PlayStation Network -nimien vaihtaminen on viimein tulossa – mutta ei välttämättä ongelmitta / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation Network -nimien vaihtaminen on viimein tulossa – mutta ei välttämättä ongelmitta

10.10.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Mahdollisuus vaihtaa käyttäjänimeään PlayStation Networkissa on viimein virallisesti tulossa. Sony on vahvistanut PlayStation Blog -sivuillaan, että ominaisuus lisätään kunnolla osaksi PlayStationeiden verkkopalveluja alkuvuodesta 2019.

Vielä tämän vuoden aikana ominaisuus saadaan suljettuun beta-testiin. Siihen mukaan pääsee valikoitu määrä PlayStationin aiempiin järjestelmätesteihin ilmottautuneita pelaajia. Testin aikana ensimmäinen nimenmuutos on ilmainen, kun taas sitä seuraavat vaihdot maksavat normaalikäyttäjälle 9,99 euroa ja PlayStation Plus -jäsenille 4,99 euroa. Muutos tapahtuu joku asetuksista tai omilta profiilisivuiltaan. 

Vaihdon tapahtuessa käyttäjät voivat valita, haluavatko he näyttää uuden käyttäjänimensä rinnalla vanhan tunnuksen tämän tunnistamisen helpottamiseksi. 

Sony huomauttaa, että vaihto-ominaisuutta tukevat virallisesti pääasiallisesti kaikki pelit, jotka on julkaistu 1. huhtikuuta jälkeen. Aikaisempien pelien kanssa Sony varoittaa, että niissä voi ilmetä vaihtelevia ongelmia, joskaan niiden luonteesta ja mittakaavasta se ei ole kertonut.

Uuden käyttäjänimensä voi sentään palauttaa missä tahansa vaiheessa takaisin vanhaan ilmaiseksi. Näin ilmeisesti edellä mainittuja ongelmia voi vältellä pelien kanssa, jotka eivät tue kunnolla käyttäjänimen vaihtoa.

Käyttäjänimien vaihtaminen on ollut pitkään toivottu ominaisuus PlayStationeilla. Nykyinen PlayStation Networkin tunnusjärjestelmä on peruja aina PlayStation 3 -ajoilta asti, joten monet ovat olleet jumissa vuosia sitten keksityjen käyttäjänimiensä kanssa..

Lähde: PlayStation Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Mutta voiko vanhaan vaihdon jälkeen vaihtaa takaisin uuteen?
Maksullisuuden ymmärrän koska laittaa harkitsemaan uutta nimeä mutta 10€ ja jopa 5€ ovat liikaa.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus rautahuilu

Mutta voiko vanhaan vaihdon jälkeen vaihtaa takaisin uuteen?.

Se miten tuosta on puhuttu antaa ymmärtää, että vaihtelu uuden ja vanhan välillä on ilmainen ominaisuus. Se kun tuntuu olevan olemassa lähinnä juuri ongelmien välttelyn takia.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Eipä ole tarvetta. Ehkä saattaisin vaihtaa nimen englanninkieliseksi mutta toisaalta miksipä sitä turhaan. Ei siinä mitään kauhean tärkeää informaatiota kuitenkaan ole. Randomien kanssa en muutenkaan juuri pelaile ja mukavampihan se on heti nimestä huomata että on suomalainen kyseessä, puolin ja toisin.

Hyvä nyt kuitenkin että tulee. Siellä voi tosiaan olla aika noloja tapauksiakin. Itsehän taisin laittaa tuon PSN-nimen vasta PS4:n myötä, joten mahdollisuuksia "nuoruuden virheille" oli selvästi vähemmän. MS:n tilinimikin on harkittu tapaus vaikka on joskus X360-aikoihin tehty.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

En ole hirmu tyytyväinen käyttäjänimeeni, mutta en viitsi vaihtaa kun en usko itseä miellyttävien käyttäjänimien olevan vapaata riistaa toisellakaan kerralla.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Turhin ominaisuus koskaan. Nyt kun tästäkin itkun aiheesta päästään, niin voidaanko kohta alkaa purkamaan online-pelaamisen maksumuuria vaikka? Miksei tästä isoimmasta ongelmasta itketä kuten näistä turhista jutuista?

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus snaketus

Turhin ominaisuus koskaan. Nyt kun tästäkin itkun aiheesta päästään, niin voidaanko kohta alkaa purkamaan online-pelaamisen maksumuuria vaikka? Miksei tästä isoimmasta ongelmasta itketä kuten näistä turhista jutuista?

Jätä ne vuosittaiset tonnin älypuhelimet ja näyttikset sun muut ostamatta niin jää ehkä rahaa muuhunkin?

Nostoja