PlayStation Vitan fyysiset pelit ovat saapumassa tiensä päähän / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation Vitan fyysiset pelit ovat saapumassa tiensä päähän

16.05.2018 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
10

Sony on aikeissa lopettaa PlayStation Vitan fyysisten pelikasettien tuotannon alkuvuoteen 2019 mennessä.

Viimeiset tilaukset tehdään helmikuussa 2019, minkä jälkeen uusia fyysisiä pelikasetteja ei enää tehdä. Tämä ei kuitenkaan vaikuta käsikonsolin digitaalisiin julkaisuihin laisinkaan, vaan Sony jatkaa digitaalisten pelien tukemista normaaliin tapaan.

Vuonna 2012 markkinoille saapunut PS Vita on jäänyt Euroopassa ja muissa länsimaissa hieman heitteille Sonyn häivyttäessä vähitellen viimeisten vuosien aikana oman tukensa käsikonsolille.

Käsikonsoli on kuitenkin toiminut viime vuosina pelialustana indie-nimikkeille, JRPG:lle ja muille vähemmän tunnetummille japanilaisille nimikkeille.

Lähde: Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Olen melkein jo unohtanut koko laitteen olemassaolon, vaikka Vita on teknisesti pätevä koje.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Eip kyseiselle laitteelle ole montaa peliä minkä hankkisin.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

PS Vita on ollut yksi lempikonsoleitani. Näin upea (pelattujen pelien) pelikokoelma minulle sille on:

Danganronpa
Danganronpa 2
STEINS;GATE
Persona 4 Golden
Ys: Memories of Celceta
Ys VIII
Zero Escape: Zero Time Dilemma
Shin Hayarigami
Odin Sphere
Persona 4: Dancing All Night
Root Letter
Exist Archive
YOMAWARI
Dekamori Senran Kagura
Steamworld Dig
Virtua Tennis 4
Hatsune Miku: Project DIVA- f
Bastion

En pystyisi ikinä unohtamaan hetkiä, joita Vita on minulle tarjonnut. Danganronpa on huima pelisarja ja Ys-pelit ovat upeita. Shin Hayarigami antoi minulle käyttäjänimeni. Zero Escape on yksi jännimpiä pelejä ikinä.

Hyvää pelaamista laitteelle todellakin löytyy, mutta harmillisesti JRPG, rytmi ja visual novel ovat niin äärimmäisen epäsuosittuja lajityyppejä täällä takapajulassa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Hayarigami

-- täällä takapajulassa.

Jotkut turhaakin turhemmat peligenret (tai paremminkin niiden edustajat) ei kiinnosta ja sen takia takapajula? Tämä on taas niin tätä. Jos en paremmin tietäisi niin sivuuttaisin sinut täytenä trollina -- sen verran asennevammaisia kommentteja viljelet.

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn
Lainaus zappah

[quote="Hayarigami"]-- täällä takapajulassa.[/quote]Jotkut turhaakin turhemmat peligenret

Miten peligenre voi olla turha? Voi kumma taas näitä takapajulalaisten kommentteja.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus DuskTillDawn

Miten peligenre voi olla turha? Voi kumma taas näitä takapajulalaisten kommentteja.

Sen verran soisi osaavan lukea rivien välistä että hoksaisi että provoihin voi tulla vastaukset samalla tavalla.

Ja tokihan peligenre voi yksilöllisellä tasolla helpostikin olla turha jos ei jotain peligenreä millään lailla kaipaa/tarvitse.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Vita pitäis kyllä hommata vielä jossain välissä. Paljon mielenkiintosta settiä sille. Muuten en kommentoi muitten mielipiteeseen mutta Suomi on kyllä takapajula. Siitä ei yli pääse.:-D

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Hayarigami vs Zappah, kierros 55...

Mut joo, Vitan osto houkutteli aikoinaan useampaan otteeseen, sillä alkuperäinen PSP oli mitä mainion sekä monipuolisin käsikonsoli. Pelasin sillä monia pelejä ja katselin sillä täysin legittejä piirretty- sekä animejaksoja matkustellessani milloin missäkin.

Mutta toisin kuin ekalle PSP:lle, Vitalle ei tuntunut siunaantuvan läheskään yhtä monta itseäni kiinnostavaa yksinoikeutta. Gravity Rush ja Digimon Cyber Sleuth pomppasivat molemmat myöhemmin PS4:lle. Ja PS2-kauden tasohyppelyt eivät yksin riittäneet oikeuttamaan Vitan hankintaa. Niin siistiä kuin se olisikin pelata Jak kakosta tai Sly-trilogiaa kannettavalla masiinalla, niiden lisäksi Vitalle olis pitänyt löytyä myös uusia yksinoikeuksia. Omalla kohdallani näin ei vaan tapahtunut.

Kenties en vaan hakenut tarpeeksi tietoa Vitasta, mutta ostaessani PSP:n tiesin jo heti kättelyssä haluavani Daxterin sekä Locorocon. Siihen päätökseen riitti ihan perus markkinointi. Monet Vitan kiinnostavimmista peleistä (tai ainakin niistä, joita löytyi kauppojen hyllyillä) tuntuivat joka tapauksessa tulevan joko PS3:lle tai PS4:lle. Nykyisistä PSP-peleistäni useimmat vaikuttavat pysyneen PSP (Vita) yksinoikeuksina tai sitten niitä on tuotu kotikonsoleille vasta PS3/PS4 aikakausilla.

Mitä Vitasta olen ymmärtänyt, sen vahvin (yksinoikeus)tarjonta piilee juurikin JRPG, visual novel sekä rytmipeli-sektoreilla. Roolipelien suhteen olen hyvin kranttu muutenkin -olivatpa ne sitten idästä tai lännestä peräisin- eivätkä visual novellit sen suuremmin nappaa... rytmipeleistä puhumattakaan (nimimerkillä ainoa rytmipelini on Theatrhythm FF Curtain Call ja kartan Vocaloideja kuin syöpää).

Mikäli joskus löydän kirpparilta vanhan Vitan räyskän tarpeeksi halvalla, niin sen voisi ostaa talteen jo noiden PS2 tasohyppelyiden takia. Mutta muuten taidan pysyä lähinnä Nintendon käsikonsoleiden parissa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Toisaalta kaduttaa, että myin Vitan, oli vielä mahtava OLED-malli.

Lainaus zappah

Ja tokihan peligenre voi yksilöllisellä tasolla helpostikin olla turha jos ei jotain peligenreä millään lailla kaipaa/tarvitse.

Toki. Itse en jäisi kaipaamaan battle royale genreä.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

hitto. Just pari päivää sitten vasta hommasin Vitan

Nostoja