PlayStation Store sai ensimmäisen prototyyppipelinsä – kokeile uutta 2D-roolipeliä ilmaiseksi / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation Store sai ensimmäisen prototyyppipelinsä – kokeile uutta 2D-roolipeliä ilmaiseksi

11.11.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Indiekehittäjä Lab Zero Games on päässyt tekemään eräänlaista historiaa PlayStation Storessa uudella Indivisible-pelillään. Parhaillaan joukkorahoituskampanjaa Indiegogo-palvelussa läpikäyvä peli on saapunut latauskauppaan saataville nimittäin nyt niin sekä Amerikassa että Euroopassa prototyyppimuodossaan, mitä ei ole koskaan ennen tapahtunut minkään muun PlayStation-pelin kohdalla.

PlayStation Storesta saatavilla oleva prototyyppi on kutakuinkin sama, jota on voinut kokeilla myös pc:llä jo noin kuukauden. Se antaa osviittaa uuden kaksiulotteisen toimintaroolipelin pääjärjestelmistä siinä toivossa, että siitä kiinnostuneet pelaajat innostuisivat tukemaan pelin joukkorahoituskampanjaa ja mahdollistaisivat näin ollen pelin täysversion kehityksen.

Lab Zero Games on aikaisemmin tullut tunnetuksi jo kehutusta Skullgirls-pelistään ja PlayStation 4:lle kehittämästään erikoisohjainajuristaan, joten aivan mille tahansa pelistudiolle Sony ei ole suonut kunniaa päästää prototyyppiaan saataville PlayStation Storeen. Tulevaisuutta ajatellen tulee olemaan kuitenkin mielenkiintoista nähdä, miten Sony on aikaisessa suhtautua peliprototyyppien jakeluun omilla alustoillaan jatkossa. Näkeekö elektroniikkajätti tämä kenties uudenlaisena mahdollisuutena houkutella pelejä ja pelaajia alustoilleen, vai onko kyseessä lähinnä vain kertaluonteinen kokeilu?

Lähde: PlayStation Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän SinnGamer kuva
SinnGamer

Hahmot ei sovi alkuunkaan taustoihin. Saisivat muuttaa ne myös piirros tyyliseen malliin. Muuten loisto peli.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä SinnGamer

Hahmot ei sovi alkuunkaan taustoihin. Saisivat muuttaa ne myös piirros tyyliseen malliin. Muuten loisto peli.

Olisiko vaikka siksi että kyseessä on pelin prototyyppi - toisinsanoen pelin vaihe missä ollaan kyhätty nopeasti kasaan että pystytään näyttämään ihmisille minkälaista peliä haluaisivat alkaa tekemään. Vastaa siis tavallaan rahoituskampanjoissa olevia pieniä videopätkiä pelin varhaisista alpha vaiheista tai konseptitaidekuvista.
Niinkuin uutisessakin sanottiin niin tästä syystä on kohtalaisen merkittävä tapaus koska tällaista pääsee ihmettelemään konsolilla.

Tuntuu olevan hyvin yleinen väärinkäsitys, menivätkö vahingossa tekemään liian hyvää työtä pelkän prototyypin kanssa että ihmiset luulevat vastaavan lopullista tuotosta.

Näemmä saivat jatkettua kampanjaa 20 päivällä, joten rahoituksen onnistuminen näyttää hyvin paljon todennäköisemmältä. Skullgirls on täyttä laatua ja jos kerta pelkkä prototyyppi on parempi kuin suurin osa steamin etusivun roskasta, niin totta helvetissä heitin rahaa heidän suuntaan.
http://support-indivisible.com/

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Hieman tämä kiinnosti aiemmin kun joku uutinen oli tästä mutta taistelu vielä ainakin epäilyttää, joten jos tässä ehtii/jaksaa, niin voisi hieman testailla. Graafinen tyyli, kuten jo aiempaan uutiseen taisin kirjoittaa, miellyttää kovin.

Nostoja