PlayStation TV lähestyy – Sony vahvisti minikonsolin tukemat pelit / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation TV lähestyy – Sony vahvisti minikonsolin tukemat pelit

22.09.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
21

PlayStation TV -minikonsolin julkaisu alkaa olla käsillä. Marraskuun 14. päivä on enää vain vajaan kahden kuukauden päässä, joten Sony on nähnyt parhaaksi jakaa jälleen joukon yksityiskohtia siitä, millaisin asetelmin vempele saadaankaan Eurooppaan.

Kuten jo aiemmin Gamescom-messuilla vahvistettiin, tulee PlayStation TV kustantamaan Euroopassa 99,99 euroa kolmella esiladatulla pelillä varustettuna. Nyt tiedossa on, että kyseiset valmiit pelit tulevat olemaan 2D-skeittipeli OlliOlli, avaruusräiskintäpeli Velocity Ultra ja matosotaa tarjoava Worms Revolution Extreme. Jotta pelejä voi kuitenkin PlayStation TV:llä pelata, on laitteen omistajalta löydyttävä joko DualShock 3- tai DualShock 4 -ohjain. PlayStation TV:n oletuspaketti ei nimittäin sisällä minkäänlaista ohjainta.

Varmaa nyt myös on, että Euroopassa laitteen sisältä löytyy oletuksena tallennustilaa kokonaisuudessaan yhden gigatavun edestä. Määrää voi kasvattaa PlayStation Vitan muistikortteja käyttämällä.

Sony lupaa, että PlayStation TV tulee tukemaan julkaisussaan lähes 700 peliä. Luku käsittää niin laitteen tukemat PlayStation Vita-, PSP- kuin myös PSOne Classic -pelit, eli esimerkiksi ihan mitä tahansa Vita-peliä ei laitteella voi pelata. Kosketusnäytön puute karsii muun muassa Uncharted: Golden Abyssin ja Gravity Rushin pois PlayStation TV:tä tukevien pelien listalta.

Kokonaisuudessaan listan tuetuista peleistä löytää PlayStation Blog -sivustolta.

Koska PlayStation TV on käytännössä televisioon kytkettävät PlayStation Vita, tukee laite perinteisten pelien ohella myös Sonyn Remote Play -toimintoa. Halutessaan PlayStation TV:n avulla voi siis pelata PlayStation 4 -pelejä lähiverkossa televisiolla, johon PlayStation 4:ää ei ole kytketty. PlayStation 4 -konsoli täytyy silti toki löytyä käyttäjältä.

Ajan myötä PlayStation TV:n pitäisi tukea myös Sonyn suoratoistopalvelu PlayStation Now'ta. Eurooppaan palvelu on määrä saada joskus ensi vuonna.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Hifisti kuva
Hifisti

Persona 4 Golden, nuff said! Pakkohan tämä on sitten hommata!

Käyttäjän Turzka kuva
Turzka

Vain 1 giga muistia :/ Kyllähän tuommoiseen olisi joku SSD mahtunut

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

Vaikuttaa siltä, ettei Sony suunnittele ollenkaan, mitä aikovat tehdä tulevaisuudessa laitteidensa kanssa vaan tekevät aina tilanteen mukaan päätöksiä. Oli pakko laittaa se kosketusnäyttö vitaan kun yritettiin kalastella casuaalipelaajia ja miten kävi? Casuaalipelaajat ovat edelleen ihan tyytyväisiä kännyköittensä ja tablettejansa kanssa eivätkä edes tiedä vitan olemassaolosta ja nyt meillä on tämä ikävä yhteensopivuusongelma vitan pelien ja vita tv:n kanssa. Raivostuttaa melkeinpä sonyn kikkailu. Olivat joskus niin mahtava yhtiö, mutta alamäki on ihan heidän oma vikansa eikä minulta heru yhtään sääliä.

Käyttäjän One-N07 kuva
One-N07
Lainaus käyttäjältä Turzka

Vain 1 giga muistia :/ Kyllähän tuommoiseen olisi joku SSD mahtunut

Eipä se tilasta kiinni olekkaan vaan hinnasta... Kyllä se SSD jo aika hyvin hintaa nostaa...

Käyttäjän Atomi kuva
Atomi

Omaan korvaan kuulostaa niin turhalta laitteelta että mitä ihmettä tuolla oikeasti tekee?

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Idea siis on, että pystyy pelaamaan tvn näytöltä, kun vitassa sitä mahdollisuutta ei ole.

Käyttäjän Kakkuonhyvaa kuva
Kakkuonhyvaa
Lainaus käyttäjältä Atomi

Omaan korvaan kuulostaa niin turhalta laitteelta että mitä ihmettä tuolla oikeasti tekee?

Se on Vita ilman näyttöä ja takakosketuspaneelia. Sillä pystyy pelaamaan, Vita, PSP, PS1, PS Minis ja PS Mobile pelejä. Joitakin pelejä pystyy ohjaamaan vain PS4 ohjaimella.

Sillä pystyy myös streamaamaan PS4:sen PS Vita TV:lle ja tulevaisuudessa PS Now toimii myös siinä.

Sillä toivottavasti pystyisi myös muutamia sovelluksia, kuten Netflix ja Crunchyroll, mutta vain Youtube on saatavilla tällähetkellä.

Käyttäjän jani kuva
jani

Hankin ehdottomasti.

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma

Ainoa syy minkä takia en Vitaa ole ostanut on nuo käsittämättömät muistikortit ja niiden älytön hinta (periaatekysymys). Oma 64GB Sandiscin laadukas micro sd kustansi hieman päälle 40€. Vastaavat Vitan kortit maksavat omaisuuden. Saa tämäkin laite jäädä kaupan hyllylle.

Käyttäjän chelsea kuva
chelsea

DayOne hankinta meikäläiselle, kun ei aina olkkarissa ole tilaa kaikille..voi jatkaa toisaalla.

Nostoja