PlayStation-klassikko muistelussa: muistatko vielä Ape Escapen? / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation-klassikko muistelussa: muistatko vielä Ape Escapen?

7.09.2014 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
11

Tämän sunnuntain klassikkopeliksi päätyi PlayStation-klassikko, alkuperäinen Ape Escape. Jarkko Fräntilä muisteli värikästä apinointia Pelaaja-lehdessä 107, joka julkaistiin elokuussa 2011.

(Kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla sitä)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Tietty muistan. Mulla on yksi sarjan peli psp:llä. Tätäkin olen pelannut.

Käyttäjän Tek0ne kuva
Tek0ne

Ape Escape oli myös meikäläisen ensimmäinen PSOne peli ja sitä tulikin sitten hakattua päivät pitkät ja läpi useampaankin otteeseen. Muistan myös hyvin ne minipelit, joista se apina nyrkkeily oli suurin ohjaimen tattien kuluttaja.

Tässä on kyllä semmoinen peli, jolle toivoisi oikeasti hyvää jatko-osaa. Kakkososa oli ihan mukiinmenevää viihdettä PS2:lla, mutta kolmosta ei taidettu ikinä edes julkaista Suomessa. Ja tuota PS3:n Move-pelleilyä ei olisi tarvinnut ikinä tehdä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Kyllähän minä tämän muistan, mutta en tainnut ikinä päästä pelaamaan, tarviipa korjata tilanne joku päivä.

Käyttäjän Eerie kuva
Eerie
Lainaus käyttäjältä Tek0ne

kolmosta ei taidettu ikinä edes julkaista Suomessa. Ja tuota PS3:n Move-pelleilyä ei olisi tarvinnut ikinä tehdä.

Julkaistiinpas, höpsöllä brittienglannilla höpötettynä.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Mulle tää on yksi nostalgisimmista peleistä. Eka kerta kun analogin käyttöön piti kunnolla totuttautua. Tunne oli palkitseva kun nopean apinan sai pyydystettyä haaviin. Apinoiden erilaiset kyvyt, sekä vekottimet jotka auttoivat noiden veijareiden pyydystämisessä, ovat jääneet muistoihin. Erityisesti radio-ohjattava auto oli hupaisa kokemus.

Peli oli myös tarpeeksi haastava, jonka muistaakseni myös Thomas Puha sanoi arvostelussaan. Puhahan arvioi tuohon aikaan lukemattomia pelejä Moon TV -lähetyksissä. Niitä on jäänyt mieleen paljon.

Käyttäjän Laura sfa kuva
Laura sfa

Tää on kyllä niin klassikkopeli. Sormet kipeenä siitä kaiken maailman hulavanteita ja lentoropelleja pyöriteltiinkin. Juuri nerokas ohjaimen käyttö on jäänyt hyvin mieleen sekä tietty kahelit apinat.

Käyttäjän Räikkä kuva
Räikkä

Kyllähän tämä vieläkin hyllystä löytyy, ei helvetti tätä tuli kyllä silloin penskana veljen kanssa hakattua pitkät päivät. Todella nostalginen peli myös itelleni, jo noista kuvista tulee paljon hyviä muistoja mieleen.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ensin muistelin vain että demoa olisin pelannut innoissani mutta muiden kommenttien kautta muistui paljon muutakin mieleen. Juurikin tuo gimmick-pelailu oli tässä näkyvillä kun tosiaan taisi olla ensimmäisiä pelejä jotka käyttivät tatteja hyväkseen. Itse peliä en koskaan omistanut ja nyt tarkemmin sanottuna en muista että oliko itsellä edes niitä tatteja vielä PS1:llä. Näin ollen en sitten välttämättä edes pelannut koko demoa kun vaatimukset eivät täyttyneet ja näin/kokeilin vain pelaamista jossakin muualla, esim. pelikaupassa tai vastaavassa. Ohjaimet voisi vielä (ehkä) löytää kotoa porukoilta, joten tarkistaminen olisi mahdollista mutta tällä erää muistelisin että ei niitä tatteja tainnut näkyä ennen kuin PS2:lla. Paitsi että jotkut pattereilla toimivat 3rd party langattomat ohjaimet kyllä löytyy, joissa tatit saattavat ollakin. Ehkä sitä tuli sitten niillä pelattua. Ei vanha muista enää edes PS-aikoja, saati että rupeaisi jotain NES tai Sega MDII juttuja muistelemaan.

Käyttäjän Jedimindtrick kuva
Jedimindtrick

Hieno peli ja itseltäkin vielä hyllystä löytyy. Voisi melkein joku päivä kaivaa PSonen esille ja pelailla tätä nostalgiahuuruissa ja katsoa vieläkö uppoaa yhtä lujaa kuin aikoinaan.

Käyttäjän BlueShell kuva
BlueShell

Toivottavasti se neljäs pääpeli vielä ilmestyy. Mielenkiintoinen juttu on, että nykyään on paha tehdä sellaista 3rd person peliä, jossa oikeanpuoleinen tatti ei ohjaisi kameraa. Eli dual shock gimmickit pitäisi toteuttaa uudella tapaa.