PlayStation Now -pelipalvelu saa Netflix-tyyppisen tilausmallin / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation Now -pelipalvelu saa Netflix-tyyppisen tilausmallin

5.01.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
18

Pohjois-Amerikassa viime vuonna debytoinut PlayStation Now -suoratoistopalvelu on saamassa oman tilausmallinsa 13. tammikuuta. Siinä missä PlayStation Now'sta on siis aiemmin voinut vain vuokrata yksittäisiä pelejä, voi koko palvelun pelitarjontaa pelata pian rajoittamattomasti, kunhan kuukausimaksu on vain maksettu.

Sony on aikeissa laskuttaa yksittäisistä kuukausista 20 dollaria eli suoraan käännettynä hieman vajaat 20 euroa. Yhtiö tarjoaa lisäksi myös mahdollisuuden hankkia peliaikaa kerralla kolmen kuukauden edestä, mikä kustantaa 45 dollaria eli hieman vajaat 40 euroa.

Tilausmallia voi myös kokeilla kerran ilmaiseksi seitsemän päivän ajan.

Ensimmäisenä PlayStation Now'n tilausmalli saapuu Amerikassa PlayStation 4:lle, josta se on sitten myöhemmällä ajankohdalla tarkoitus tuoda myös muille PlayStation Now -yhteensopiville laitteille.

Euroopasta koko PlayStation Now -palvelua ei vielä virallisesti sen sijaan löydy ollenkaan. Sen suurempi beetatestauskin on tarkoitus aloittaa Briteissä vasta tänä vuonna.

Toistaiseksi PlayStation Now on kyllästettu noin sadalla PlayStation 3 -pelillä, joita voi pelata netin ylitse suoratoistona ilman, että niitä tarvitsee ladata esimerkiksi kovalevylle. Sony on vihjaillut, että muidenkin PlayStation-alustojen pelejä voitaisiin myös saada vielä ajan myötä palveluun.

Lähde: PlayStation Blog US

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

Varmasti on numeroita katseltu ja tultu tähän tulokseen, että keskivertopelaaja ei välttämättä osta pelejä joka kuukausi tai edes joka toinen kuukausi ja tällä saadaan niinkuin täytettyä se markkinarako ja "juksattua" pelaajat maksamaan enemmän, mitä normaalisti kuluttavat noina ajanjaksoina.

Käyttäjän Wili kuva
Wili

Noniin. Tässä uudessa tilausmallissa on jo jotain järkeäkin. Lähtee vähintäänkin kokeiluun, kunhan joskus tulee suomeen asti.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Saisi mielestäni olla vähän huohkeampi kk maksu, edes psn+ käyttäjille.

Käyttäjän Wili kuva
Wili
Lainaus käyttäjältä Kaze88

Saisi mielestäni olla vähän huohkeampi kk maksu, edes psn+ käyttäjille.

Itsekin toivoisin, että PSN+ -tilaajille tätä kaupiteltaisiin korkeintaan 10 euron kuukausi erissä. Turhan suolainen hinta, varsinkin kun tuo 20 dollaria kääntyy takuulla 20 euroksi.

No mutta hei, onneksi mokomasta pystyy nauttimaan ilmaiseksi sen seitsemän päivää ja sitten voikin sanoa koko palvelulle hyvästit. :D

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Saisi alkaa tulla jo Suomeen. MGS4:sta olisi kiva päästä viimein pelaamaan.

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Tilaushinta on kyllä äärimmäisen huokea etenkin nähden aikaisempaan hinnoittlumalliin. En todellakaan ymmärrä yleistä valitusta PS Nown hinnan korkeudesta vaikka $20 kääntyisikin 20€:oon. Ei sitä kukaan pakota ostamaan pidemmäksi aikaa, ja kuukaudessa ehtii varmasti pelaamaan varmasti rahan edestä, kolmesta kuukaudesta ja $45 puhumattakaan.

Monet ovat vedonneet Netflixin hintaan, mutta pelien prosessoiminen vaatii paljon enemmän palvelimilta kuin pelkän videon oli elokuva sitten vaikkapa UHD tasoa pelin ollessa "vain" HD. Pelien striimaus ja palvelimien ylläpito on kaukana halvasta.

On myös muistettava, että vaikka palvelu on toistaiseksi vain PS4:lla, niin palvelun on kaavailtu tulevan myös paljon tehottomimmille alustoille irrallisena varsinaisista konsoleista. Vielä kun niihin saisi sen ohjain tuen olisi se sitten DS3:lle tai DS4:lle.

Siinä olen kuitenkin samaa mieltä, että PS-plussalaisille olisi jonkinlaista pientä viilausta syytä tehdä hinnan suhteen olisi se sitten vain ihan 5-20% pois tilaushinnasta; Lähtee kyllä kokeiluun jahka Eurooppaan saapuu.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Galactus

Saisi alkaa tulla jo Suomeen. MGS4:sta olisi kiva päästä viimein pelaamaan.

MGS4:sta pääsee pelaamaan hyvin edullisesti nykyään jos haluaa.

Jep ja nuo dollarithan sitten luonnollisesti kääntyy takuu varmasti euroiksi 1:1 kursseista viis. PS+ asiakkaille oltava ainakin -50% tai en edes harkitse. Käytän sen 20 euroa kuussa mielummin autenttisten pelilevyjen ostoon.

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus
Lainaus käyttäjältä snaketus

Lainaus käyttäjältä GalactusSaisi alkaa tulla jo Suomeen. MGS4:sta olisi kiva päästä viimein pelaamaan.

MGS4:sta pääsee pelaamaan hyvin edullisesti nykyään jos haluaa.

Ei koska pitäisi ostaa PS3 jolla pelata sitä. Miksi ostaisin jos mahdollisesti tänä vuonna pääsen pelaamaan sitä PS4:llä tämän palvelun kautta?

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

Eihän se pelistriimi fullHD'nä tule vaan 720p? (tai jopa alle?) Ainakin sen käsityksen sain lehdestä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ensi kertaa tuli mieleen nyt että miten näissä toimii tallennus? Tiliperusteinen joka myös tallentuu palvelimelle, lienee se loogisin ja helpoin. Muutenpa näistä en jaksa innostua. Ostan erikseen ne pelit mitä pelaan, sama juttu musiikin (ei mitään spotifyä) ja tv-kaman kanssa (ei mitään netflixejä. Tai no, ilmaisajanjaksot aina repii näistä).

Nostoja