PlayStationin varalle kunnianhimoiset suunnitelmat / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStationin varalle kunnianhimoiset suunnitelmat

17.12.2007 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
63

Hitaasti taipaleensa aloittanut PS3 on ollut nosteessa jo kuukausia ja se on saanut Sonynkin toivomaan taas suuria konsolin suhteen. Sonyn Kaz Hirai kertoi, että heidän suunnitelmissaan on myydä 11 miljoonaa PS3:a tilikauden loppuun mennessä. Sonylla on vielä hetki aikaa päästä tavoitteeseensa, sillä tilikausi saapuu päätökseensa maaliskuussa 2008.

Tällä kertaa Sonyn tavoitteissa puhutaan myydyistä konsoleista, kauppiaille lähetettyjen sijaan. Useimmiten valmistajat kertovat vain kuinka monta konsolia on lähetetty kauppiaille ympäri maailmaa, joten myytyjen laitteiden määrä on aina hivenen ilmoitettua pienempi.

Lähde: Yahoo

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Eikös PS3:lle pitänyt ilmestyä 380 peliäkin maaliskuuhun mennessä.

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Onhan siinä tavoitetta kerrakseen. :)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Odotellaan nyt näitä huippupelejä ensin.......
Tavoitteista ei välttämättä kauas jäädä, jos Killzone 2 on odotuksia vastaava...

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"jos Killzone 2 on odotuksia vastaava…"

Aika suhteellinen juttu: jos vastaa omia odotuksia täällä päässä, ei päästä myynneissä mihinkään taaskaan vaan sitä samaa mediumpullaa tulee.

Käyttäjän StoOgE kuva
StoOgE

Jotenkin tuntuu vähän kaukaa haetulta. PS3 taitaa nyt olla myynyt, jotain 7 miljoonaa ja risat, joten kolme ja puoli kuukautta aikaa myydä 4 miljoonaa konetta. Tietenkin joulumarkkinat antaa kivan piikin myynneille, mutta silti.

Enkä usko, että Haze olisi sellainen system seller mitä ihmiset siltä odottavat. Tippuu sinne Unchartedin kastiin myynneissä. Loput niistä killer peleistä taitaa tulla vasta Marraskuun jälkeen.

Ainakin uudet FF ovat kaavailtu tuonne tilikauden jälkeiselle jaksolle. MGS, GT5, Little Big Planet ja jne. ovat myös kaikki tilikauden toisella puolella.

... Tosin voi olla kyse taas toimitetuista konsoleista eikä kuluttajille myydyistä konsoleista.

Käyttäjän traakki kuva
traakki

tuo pysyy vaan fantasiana jos ei hinta laske sataan euroon. :S

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Myöskin minun mielestä jäädään milli tai kaks alle tavoitteesta, paitsi jos sieltä yllärinä tulis joku killer+system seller ennen aikojaan niin ehkä sitten. Tuleehan tuossa 08 alussa sentää burnout paradise,ut3,haze,dmc4....

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Onko tässä nyt aihetta suuremmalle vääntämiselle? Ainahan yhtiöillä on myyntitavoitteita, ja yleensä ne on hiukan enemmän siihen positiiviseen suuntaan.

PS3 on kuitenkin alkanut myymään, ja hyviä pelejäkin alkanut ilmestymään. Niin tuttuja ja jo kannuksensa ansanneita (mm. Ratchet & Clank) kuin uusiakin pelejä (mm. Uncharted).

Ja joulukin on tulossa, niin tiedä vielä miten lähelle päästään tuota myyntitavoitetta. Ja vaikka ei päästäisikään niin so what? Ensi vuosihan on PS3:lle vasta sitä todellista juhla-aikaa...

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Ja joulukin on tulossa, niin tiedä vielä miten lähelle päästään tuota myyntitavoitetta. Ja vaikka ei päästäisikään niin so what?"

Sony on osakeyhtiö ja jos yritys ei pääse tavoitteisiinsa mitä se on antanut sen osakkeiden arvo laskee. Joten ei ne yritykset noita tavotteita ihan hatusta heitä. Tietenkin yritetään isommaksi niitä pistää, jotta saadaan luottamus osakkeen omistajilta, mutta sitä luottamusta ei saa pettää. Saa nyt sitten nähdä miten tässä käy.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Toimitettuna tämä on mahdollista, mutta myytynä ei. Suurin osa odotetuista hittipeleistä ilmestyy Maaliskuun jälkeen.