PlayStationin isälle elämäntyöpalkinto / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStationin isälle elämäntyöpalkinto

28.01.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Sony Computer Entertainmentin entinen johtaja Ken Kutaragi on seuraava henkilö, joka saa kunnian vastaanottaa elämäntyöpalkinnon pelinkehittäjien omassa Game Developers Choice Awards -gaalassa. Osana Game Developers Conference -tapahtumaa pidettävä tilaisuus järjestetään nyt maaliskuussa 14. kerran.

Kutaragi on tullut vuosien varrella tutuksi erityisesti PlayStationin isänä. Mies oli 90-luvulla ajamassa Sonyn mukaan pelibisnekseen ja toimikin vahvasti mukana PlayStation-brändin kehityksessä aina PlayStation 3:n saapumiseen asti. Hänen meriittilistaltaan löytyykin näin esimerkiksi maailman myydyin pelikonsoli PlayStation 2, mutta vastasipahan hän aikoinaan myös Super Nintendon äänipiirinkin luomisesta.

Palkinnon miehelle tulee luovuttamaan PlayStation 4:n pääarkkitehti Mark Cerny, joka oli jälleen tänä vuonna myös valitsemassa elämäntyöpalkinnon voittajaa. Hänen kanssaan raatiin tällä kertaa kuuluivat ainakin Doug Lombardi (Valve), Harvey Smith (Arkane), Raph Koster (Independent), Chris Charla (Microsoft) ja John Vechey (PopCap).

Viime vuonna elämäntyöpalkinnon kävivät gaalassa vastaanottamassa BioWaren perustajatohtorit Ray Muzyka ja Greg Zeschuk. Heitä ennen palkinnon on saanut niin Warren Spector (Deus Ex), Peter Molyneux (Populous), John Carmack (Doom), Hideo Kojima (Metal Gear), Sid Meier (Civilization), Shigeru Miyamoto (Super Mario Bros.), Richard Garriot (Ultima), Eugene Jarvis (Defender), Mark Cerny (Crash Bandicoot), Gunpei Yokoi (Game Boy, Metroid), Yuji Naka (Sonic the Hedgehog) sekä Will Wright (The Sims).

Lähde: GDC

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Ja on siinä isä siittänyt hienon laitteen. On palkintonsa ansainnut.:)

Käyttäjän Juhis815 kuva
Juhis815

Toivottavasti kitkerät Xbox-fanit eivät tule tänne sanomaan että "PlayStation on perseestä!! Xbox on kaikkien aikojen paras brändi maailmassa!!", sillä annan kaiken kunnioituksen Ken Kutaragille, sillä minä justiinsa kasvoin PlayStation -konsolien kanssa.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Ah vanha kunnon Crazy Ken. Pari quotea sen kunniaksi!

"The PlayStation [3] is not a game machine. We've never once called it a game machine,"

"The Xbox 360 is more of an Xbox 1.5 than a next generation console."

"You can communicate to a new cybercity. This will be the ideal home server. Did you see the movie 'The Matrix'? Same interface. Same concept. Starting from next year, you can jack into 'The Matrix'!"

Käyttäjän European North kuva
European North

XBOX ON PARAS...no ei vainenkaan. Minulla on kyllä PS3:kin, mutta pelaan enimmäkseen X360:llä sen erinomaisen party chatin takia. Eilenkin pölötettiin poikien kanssa muutama tunti ja hauskaa oli.

Kyllä PS2:lla tuli vietettyä monia hienoja hetkiä. Kutaragi on tosiaankin palkintonsa ansainnut!