PlayStation-yksinoikeuksien matka pc:lle jatkuu – Days Gone tekee alustaloikan keväällä / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation-yksinoikeuksien matka pc:lle jatkuu – Days Gone tekee alustaloikan keväällä

23.02.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
9
Days Gone, sony, SIE, Sony Interactive Entertainment, PS4, Jim Ryan, Bend Studio,

Days Gone on seuraava pc:lle matkaa tekevä PlayStation 4 -peli. Sony on vahvistanut, että Bend Studion parin vuoden ikäinen zombiseikkailu tuodaan pc:lle vielä myöhemmin kevään aikana.

Haastattelussaan miestenlehti GQ:n kanssa Sony Interactive Entertainmentin toimitusjohtaja Jim Ryan antaa myös ymmärtää, ettei PlayStation-pelien tuominen pc:lle ole jäämässä tähän. Ryan kertoo, kuinka Sonyn studiot ovat tehneet erityisesti PS4:n elinkaarin toisen puolikkaan aikana mahtavia pelejä, joita yhtiö se haluaa jakaa laajemmalle yleisölle reagoiden samalla pelialan taloudellisiin realiteetteihin.

– Pelien tekemisen hinta kasvaa jokaisen syklin myötä nimikkeiden kaliiperin kasvaessa. Pelien tuominen ei-konsolipelaajille on myös helpottunut, joten päätös on varsin selkeä meidän kannaltamme, Ryan summaa.

Aiemmin viime kesänä Sony toi pc:lle myös Guerrillan Gamesin työstämän Horizon Zero Dawnin. Peli on saataville pc:lle useammastakin paikkaa aina Steamia, GOGia ja Epic Games Storea myöten.

Lähde: GQ

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Luffy kuva
Luffy

Tässäpä peli, jonka kädenlämpöinen vastaanotto (erityisesti pelimedian, ml. Pelaaja) sai ihmettelemään kun vihdoin pelasin läpi. Pelihän siis löytyy ilmaisesta PS Plus-kirjastosta joka on saatavilla PS5:n omistajille, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla jos konsoli löytyy kotoa.

Tarina ja hahmot olivat yllättävän hyviä, tekemistä riitti ja pelimekaniikat toimivat hienosti. En äkkiseltään keksi muuta huonoa sanottavaa pelistä kuin ehkä aavistuksen geneerisen maailman ja tyhjältä tuntuvan maailmankartan. Ghost of Tsushima asetti riman niin korkealle että tämän pelin avoin maailma oli aika mitäänsanomaton.

Helposti kuitenkin 8/10 arvoinen peli. Jos RDR2 / Last of Us -hybridi kuulostaa hyvältä, suosittelen testaamaan myös PC:llä (olettaen että käännös onnistuu).

Käyttäjän Lykos kuva
Lykos

"kaaliperin"

Pieni kirjoitusvirhe. :D Sattui vain hyppäämään silmille, en ole kielipoliisi

Varsinaiseen uutiseen. Seuraa Sonyn lupauksia siitä, että he tuovat jatkossa enemmän pelejään myös PC:lle. Vahvistaa edelleen myös omaa näkemystäni siitä, että PS5 tai X ovat aika turhia hankintoja, jos omistaa peli PC:n.

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster
Lainaus Lykos

Vahvistaa edelleen myös omaa näkemystäni siitä, että PS5 tai X ovat aika turhia hankintoja, jos omistaa peli PC:n.

Samaa mieltä jo ennen uutista, eipä se juuri muutoin eroa kuin suljetusta käyttöliittymästä ja koosta (sekä hinnasta riippuen onko koneessa tuorein rtx vaiko vanhempaa rautaa). Nintendo Switch onkin ensimmäinen konsolini 15 vuoteen, kun sen voi napata vaikka lennollekkin mukaan. Ja toki toivoisin, että Nintendo uskaltaisi myös pelejensä tuoda PC:lle mutta taitaa olla puhdasta haavetta se.

Mitä itse uutiseen tulee niin hyvä uutinen pelaavalle kansalle, ainakin meikäläinen olisi valmis maksaa Ghost of tsushimasta ja Spider-mänistä täyden hinnan tai jopa 70€ jos Sony sellaista pyytäisi.

Edit: Ja tietysti laadukkaana käännöksenä, H:zd käännös ei ollut parasta laatua...

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

En tiedä, miten tämä vähentäisi konsolin myyntiä mitenkään merkittävästi? Ihminen joka haluaa pelata konsolilla hankkii konsolin. Konsoleiden hinnat ovat puolet tai kolmannes pelipc:stä. Joystick on hyvä väline pelaamiseen ja isommat TV antavat mukavan fiiliksen. Toistaiseksi PS5 ja Series X antavat myös hyvin tehoja. Jos konsolilla joka maksaa 400-500 elät 5v-> niin halpoja vuosia tulee.

Mitä tulee pelijulkaisuihin. Olen odotellut tätä, ja vihdoinkin tapahtuu. Konsoleita myynällä ei tehdä voittoa. Pelejä myymällä kyllä. Syy tehdä ja myydä konsoleita saada ihmiset ostamaan pelejä oman kaupan kautta. Jos otat jokaisesta pelistä 20-30% on suhde aika kova. Jossain vaiheessa tulee lakipiste, jolloin kaikki halukkaat konsolin omistajat ovat pelinsä ostaneet. Silloin exclusiven arvo on 0. PC:llä sen sijaan arvo on sen 20-60€ minus kauppapaikan osuus. Eli paljon enemmän kuin 0. Potentiaalisen myynnin arvo nousee jälleen huimasti. Syytä julkaista pelit PC:lle löytyy helposti. Sanoisin että kaikki voittavat!

Ja pitää vielä sanoa, että Horizon Zero Dawn sai harkitsemaan PS5 hommaamista. Eli sanoisin, että PC julkaisu toimii jopa mainoksena.

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

Ei tämä zombipeli kiinnosta yhtään kopio walking dead sarjasta :D

Käyttäjän Masa kuva
Masa

Varmaan ihan hyvä peli niille, joita zombimättö jaksaa vielä kiinnostaa. Ainakin sen 15-vuotta zombeja on viljelty peleissä ja elokuvissa, että ei jaksa aihe kiinnostaa enään, vaikka kuinka hyvän tarinan vääntäisivät.

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Hyvä vaan että pelit on pelattavissa sillä alustalla millä kukin haluaa pelata. Peleillähän se konsolivamlistajat ne rahat tekee ja tämä tarkoittaa todennäköiesti ja toivottavasti jatkossakin laadukkaita pelejä. Piratismi ei toivottvasti romuta tätä. Valitsen konsolin aina ennen pc:tä koska pcllä en tekisi mitään muuta ja hintalappu on moninkertainen. Sen lisäksi käyttöliittymä, hallinta pelkällä ohjaimella ja sijoittelun helppous kompaktin koon vuoksi television yhteyteen on aikalailla selvä peli. Tuskinpa olen ainoa ja konsolit tulee jatkossakin tekemään kauppansa.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Täysi yksinoikeuksien puute vähentää alustan houkuttelevuutta, mikä on esimerkillisesti nähtävissä Microsoftin viimesukupolven ahdingossa. Sony kyllä tietää tämän.

Siksi ei ole realistista odottaa, että kaikki Sonyn pelit tulisivat lopulta PC:lle. Nämä muutamat pelit toimivat houkuttimina ja mainoksena Sonyn konsolille. Ne, jotka pelasivat HZD:n tietokoneella, ostavat nyt todennäköisemmin PS5:n, koska sille tulee jatko-osa. Samaa varmaan haetaan tällä.

Käyttäjän humungus kuva
humungus
Lainaus Lykos

"kaaliperin"

Pieni kirjoitusvirhe. :D Sattui vain hyppäämään silmille, en ole kielipoliisi

Varsinaiseen uutiseen. Seuraa Sonyn lupauksia siitä, että he tuovat jatkossa enemmän pelejään myös PC:lle. Vahvistaa edelleen myös omaa näkemystäni siitä, että PS5 tai X ovat aika turhia hankintoja, jos omistaa peli PC:n.

Se on sinun ja tietysti myös hyvin monen muun näkemys. On myös paljon ihmisiä jotka hankkivat konsolin ja pelaavat sillä myös niitäkin pelejä jotka julkaistaan myös PC:lle. Minä olen yksi niistä, ollut jo hyvin pitkään tällä linjalla. Aikaisemmin ajattelin samoin kuin sinä nyt, olen ollut PC-mies viimeisen päälle, ajat muuttuvat ja ihmiset muuttuvat. Tarkoitan tällä sitä että ostajia riittää molemmille PC-koneille ja konsoleille, nyt ja tulevaisuudessa.

Nostoja