PlayStation-räiskintä Dust 514 saapuu tiensä päähän

EVE Online -kehittäjä laittaa lopun PS3:lla ilmaiseksi pelattavissa olleelle Dust 514 -räiskintäpelilleen. Jonkinlaista seuraajaa kuitenkin on suunniteltu.

3.2.2016 22:43

Islannissa päämajaansa pitävä CCP Games on ilmoittanut sulkevan PlayStation 3:lla ilmaiseksi pelattavissa olleen Dust 514 -verkkoräiskintäpelinsä. Alkujaan vuonna 2013 virallisesti julkaistun pelin palvelimet ovat ottamassa viimeisen henkäyksensä 30. toukokuuta, minkä jälkeen Dust 514:ää ei ole enää pelattavissa.

Dust 514:n sulkeutumisen myötä peli ei koskaan näe siihen suunniteltua 1.3-päivitystä, joka vielä ennen sulkupäätöstä oli työn alla CCP Shanghailla. Dustista saatua oppia CCP Games ei ole kuitenkaan heittämässä kaivoon, vaan sen kiinalainen studio rakentelee parhaillaan Unreal 4 -pohjaista ensimmäisen persoonan pc-räiskintäpeliprototyyppiä Dustia esikuvanaan käyttäen. Tuotostaan CCP Games on kuvaillut evoluutioksi Project Legionista, jota se esitteli yleisölle ensimmäistä kertaa kaksi vuotta sitten.

Dust 514 oli aikoinaan sekä yllättävä että myös erittäin kunnianhimoinen projekti CCP:ltä. Ennen kyseistä tuostotaan CCP tunnettiin lähinnä EVE Online -massiiviverkkopelistään, johon Dust myös kytkeytyi tarjoamalla peleille mahdollisuuden kommunikoida toistensa kanssa kevyesti. Dust ei suoranaisesti noussut koskaan räjähdysmäiseksi hitiksi, mutta viime vuonna CCP kyllä kertoi tehneensä sillä bisnesmielessä ihan voittoakin.

Lähde: Dust 514 Forums

Lisää luettavaa