PlayStation-räiskintä Dust 514 on kääntynyt voiton puolelle / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation-räiskintä Dust 514 on kääntynyt voiton puolelle

22.03.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Lähes kaksi vuotta sitten virallisesti PlayStation 3:lle julkaistu Dust 514 on nykyään voitollinen kehittäjälleen CCP Gamesille. Yhtiön toimitusjohtaja Hilmar Veigar Pétursson on vahvistanut asian Polygon-sivustolle osana CCP:n vuosittaista EVE Fanfest -fanitapahtumaa.

– Olen innoittunut siitä, miten paljon [Dustin kehitystiimi] on saanut aikaan aikaan keskittymällä toden teolla oikeisiin asioihin. Peli on nyt paremmassa kuosissa kuin se on ollut suoraan sanottuna koskaan, Pétursson saneli.

Dust 514 on ollut alusta asti erikoinen veto CCP:ltä. Ensinnäkin se on ollut yhtiön ensimmäinen kokeilu iskeä sekä konsoli- että ilmaispelimarkkinoille. Kunnianhimoisena ajatuksena kehittäjät ovat lisäksi halunneet, että peli pystyisi järjestelmillään olemaan yhteydessä CCP:n omaan EVE Online -massiivimoninpeliin ja vaikuttaa näin ollen tapahtumillaan ainakin myös EVEn maailmaan.

Peli ei ole missään vaiheessa ollut erityinen arvostelumenestys, ja itse asiassa vielä vuosi sitten näytti siltä, että se oli hiljalleen vaipumassa unohduksiin jopa CCP:nkin osalta. Viime EVE Fanfest -tapahtuman yhteydessä pelitalo toi julki nimittäin hyvin Dustin tyylisen Project Legionin, jonka tulevaisuus on tosin vielä edelleenkin auki.

Mitä tulee itse Dustin tulevaisuuteen, tutkii CCP parhaillaan useitakin erilaisia jatkokehitysmahdollisuuksia, mutta Pétursson ei uskalla kertoa niistä vielä tarkemmin mitään. Miehen puheista päätellen CCP näyttäisi olevan parhaillaan kuitenkin tyytyväinen ainakin PlayStation 3:lla olemiseen, sillä Dust tuntuu löytävän alustalla edelleenkin jatkuvasti uusia pelaajia.

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Tää kuten hyvin moni muukin peli odottaa vielä vuoroansa. Turha kai se on nykyään enää sanoa, että pelipino vaan kasvaa !! Kyllähän jokainen sen sanonut tietää, ettei eläessään ehdi pelata kuin osaa siitä mitä haluaisi !! Aattelin vaan ko vielä nykyisinkin fyysisen Pelaaja Lehden ensimmäisillä sivuilla tekijät ja muu poppoo valittaa kyseisestä asiasta ! Se on niin itsestäänselvyys meillä kaikilla, joten mitä sitä aina mainitsemaan !

Kirjoitin tän ihan sen takia, että saan kertoa mielipiteeni. Itse en valita. Olen vain tyytyväinen tarjontaan !

Käyttäjän -raffision- kuva
-raffision-

Wannabe Planetside...

Käyttäjän Markka1 kuva
Markka1

Ihan hauskaa räiskintää tämä oli aikanaan, mutta sitten se jotenkin vain jäi unholaan. Liekkö sitten syynä ollut se, että vuoden tuota pelasi suljetussa/avoimessa betassa niin ei enään sitten koko version julkaisun jälkeen innostanut.

Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7

Veikkaisin Project Legionin muuntuvan jonkin sortin jatkeeksi Dustille, joka voisi kyllä tuoda pelisarjan kyllä useammalle alustallekin vaikkei mitään cross-platform moninpelaamista varmaan tullakaan näkemään.

Lainaus käyttäjältä Markka1

Ihan hauskaa räiskintää tämä oli aikanaan, mutta sitten se jotenkin vain jäi unholaan. Liekkö sitten syynä ollut se, että vuoden tuota pelasi suljetussa/avoimessa betassa niin ei enään sitten koko version julkaisun jälkeen innostanut.

Juu vähän samaa ongelmaa.

Tosin on tuolla tullut silloin tällöin piipahdettua pelaamassa pari iltaa, sen verran mukavasti nuo kykypisteet valuvat vaikkei tuota kamalasti pelaisikaan että saa hahmosaan aika nopiaa ainakin ihan kohtuullisen tappokoneen.

Silti aika hauska idea ollut aina tuo miten peli käsittelee tuota Pay 2 Win ja Grind 2 Win meininkiä kun ainakin allekirjoittanut sai välillä ihan kiksejä siitä miten pystyi halvalla militia varustuksella välillä pistämään noita protojakin kumoon kunhan vähän kikkaili. Erityisesti välillä miljoonissa pyöriskelevien tankkien kaataminen ryhmässä oli melkoista menoa.