PlayStation Studios -pomo: PlayStation-pelejä ei julkaista samaan aikaan pc:lle / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation Studios -pomo: PlayStation-pelejä ei julkaista samaan aikaan pc:lle

23.08.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
33

Pc-pelaajat saavat jatkossakin odottaa PlayStation-pelejä useamman vuoden ajan, PlayStation-pomo kertoo.

PlayStation Studiosin johtaja Hermen Hulst kertoo Game Informer -julkaisun haastattelussa yhtiön laittavan panoksensa tulevaisuudessa ensisijaisesti peliensä PlayStation-versioihin. Hulstin mukaan yksinoikeuspelit ovat edelleen PlayStationin kulmakivi, vaikka pelejä julkaistaan jatkossakin myös pc:lle. PS5-pelien ei siis kannata odottaa saapuvan pc:lle samaan aikaan, sillä Hulstin mukaan tyypillinen väli konsoli- ja pc-julkaisun välillä on suurin piirtein pari vuotta.

Hulst huomioi haastattelussa myös Xbox Series X/S -konsolit toteamalla, ettei Sonyn tuttuja yksinoikeuspelisarjoja tuoda jatkossakaan kilpailevalle alustalle. Tänä vuonna poikkeuksen sääntöön muodostaneen MLB The Show 21:n Xbox-julkaisupäätös oli Hulstin mukaan MLB-liigan mediayhtiö MLB Advanced Median käsialaa, eikä hän näe vastaavaa tapahtuvan PlayStation Studiosin isoille julkaisuille.

Lähde: Game Informer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Odottelijat odottaa, pelaajat pelaa.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus

Hulst huomioi haastattelussa myös Xbox Series X/S -konsolit toteamalla, ettei Sonyn tuttuja yksinoikeuspelisarjoja tuoda jatkossakaan kilpailevalle alustalle.

Eli Sonyn pomojen logiikalla Xbox on kilpaileva alusta, mutta Windows ei sitä ole? Molemmat kuitenkin Microsoftin alustoja?

Lainaus

Tänä vuonna poikkeuksen sääntöön muodostaneen MLB The Show 21:n Xbox-julkaisupäätös oli Hulstin mukaan MLB-liigan mediayhtiö MLB Advanced Median käsialaa, eikä hän näe vastaavaa tapahtuvan PlayStation Studiosin isoille julkaisuille.

Ja tällaistakin pitää vielä selitellä. "Päätös oli täysin poissa meidän käsistämme. Älkää fanipojat pliis suuttuko..."

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Paras olisi jos niitä ei julkaistaisi ollenkaan PC:lle

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani
Lainaus Megaman

Paras olisi jos niitä ei julkaistaisi ollenkaan PC:lle

Miksi?

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

En oikein ymmärrä tota logiikkaa. Kuka tuossa tappiota tekee? Jos peli julkaistaan täysversiona myöhemmin PC:lle halvempana, niin mieluusti otan sen. Jos Sonyn peli jää julkaisemtta PC:lle, sekään ei haittaa! Pelattavaa riittää, backlogia löytyy vuosiksi jo nyt. Mielestäni Microsoftin päätös julkaista pelinsä sekä Windows, Steam ja Xbox ja Gamepass tarjoaa eniten hyötyä sekä yritykselle että kuluttajalle. Pitkänlinjan Steam käyttäjänä ostan pelini Steamistä, vaikka vähän kalliimmalla kuin Windows storesta. Eli Microsoftille tuossa voin sanoa "take my money!" Jos Sony jättää pelinsä julkaisematta Steam, niin pitääköön tukkinsa, ei pelattava lopu!

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Vr pelit saisivat ainakin tulla tietokoneelle.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic
Lainaus Rokkijani

Miksi?

Jo nyt on nähtävissä kehityssuunnan negatiivisa vaikutuksia PS-pelaajille. Yksi esimerkki on se, että resurssit keskitettiin Horizonin PC-porttiin, vaikka peli ei ole vieläkään saanut PS5-päivitystä, joka toisi konsolipelaajille 60fps:n ja graafisia parannuksia.

Käyttäjän Kiki kuva
Kiki
Lainaus Haerski

[quote]Hulst huomioi haastattelussa myös Xbox Series X/S -konsolit toteamalla, ettei Sonyn tuttuja yksinoikeuspelisarjoja tuoda jatkossakaan kilpailevalle alustalle.[/quote]
Eli Sonyn pomojen logiikalla Xbox on kilpaileva alusta, mutta Windows ei sitä ole? Molemmat kuitenkin Microsoftin alustoja?

Tavanomaiseen neljän hengen ja yhden koiran perheeseen taidetaan kuitenkin edelleen hankkia sinne olkkarin puolelle se yksi pelivekotin: näkisin tässä logiikkana noiden yksinoikeuspelien olevan se yksi mahdollinen syy pleikkarin valitsemiseen siihen hommaan. Erimoiset tietokonejärjestelmät ei taas sitten taistele kovinkaan useassa tyypillisessä perheessä siitä olohuoneen hallitsijan paikasta, ainakaan toistaiseksi, vaikka yritystä kyllä on vuosien saatossa käsittääkseni ollut ties mitä kautta. Tietokoneet, vaikka pyörittäisivätkin Windowsia, eivät siis näiltä osin ole kilpaileva tuote siellä onnellisen Espoolaisen perheen olohuoneessa.

Jos sopii näinkin rujosti yksinkertaistaa keskiluokkaisen perheen arki-iltojen vietto. Tiedä kuinka rajuja kamppailuja siellä oikeasti käydään perjantai-iltaisin, astiat lentelevät seiniin kun riidellään pelataanko Mariota vai Half-Lifea.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman
Lainaus Rokkijani

[quote="Megaman"]Paras olisi jos niitä ei julkaistaisi ollenkaan PC:lle[/quote]
Miksi?

Sitä kiinnostavampi alusta PlayStation on.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777
Lainaus Megaman

[quote="Rokkijani"][quote="Megaman"]Paras olisi jos niitä ei julkaistaisi ollenkaan PC:lle[/quote]
Miksi?
[/quote]

Sitä kiinnostavampi alusta PlayStation on.

Todella vaikea ymmärtää tätä ajattelua. Milloin se, että joku saa pelata jotain peliä, on joltain muulta pois? Muistan tässä viime vuodelta komentin, jossa pahaa mieltä tuli siitä, kuinka P4G julkaistiin Steam:ssä. Ongelma taisi olla, että kaikkien ois pitänyt hankkia PS:vita ja pelata se sillä. Ihan rehellisesti kuinka realistista on kenenkään hankkia Vitaa ja sitten vielä etsiä jostain P4G? Minusta oli hienoa kokoea P4G Steamin kauttta, olisi se muuten jäänyt kokematta. Steamin kautta se on kaikkien saatavilla hamaan tulevaisuuteen.

Jotenkin toivoisin enemmänkin, että vähän kuin musiikissa, pelien lisenssit menisivät joskus umpeen. Ettei ne jää vangiksi jollekin suljetulle alustalle, jota kukaan ei käytä. Oikein hyvä esimerkki on noi lisenssit, joiden päällä joku istuu, muttei tee niillä mitään, muttei anna muidenknaam niitä käyttää. Yleisesti näissä unohdetuissa peleissä häviää kulttuuria jälkipolvilta. Se on vain yleisetsi tappio kaikille.