PlayStation-yksinoikeus The Last of Us Part II tähyilee myös pc:tä, työpaikkailmoitus vihjaa / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation-yksinoikeus The Last of Us Part II tähyilee myös pc:tä, työpaikkailmoitus vihjaa

21.01.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
5

Naughty Dogin keväällä ilmestyvä The Last of Us Part II tutkailee kehityksensä osalta teknologiaa myös mahdollisesti PlayStation 4:n ulkopuolelta.

Studio on julkaissut uuden työpaikkailmoituksen, jossa se hakee grafiikkakehittäjää The Last of Us: Part 2:n kehitykseen. Ilmoituksessa odotetaan hakijalta "konsoli tai pc-ohjelmointikokemusta", minkä lisäksi hakijoilta odotetaan syvällistä ymmärrystä nykyisistä näytönohjainarkkitehtuureista sekä AMD:n että Nvidian osalta. Hakijan tulisi tuntea DirectX 12- ja Vulkan-rajapintoja, joita ei hyödynnetä PS4-konsolilla. Myös PS5:n tiedetään käyttävän AMD:n näytönohjainta, joten ainakin jonkinlaisten pc-mahdollisuuksien tutkiminen lienee tässä vaiheessa todennäköisin vaihtoehto.

Aiemmin viime viikolla huhut lähtivät kiertämään siitä, että Horizon: Zero Dawn olisi suuntaamassa pc:lle.

The Last of Us Part II:n on määrä ilmestyä PS4:lle 29. toukokuuta.

Lähde: Naughty DogVG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Kyseessä on todennäköisesti Last of Us 2:sen standalone moninpeli eikä varsinaisesti The Last Us Part II.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus snaketus

Kyseessä on todennäköisesti Last of Us 2:sen standalone moninpeli eikä varsinaisesti The Last Us Part II.

Tämä on aika vaikeaa jos pelissä ei edes tule olemaan moninpeliä

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Niin siis mitään virallista erillistä moninpeliä Last of us Part II:n ei ole edes julkistettu. Naughty Dog vain vihjaili että heillä SAATTAA olla tulevaisuudessa tulossa pelkkään moninpeelin keskittyvä The Last of Us peli (joka ei välttämättä edes kanna sarjan nimeä, mutta milloin ja miten tuo tapahtuu on vielä täysin hämärän peitossa.

Eli turha spekuloida asialla sen enempää, itse en pitäisi mitenkään mahdottomana ajatuksena jos Sony alkaisi portata noita 1st party pelejään PC:lle laajemmin. Toki pelit todennäköisesti julkaistaan ensiksi vain PS5:lle, mutta PC versiot seuraavat perästä ehkä vuoden alkuperäisen julkaisun jälkeen.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Eiköhän tuo ilmoitus ole geneerinen ihan vain jotta hakijoita riittää. Loppujen lopuksi ei ole paljoakaan väliä koodaatko Vulkanilla PC:lle vai Vulkanin-tapaisella API:lla PS4:lle tai 5:lle. Mutta jos he vaatisivat kokemusta vain PS-alustalta, niin hakijoita olisi huomattavasti vähemmän.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Moninpeliä ei ehkä ole varsinaisesti itse pelissä mutta kyllä sille mahdollisuudet silti on olemassa. Lisäksi ykkösen vastaava on yksi parhaista moninpeleistä mitä olen pelannut enkä usko olevani ainoa, joka siitä piti. Tietänevät studiollakin tämän.