PlayStation TV saavuttaa Euroopan / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation TV saavuttaa Euroopan

10.06.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Sonyn mikrokonsoli PlayStation TV on saapumassa Eurooppaan. Alkujaan jo viime vuonna PlayStation Vita TV:nä Japanissa myyty tuote saapuu vanhalle mantereelle myöhemmin tänä vuonna 99 euron hintalapulla varustettuna.

PlayStation TV on hieman kuin televisioon kytkettävä PlayStaion Vita. PlayStation TV:llä pysyy pelaamaan Vita-pelejä, jotka eivät vaadi kameran tai kosketusnäytön käyttöä, minkä myötä PlayStation Storesta ladattavat PlayStation- ja PSP-klassikot ovat myös laitteella pelattavissa. Remote Play ominaisuuden avulla PlayStation 4 -pelejä voi myös suoratoistaa televisioon, johon PlayStation 4 ei ole suoraan kytkettynä.

Kun suoratoistopalvelu PlayStation Now saapuu Eurooppaan, pitäisi PlayStation TV:llä onnistua myös palvelun kautta vuokrattavien PlayStation 3 -pelienkin peluu.

PlayStation TV on käytettävissä sekä DualShock 3- että myös DualShock 4 -ohjaimilla.

Lähde: PlayStation Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Melko turhahkolta tuo vehje tuntuu kun poistaa kaikki kosketusta tarvitsevat pelit. Jäljelle taitaa jäädä sitten tosiaan vain kaikki vanhojen vehkeiden pelit ja miksei niitä pelaisi vain PS3:lla?

Käyttäjän Retro kuva
Retro

Vaikuttaa ainakin minun silmissä ihan mielenkiintoiselta laitteelta. Tämä ihan sen takia, koska en vieläkään ole tottunut pelaamaan handheldien pieniltä ruuduilta. 3DS:llä tuota on jo tullut kokeiltua monien pelien ja tuntien verran, mutta aina se tuntuu yhtä pakkopullalta siristellä silmiään sille pikkuruudulle.

Esim tulevaa Tales of Hearts R peliä Vitalle pelailisin varmasti mieluummin TV ruudulta, mutta senkään kamera tai kosketusnäyttö käytöstä en sitten tiedä.

Edit: Hetken asiaa tutkittuani ja muutamia videoita katseltuani laite vaikuttaa vieläkin kiinnostavammalta. Hyvin monet Vita pelit näyttävät suht hyvältä TV ruudulla, eivätkä juuri kärsi suurelle ruudulle joutumisesta. Toki joukossa näyttää olevan myös niitä, kuten God Eater 2 kuulemma, joiden tekstuurit sitten kärsivät enemmänkin tuosta TV ruudulle venyttämisestä. Mutta voi hyvinkin olla, että syksymmällä ostan mieluummin Vita TV:n ja jätän sen handheldin kaupan hyllyyn.

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Eli nyt voin pelata kaikkia niitä PS3-uusiojulkaisuja joita olen jo pelannut telkkarin ruudulta, uudestaan telkkarin välityksellä Vitalla (vai tuleeko Vitalle muita pelejä?). Hurraa!!!

Käyttäjän Jester kuva
Jester

Itse olen kyllä tästä Playstation TV:stä kiinnostunut. Luultavasti ostan tämän kyllä kotikäyttöön kun pääsisi PS3 ohjaimella pelaamaan kotona PSP pelejä. Rupeaa PSP Soul Caliburiin tulemaan sitten tunteja. Toivottavasti Vita peleistä Toukiden toimii tässä, niin ei tarvitse muusta murehtia pitkään aikaan.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Minkähän takia hyvin laitetta kuvaava Vita TV nimi piti muuttaa hyvin hämennystä aiheuttavaksi nimeksi TV? Muuten voisi harkita jossain vaiheessa PS4 streamauskoneeksi, jos hinta pysyy kurissa myös täällä, mitä epäilen.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Kaipa tällä voi esim Gravity Rushia ja LBP:tä ja Killzone Mercenarya ja semmoisia pelaamaan.

Käyttäjän jani kuva
jani

Tämä tulisi olemaan todella käytännöllinen laite omassa kämpässäni. Kytkisin näyttööni joka tarkoittaisi sitä, että voisin pelata PS4:n pelejä Remote-Playllä kun TV on varattu + Vita -pelejä suuremmalta ruudulta ja paremmalla ohjaimella.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä zappah

Melko turhahkolta tuo vehje tuntuu kun poistaa kaikki kosketusta tarvitsevat pelit. Jäljelle taitaa jäädä sitten tosiaan vain kaikki vanhojen vehkeiden pelit ja miksei niitä pelaisi vain PS3:lla?

Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Kaipa tällä voi esim Gravity Rushia ja LBP:tä ja Killzone Mercenarya ja semmoisia pelaamaan.

Gravity Rush ja LBP eivät laitteella toimi. Dualshock 4 ohjaimessa on parempi liiketunnistin ja kosketuslevy joten varmaan sillä jotenkin sitten saavat pelit paremmin toimimaan mutta vaatii että sonylta hyväksyvät sen pelin toimivaksi tai päivittävät pelin. Persona 4 Golden ja muutamat demot storesta toimi ihan mainiosti. Takakosketuslevyä onneksi harvempi peli ylipäätään edes hyödyntää.
Tuon laitteen japaniversion omistin vielä viikko sitten, käyttöliittymän Vita TV ominaisuudetkin oli jo suomeksi käännettyjä ja kosketusnäytön puutteelle oli jo ihan osittain toimivakin ratkaisu. Tuossa 3 kuukautta sitten otettu kuva: http://imgur.com/LKvBXei

Hommasin sittemmin juuri noiden pelien toimimattomuuden takia perus vitan, mutta pitää sanoa että kuvanlaadussa ei todellakaan ollut valittamista ja 100€ hintaan aivan loistava hankinta jos sattuu PSX ja PSP pelejä löytymään playstation tililtä. Oli myös erittäin helppoa siirtää tallennuksia vitan ja vita TV:n välillä joko sonyn pilven tai tietokoneen wifin kautta että pystyi jatkamaan peliä isolta näytöltä. Vita kortit on edelleen aivan sairaan kalliita, mutta muut jutut laitteessa onkin sitten täysin standardeja juttuja Vitan omien kaapeleiden sijaan.

Niin ja sitten tietenkin videoiden tekijöille nyt helppo tapa kuvata vita pelejä perus HDMI kautta.

On myös paljon parempi laitos Ouyaan verrattuna koska on oikeasti oikeita pelejäkin ja kasvattaa Vitan laitekantaa että tulee vielä enemmän pelejä. Kaiken kaikkiaan tosi fiksu veto sonylta.

Nostoja