PlayStation Now vahvistettiin Windows-tietokoneille / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation Now vahvistettiin Windows-tietokoneille

23.08.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Sonyn pelisuoratoistopalvelu PlayStation Now on saapumassa Windows-koneille. Alkaen elokuun 24. päivä palvelua voi käyttää tietokoneellaan niin Briteissä, Belgiassa kuin Alankomaissakin, joita Pohjois-Amerikka seuraa myös pian perässä.

Aiemmin PlayStation Now on ollut virallisesti käytössä vain PlayStation-konsoleilla sekä muutamilla tietyillä älytelevisioilla. Palvelu toimii käytännössä kuin pelien Netflix: kuukausimaksua maksamalla PlayStation Now -käyttäjät saavat suoratoiston voimin haltuunsa satoja PlayStation 3 -pelejä, joita he voivat pelata niin paljon kuin sielu – ja internetyhteys – vain sietää.

Vielä tähänkään mennessä PlayStation Now'ta ei ole ollut vielä virallisesti käytettävissä Suomessa. Minkäänlaista Suomea koskevaa selvää julkaisupäivää sille ei ole vielä myöskään annettu.

Syyskuun 15. päivä Sony on tuomassa markkinoille myös virallisen USB-adapterin, jolla PlayStation 4:n DualShock 4 -ohjainta voi käyttää langattomasti Windows- ja Mac-koneilla. Sonyn mukaan adapterin voimin DualShock 4 toimii pc:llä "yhteensopivien ohjelmistojen", kuten juurikin Remote Playn ja PlayStation Now'n, kanssa.

Sony on huomauttanut, että myös adapterin saatavuus voi vaihdella maittain.

Lähde: PlayStation Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Cilee kuva
Cilee

Siis eikö voi näppäimistöllä ja hiirellä voi pelata? No jee...

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Aika vanha tai tehoton kone saa olla että kannattaa PS3-peleistä maksaa kk-maksuja pc:llä. Tai enpä tuota näe hyväksi diiliksi muuallakaan, jos tosiaan mukana vain PS3-tarjonta.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Toivottavasti tämä johtaa jossain vaiheessa viralliseen DS4 tukeen pc:llä.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Mitä yhteensopiviin ohjelmistoihin tulee, niin jonkunlaista epävirallista listaa löytyy täältä: http://pcgamingwiki.com/wiki/Controller:DualShock_4#Support_in_games

Ehkäpä eniten vaikuttaa kohtaan "light bar support" koska noista peleistä joka ikinen toimii vain ja ainoastaan USB kaapelin avulla tällä hetkellä. Jos tuon langattoman palikan avulla alkamat pelittämään, niin itselle tulee ehkä ostokseksi.

Ja mitä playstation now palveluun tulee, saa nähdä, mutta remote playn tapaan ei voi valittaa että on yhtenä lisävaihtoehtona. Varsinkin kun Now mahdollistaa käytännössä pleikkaripelien pelaamisen ilman pleikkarin omistamista tai pleikkarin lähiverkon tai hyvän uppikaistan omaavan netin kautta pelaamista.

Käyttäjän Tahvo619 kuva
Tahvo619
Lainaus käyttäjältä Cilee

Siis eikö voi näppäimistöllä ja hiirellä voi pelata? No jee...

Pystyy remoteplay kanssa mutta on melko avutonta...

Käyttäjän wlizer kuva
wlizer

Miksi? Oi miksi

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Kun nyt tulisi Suomeen niin voisi testata ennenkuin sanoo mitään ikävää.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä wlizer

Miksi? Oi miksi

Siksi kun ne haluaa tehdä rahaa.