PlayStation vetäytyy jalkapallon MM-kisojen sponsoroinnista - Korruptio osasyynä? / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation vetäytyy jalkapallon MM-kisojen sponsoroinnista - Korruptio osasyynä?

1.12.2014 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
5

Sony ei jatka sponsorisuhdettaan kansainvälisen jalkapallon kattojärjestön FIFA:n kanssa. PlayStation on ollut kaksien edellisten jalkapallon MM-kisojen pääsponsoreita.

Viralliseksi syyksi Sony kertoo, että sponsorisopimus on muuttunut niin kalliiksi, ettei sen jatkaminen ole Sonylle enää kannattavaa. FIFA on kuitenkin ollut myös valtavan kohun kohteena viime aikoina. Se on tällä hetkellä tutkinnan alla lahjusepäilyistä. Epäilyiden mukaan vuoden 2018 Venäjän MM-kisat sekä Qatarin MM-kisat vuonna 2022 olisivat jollakin tavoin lahjonnan kautta saatuja.

Myös Qatarin ihmisoikeustilanne on tällä hetkellä kaikkea muuta kuin hyvä. Tutkimusten mukaan Qatarissa käytetään Etelä-Aasiasta salakuljetettua orjatyövoimaa uusien stadioneiden rakentamiseen. Orjatyövoimaa on haalittu rakennustyömaille myös Pohjois-Korean vankiloista.

Qatarin stadionrakennuspaikat ovat varsinaisia kuolemanloukkoja. Vuoteen 2022 mennessä rakennustyömaiden epäillään vaatineen yli 4000 kuolonuhria.

Lähde: Polygon.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Sony on tehnyt hyvän vedon, Fifa näivettyy pikkuhiljaa jos muutoksia ei tule. Uefa jo on uhannut lähteä käveleen kattojärjestöstä jos ei ala pian jotain muutoksia tulla.

Käyttäjän Tahvo619 kuva
Tahvo619
Lainaus käyttäjältä Billet

Sony on tehnyt hyvän vedon, Fifa näivettyy pikkuhiljaa jos muutoksia ei tule. Uefa jo on uhannut lähteä käveleen kattojärjestöstä jos ei ala pian jotain muutoksia tulla.

Mites se miljardin kassa mikä on Fifalla käyttämättä?

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Hyvä. En sponsoroisi minäkään.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tidetåän kuka venäjän kisat voittaa...

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt
Lainaus käyttäjältä snaketus

Tidetåän kuka venäjän kisat voittaa...

Edelleenkin joku menestyneimmistä jalkapallomaista, jolla riittää sydäntä ja kulttuuria lajia kohtaan. Venäjä ei kuulu siihen joukkoon. Ei alkuunkaan.