PlayStation-pomo uskoo kannettavilla pelaamiseen – vihjaa sen olevan tärkeä osa PlayStation 5:tä / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation-pomo uskoo kannettavilla pelaamiseen – vihjaa sen olevan tärkeä osa PlayStation 5:tä

24.05.2018 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
28

Sony Interactive Entertainmentin johtaja John Kodera uskoo kannettavilla pelaamisen mahdollisuuksiin ja vihjailee sen kuuluvan osaksi PlayStationin ekosysteemiä.

Koderan mukaan Sony testaakin parhaillaan erilaisia kokeiluja asian suhteen ja vihjailee seuraavassa konsolissa olevan mahdollisesti jonkinlainen integroitu käsikonsolielementti. Hän kertoi haastattelussaan, ettei nyt ole kuitenkaan oikea aika keskustella yksityiskohdista.

– Mielestäni sen sijaan, että kannettavilla pelaaminen erotettaisiin konsoleista, meidän pitäisi miettiä, kuinka sen avulla voidaan luoda lisää pelikokemuksia ja selvittää mitä käyttäjät haluavat kannettaviltaan, Kodera kertoo.

Vaikka integroitu kannettavaelementti kuulostaa Nintendo Switchiltä, Kodera vältteli kuitenkin paneelissa kilpailijansa kommentointia. Sen sijaan hän sanoi Sonyn kokeilleen projekteja kuten PlayLink, jonka avulla käyttäjien älylaitteet toimivat osana PlayStation 4 -pelejä.

Sony perusti pari vuotta takaperin myös ForwardWorks-studion, joka keskittyy yksinomaan mobiilipelien kehitykseen ja julkaisuun.

Yhtiön oma käsikonsoli PlayStation Vita julkaistiin jo vuonna 2011. Yhtiö ilmoitti hiljattain lopettavansa laitteen fyysisten pelien tuotannon ensi vuoden alussa.

Lähde: Bloomberg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister

Vähän tiivistyis pari tuttua anusta niin tiukalle, että ne romahtais oman massansa alla ja lois super massiivisen mustan aukon jos PS5 oiski joku alitehonen hybridilaite.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus kribmeister

Vähän tiivistyis pari tuttua anusta niin tiukalle, että ne romahtais oman massansa alla ja lois super massiivisen mustan aukon jos PS5 oiski joku alitehonen hybridilaite.

Joko näitä herjauksia alettaisiin moderoimaan myös muiden osalta kuin minun? Vaikka tässä nyt ei nimiä mainittukaan, niin kaikki tietää ketä tässäkin tarkoitettiin.

Totta toki, että jos PS5:sta tulee joku alitehoinen (alitehoisempi kun muuten) Switch-kopio paskavehje, niin pitäköön tunkkinsa, ei väliä kuinka ihmeellisiä yksinoikeuksia.

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Huutista taas kommenteille.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Taitaa PS5:sa olla 8 ydin... ARM-prossu. Hehe.

Käyttäjän renebauman kuva
renebauman

2021 tämän näemme, mikä PS5 on..

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Ei Sonyllä kuitenkaan niin hulluja olla, että toisivat markkinoille Switchin kaltaisen alitehoisen räpellyksen.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ei kyllä äkkiseltään kuulosta hyvältä. Hybridi on helposti alitehoinen telakoitunakin tai jos sattuisi olemaan tehokas, niin sitten on ainakin hintaa selvästi enemmän kuin samat tehot perinteisessä konsolissa. Hybridissä siis saa joko alitehoisen laitteen tai kalliin laitteen. Tai miksei vaikka kerralla molemmat.

Käyttäjän PlayStationPlayer kuva
PlayStationPlayer

Kannettava konsoli on kiva mutta kuten sanoitte tehot ovat mitä ovat ja sonyltahan sanottiin tämän uutisen mukaan "Koderan mukaan Sony testaakin parhaillaan erilaisia kokeiluja asian suhteen ja vihjailee seuraavassa konsolissa olevan mahdollisesti jonkinlainen integroitu käsikonsolielementti. " Eli käsikonsolielementti. Eli ei tule Switchin kaltaista mutta jotain käsikonsolista muistuttavaa siihen tulee. Mietin vaan voisiko ohjaimeen laittaa näytön kosketuspaneelin sijasta mutta se nostaa hintoja korkealle ja muutenkin kuinka kestävää se sitten olisi. Se jää nähtäväksi mutta ei tarvitse olla PS5 huolissaan ettei tehoja olisi sillä Xbox on paha kilpailija joka söisi pelaajat itselleen.

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

Äkkiseltään ajattelisin tämänkin taustalla olevan jälleen tarve kasvattaa markkinoita Japanissa, tuossa kannettavan pelaamisen kultaisessa maassa jossa käsikonsolit ja puhelimet ovat ajaneet kotikonsolien ohitse ajat sitten. Tuskinpa kuitenkaan rupevat sen vuoksi tehoista tinkimään, etteivät menetä pelaajiaan boxille, kuhan nyt vain ensin kokeilevat erilaisia muotoja ja mahdollisuuksia.

Käyttäjän Turbomuna kuva
Turbomuna

Hmm, itselleni tuli tuosta "integroidusta käsikonsolielementistä" jotenkin vaikutelma, että tässä viitattaisiin PS Vitan seuraajaan ja siihen, miten käsikonsolin ominaisuuksia voitaisiin hyödyntää enemmän kotikonsolin kanssa. Kenties kehittyneempi remote play tai vaihtoehtoinen ohjaustapa?

Nostoja