PlayStation VR -visiiri saapui kauppoihin tällä viikon siirtäen nyt myös PlayStation 4:nkin viimein virtuaalitodellisuusaikaan. Hieman huvittavana piirteenä laitteesta on kuitenkin samalla paljastunut, että sitä on periaatteessa mahdollista käyttää myös esimerkiksi Xbox One-, Wii U-, ja pc-pelien pelaamiseen.

Yksi PlayStation VR:n erikoisuuksista on se, että se on suunniteltu toimimaan PlayStation 4:llä, vaikka konsolilla käytössä oleva sovellus ei olisikaan aina yhteensopiva virtuaalitodellisuuden kanssa. Tuolloin PlayStation VR näyttää kyseisen sisällön käyttäjälleen suurella virtuaalisella näytöllä hieman kuin käyttäjä katsoisi lasien sisällä omaa täysin yksityistä televisiotaan.

Muut konsolit voivat käyttää tätä ominaisuutta hyväksi siksi, että PlayStation VR on käytännössä kytkettävissä mihin tahansa perinteiseen HDMI-lähteeseen. Kokemus ei ole välttämättä erityisen käytännöllinen, sillä PlayStation 4:n on oltava operaation yhteydessä myös päällä ja koska lasien sisällä näkyvä kuva ei ole täysin verrattavissa perustelevisioihin. Kuitenkin erikoisena sivuominaisuutena se on hauska osoitus laitteen toimintakyvystä.

Eurogamerin Digital Foundry -osasto havainnollistaa ominaisuutta käytännössä oheisella videolla.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa