PlayStation Studios jatkaa kasvuaan – WipEout-veteraaneista koostuva Firesprite liittyy osaksi Sonya / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation Studios jatkaa kasvuaan – WipEout-veteraaneista koostuva Firesprite liittyy osaksi Sonya

8.09.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4
Firesprite, WipEout, Sony, SIE, Sony Interactive Entertainment, Sony Liverpool, Liverpool Studio, Psygnosis

Sony Interactive Entertainmentin studiotarjonta on laajentunut jälleen uudella hankinnalla. Viimeisimpänä osaksi niin sanottua  PlayStation Studios -perhettä liittyy Firesprite, joka on vaikuttanut Liverpoolissa vuodesta 2012 lähtien.

Firesprite on tullut viimeisimpänä tunnetuksi Persistence-kauhuseikkailustaan ja yhtenä Star Citizenin ulkoistettuna apukehittäjänä, mitä ennen se on työskennellyt jo läheisesti Sonyn kanssa auttaen luomaan muun muassa sekä PlayStation 4 -konsoleihin esiasennettua The Playroom -minipelikokoelmaa että sen seuraajana toiminutta virtuaalitodellisuuskeskeistä The Playroom VR:ää.

Firespriten työntekijöiden historia Sonyn kanssa ei jää tosin vielä tähän. Studio koostuu nimittäin monista Sonyn edesmenneen Studio Liverpoolin vanhoista työntekijöistä, jotka ovat aiemmin vaikuttaneet esimerkiksi WipEoutin ja vanhempia Formula 1 -pelien parissa. Osalla on jopa historiaa Studio Liverpoolia edeltäneeltä Psygnosis-pelitalon ajoilta asti.

– Firesprite on luova ja kunnianhimoinen studio, joka on poikkeuksellisen hyvä rakentamaan uskomattomia kokemuksia, jotka todella osoittavat laitteistojemme potentiaalia. Tiimin tekniset ja luovat kyvyt tulevat olemaan ensiarvoisen tärkeitä yksinoikeuspeliemme tarjonnan kasvattamisessa, ja uskon, että tulette olemaan innoissanne tulevasta, PlayStation Studios -johtaja Hermen Hulst hehkuttaa.

Studio työllistää parhaillaan noin 250 henkeä. Se on näin ollen suurempi kuin Sonyn kaksi muuta brittistudiota, London Studio ja Media Molecule, yhteensä.

Lähde: PlayStation Blog, GamesIndustry

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Ei muuta kuin uutta Wipeoutia kehiin. Ja mahdollisesti VR-tukea niille, jotka haluavat yrjön lentämään.

Käyttäjän Diiiibbsss kuva
Diiiibbsss

Ilmeisesti näillä on 3 projektia meneillään: Horizon VR (?), Detroit/Until Dawn -tyyppinen AAA-peli ja AAA-moninpeli. Innolla odotellaan.
Julkaistaankohan tänään Bluepoint?

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus
Lainaus Izmou

Ei muuta kuin uutta Wipeoutia kehiin. Ja mahdollisesti VR-tukea niille, jotka haluavat yrjön lentämään.

Sun oli varmaan tarkoitus kirjoittaa "VR tukea niille jotka haluaa parhaan tavan pelata peliä", mutta sattuuhan meille kaikille välillä virheitä.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus partajeesus

Sun oli varmaan tarkoitus kirjoittaa "VR tukea niille jotka haluaa parhaan tavan pelata peliä", mutta sattuuhan meille kaikille välillä virheitä.

Katos, hyvä että korjasit!