ei ole kommentoinut tapausta.

PsOne Classics -ostos

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa