PlayStation Network kuukahti kymmeneksi tunniksi, hyvityksiä luvassa / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation Network kuukahti kymmeneksi tunniksi, hyvityksiä luvassa

5.01.2016 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
8
PlayStation Network kuukahti kymmeneksi tunniksi, hyvityksiä luvassa

PlayStationin verkkopalvelut hyytyivät eilisiltana mystisistä syistä.

PlayStation Network kuukahti eilen maailmanlaajuisesti noin kymmenen tunnin ajaksi. Kaikkien PlayStation-alustojen verkkopalvelut olivat täysin käyttämättömissä tänä aikana, ja sisäänkirjautumista yrittäneille koneet kertoivat verkon olevan huollossa, vaikka minkäänlaisista toimenpiteistä ei oltu ilmoitettu etukäteen. Suomessa yhteysongelmat jatkuivat eilisillasta pitkälle yöhön.

Palvelut toimivat nyt normaalisti, mutta Sony ei ole kertonut syytä outoihin ongelmiin. Tiedossa ei ole, oliko katkon taustalla ulkopuolinen hyökkäys. Yhtiö kuitenkin kertoi eilisiltana tutkivansa ongelmien lähdettä, joten ainakaan suunnitellusta huoltotyöstä tuskin oli kyse. 

Sony on ilmoittanut Twitterissä harkitsevansa käyttäjiensä PlayStation Plus -jäsenyyksien ja elokuvien vuokrajaksojen jatkamista paikatakseen katkon tekemiä tuhoja. Lisätietoja hyvitysprosessista saadaan yhtiön mukaan pian.

Lähde: PlayStation (Twitter), VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Ei ollut haittaa mulle, joten lisä plussa kelpaa hyvin. :D
No, onhan tuo ärsyttävää, kun käy usein tuollaista.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

On se muuten jännä kuinka lakkaa myös striimaussovelluksetkin toimimasta jos ei ole playstation networkkiin yhteyttä vaikka palvelut pitäisi toimia muuta kautta.
Onneksi toimiva Wii U vieressä.

Käyttäjän The_Apiens kuva
The_Apiens

No enpä ole huomannu kun en koko storeen oo päässy n.2-3 viikkoon PS3:lla.

Käyttäjän antti_1986 kuva
antti_1986

Itellä ainakin PS3 JA PS4 toimii moitteetta. Eilen illalla ei päässyt storeen tai pelaa moninpelejä mutta nyt kaikki hyvin. itellä ei ongelmia ollut päästä PS3 storeen yleisesti.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Oman PS4:n kanssa sellainen jännä ominaisuus, että jos heti käynnistyttään yrittää jotain pelata niin peliä ei voi käynnistää. Tähän auttaa se "testaa nettiyhteys" (tms.), joka sitten pistää asetukset kuntoon. Tuo perimmäinen ongelma lienee modeemissa, kun nyt jo myyty iPod teki samaa: ei koskaan automaattisesti päässyt nettiin (vaikka oli ip-osoitteet ja muut saanut, kuten PS4:kin nykyään). Läppäri kyllä menee oikeasti ongelmitta nettiin. Eli jos PSN on alhaalla niin ainoa keino päästä pelaamaan on ruksata koko nettiyhteys pois PS4:sta.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Netflixiä yritin kattoa, joka ei tietenkään onnistunu(y)t ilman kirjautumista. Onneksi on noita katsomattomia blu-ray elokuvia levyilläkin, joten tilanteen paikkaaminen oli helppoa.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Mulla toimi PS 4 Netflix ja WWE Network hyvin. Viaplay ei ainoostaan toiminu.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt
Lainaus käyttäjältä Speedy

Mulla toimi PS 4 Netflix ja WWE Network hyvin. Viaplay ei ainoostaan toiminu.

En kokeillu PS4:lla, kun olohuoneessa on PS3 Netflix laitteena.