PlayStation-seikkailupeli 17 vuoden takaa löytää tiensä viimein länsimaihin / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation-seikkailupeli 17 vuoden takaa löytää tiensä viimein länsimaihin

7.05.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Japanissa vuonna 1999 alkuperäiselle PlayStationille julkaistu seikkailupeli The Silver Case on tekemässä tuloaan myös länteen. Myöhemmin tämän vuoden syksyllä Windows-koneille on tarkoitus julkaista pelistä eräänlainen Unity 5 -pelimoottorilla ehostettu uusioversio, jonka kehityksessä on auttanut Demon's Soulsin englanninkielisestä käännöksestä aikoinaan muun muassa vastannut Active Gaming Media.

Alunperin The Silver Casen loi No More Heroesista ja Killer7:stä nykyisin tunnetun Goichi "Suda51" Sudan oma pelistudio Grasshopper Manufacture. Peli olikin studion ensimmäinen tuotos ja se eroaakin jonkin verran monista sen myöhemmistä tuotoksista. Verisen toiminnan sijaan peli kun nojaa enemmän osoita ja klikkaa -tyyppiseen seikkailuun, jota silloin tällöin väritetään myös eräänlaisilla tietovisatyyppisillä pulmilla ja minipeleillä.

Tapahtumiltaan The Silver Case sijoittuu vaihtoehtoisen historian läpikäyneeseen Japaniin, jossa pelaajat lähtevät tutkiskelemaan mystisiä murhia kahden eri hahmon näkökulmasta. Hahmoista toinen on murhaajaa jahtaava rikosetsivä, kun taas toinen hahmoista on mehevää uutisjuttua jäljittelevä journalisti.

Uusioversion myötä The Silver Case saa tietysti aiempaa näppärämmän ulkoasun ja käyttöliittymän, mutta länsimaisia pelaajia silmällä pitäen muutamiin pelin pulmiin on jouduttu myös koskemaan. Alkuperäisessä pelissä osa pulmista kun oli suunniteltu ensisijaisesti japanilaista yleisöä ajatellen, jolloin osa niistä ei toimi ratkaisuillaan vastaavalla selkeydellä länsimaalaiselle yleisölle.

Uusitun The Silver Casen on määrä saapua myyntiin ainakin Steamiin ja Playism-palveluun. Mikäli peli menestyy, harkitsee Suda myös The Silve Casea PlayStation 2:lla seuranneen Flower, Sun, and Rain -seikkailupelin uusimista. Kyseinen peli saatiin aikoinaan ihan Eurooppaankin asti vuonna 2008 DS-version muodossa.

Ohessa pelikuvaa pelin alkuperäisestä PlayStation-versiosta.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Täytyy pistää seurantaan. Sisältöä tosin ei saisi rueta muuttelemaan. Kai sitä Amerikkalainenkin osaa hakukonetta käyttää. Aina pitää jotain mennä muuttamaan näiden japsipelien länsijulkaisussa. Sehän nyt tekee pahaa oppia jotain uutta! Onko se joku checkbox julkaisijalla? Ilmeisesti.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä snaketus

Kai sitä Amerikkalainenkin osaa hakukonetta käyttää.

Puzzleista yhden ratkaisu pohjautuu siihen, että olet nimenomaan sisäistänyt tavan, jolla japanin kieli toimii paikallisissa tietokoneissa. Tätä ei ensinnäkään googleteta ihan noin vain, ja vaikka googlettaisitkin, yhden puzzlen takia et siinä kauheasti ehtisi oppia. Pelaajan pakottaminen googleen jonkin tällaisen takia ei ole myöskään yhtään intuitiivinen ratkaisu pelikokemuksen kannalta - varsinkaan kun alunperin japanilaiselle yleisölle peliä ei suunniteltu pelattavaksi tällä tavoin.

Ymmärtäkään nyt hyvät ihmiset, että lokalisointi ei ole paha asia.