PlayStation Mobile saapuu tiensä päähän / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation Mobile saapuu tiensä päähän

15.03.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Sonyn pelipalvelu PlayStation Mobile on sulkeutumassa tänä vuonna. PlayStation Vitalla ja muutamilla PlayStation-sertifikoiduilla Android-laitteilla käytettävissä olleesta pienpelikaupasta ei voi ostaa tai ladata mitään enää syyskuun 10. päivä alkaen.

Osa palvelun ominaisuuksien karsimisesta alkaa jo 15. heinäkuuta. Tuolloin mahdollisuus ostaa sovelluksia PlayStation Mobilesta tulee olemaan mahdollista enää vain nettiselaimen välityksellä, joskin sovellusten sisäiset ostokset toimivat kyllä normaalisti aina syyskuuhun asti. Myös jo aiempia hankintojaan on mahdollista ladata uudelleen ennen syyskuuta, mutta ei enää sen jälkeen.

Mikäli hankkimiaan PlayStation Mobile -pelejä haluaa pelata vielä tulevaisuudessa, on pelaajien ennen syyskuuta "aktivoitava" laite, jolla he pelejään käyttävät. Ohjeet prosessiin voi katsastaa PlayStationin yhteisösivulta.

PlayStation Mobile debytoi virallisesti alkujaan elokuussa 2012, joskin Suomeen se saatiin vasta vuoden 2013 puolella. Yhdessä PlayStation Mobilen kanssa Sony lanseerasi pelinkehittäjiä varten myös kehitysympäristön, jonka oli määrä helpottaa huomattavasti pelien tuomista palveluun.

Palvelun kautta julkaistuja pelejä olivat esimerkiksi Super Crate Box, Rock Bosher DX ja Surge. Palvelussa olleita yhdisti usein pieni tiedostokoko ja halpa hinta.

Lähde: PlayStation FAQ

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Eipä tuolta koskaan löytynyt mitään. Ainakaan Euroopan puolelta.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Justhan se tuli.
Eräs mahtava rytmipeli loistavilla musiikeilla sieltä löyty.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Justhan se tuli.
Eräs mahtava rytmipeli loistavilla musiikeilla sieltä löyty.

Olisi kiva jos kertoisit mistä pelistä oli kyse. Cytus löytyy myös mobiililaitteiden kaupoista, MUSYNC antoi hienon twiitin asiasta: https://twitter.com/MUSYNC_official/status/575488947565957120

Playstation Mobile oli siitä hieman tyhmä palvelu ettei sillä oikein tuntunut olevan muuta tarkoitusta, kuin antaa tehdä android pelejä, joita voi pelata vain kourallisella puhelimia (tulee ihan n-gage 2.0 mieleen, rip reset generation) ja vitalla - toisinsanoen rajoittaa mobiiliyleisöä jotta saa pelin saataville hyvin vähän suosiossa olevalle käsikonsolille. Pelien lataaminen useaan laitteeseenkin tuntuu aika turhalta kun kyseessä on samanlaiset mukana kannettavat laitteet.

Tuohon vielä päälle se että valikoima ei todellakaan päätä huimannut. Asensin nexukseeni playstation sertifikaatit että pääsin tuota palvelua kokeilemaan eikä tuntunut olevan vaivan arvoista. Vitalla pelaan sitten mielummin niitä natiiveja pelejä joissa käytetään myös niitä nappeja jotka on siinä laitteessa ihan tarkoituksella.

Käyttäjän Peep kuva
Peep
Lainaus

Myös jo aiempia hankintojaan on mahdollista ladata uudelleen ennen syyskuuta, mutta ei enää sen jälkeen.

Tässä on tiivistettynä syy, miksi en halua ostaa ladattavia pelejä. Ostan fyysisen kopion aina kun sellainen on saatavilla.

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP
Lainaus käyttäjältä Peep

[quote]Myös jo aiempia hankintojaan on mahdollista ladata uudelleen ennen syyskuuta, mutta ei enää sen jälkeen.[/quote]
Tässä on tiivistettynä syy, miksi en halua ostaa ladattavia pelejä. Ostan fyysisen kopion aina kun sellainen on saatavilla.

Aivan samaa mieltä. Moni ei tule ajatelleeksi, että jos palvelu menee nurin, niin siinä sitten meni ne kaikki pelit. Tosin on epätodennäköistä että ainakaan Steam, PSN tai Xbox Live olisi kaatumassa aivan lähivuosina: ei ainakaan tämän hetkisen trendin perusteella.

Digitaalisen vaihtoehtoon päädyn, jos se on ainoa vaihtoehto tai jos se on tuntuvasti halvempi verrattuna fyysiseen. PS+:n ja Steamin kautta jälkimmäinen todentuu ja yllättävän useissa tapauksissa myös tuo ensimmäinen, vaikkakin tuoreet AAA-pelit (lähes) poikkeuksetta ostettava fyysisenä.