PlayStation-räiskintä Dust 514 on kääntynyt voiton puolelle

PlayStation 3:lla ilmaiseksi pelattavissa oleva Dust 514 -räiskintä on kääntynyt tuottavaksi tuotteeksi kehittäjälleen CCP Gamesille.

22.3.2015 19:59

Lähes kaksi vuotta sitten virallisesti PlayStation 3:lle julkaistu Dust 514 on nykyään voitollinen kehittäjälleen CCP Gamesille. Yhtiön toimitusjohtaja Hilmar Veigar Pétursson on vahvistanut asian Polygon-sivustolle osana CCP:n vuosittaista EVE Fanfest -fanitapahtumaa.

– Olen innoittunut siitä, miten paljon [Dustin kehitystiimi] on saanut aikaan aikaan keskittymällä toden teolla oikeisiin asioihin. Peli on nyt paremmassa kuosissa kuin se on ollut suoraan sanottuna koskaan, Pétursson saneli.

Dust 514 on ollut alusta asti erikoinen veto CCP:ltä. Ensinnäkin se on ollut yhtiön ensimmäinen kokeilu iskeä sekä konsoli- että ilmaispelimarkkinoille. Kunnianhimoisena ajatuksena kehittäjät ovat lisäksi halunneet, että peli pystyisi järjestelmillään olemaan yhteydessä CCP:n omaan EVE Online -massiivimoninpeliin ja vaikuttaa näin ollen tapahtumillaan ainakin myös EVEn maailmaan.

Peli ei ole missään vaiheessa ollut erityinen arvostelumenestys, ja itse asiassa vielä vuosi sitten näytti siltä, että se oli hiljalleen vaipumassa unohduksiin jopa CCP:nkin osalta. Viime EVE Fanfest -tapahtuman yhteydessä pelitalo toi julki nimittäin hyvin Dustin tyylisen Project Legionin, jonka tulevaisuus on tosin vielä edelleenkin auki.

Mitä tulee itse Dustin tulevaisuuteen, tutkii CCP parhaillaan useitakin erilaisia jatkokehitysmahdollisuuksia, mutta Pétursson ei uskalla kertoa niistä vielä tarkemmin mitään. Miehen puheista päätellen CCP näyttäisi olevan parhaillaan kuitenkin tyytyväinen ainakin PlayStation 3:lla olemiseen, sillä Dust tuntuu löytävän alustalla edelleenkin jatkuvasti uusia pelaajia.

Lähde: Polygon

Lisää luettavaa