Pohjolan parhaat / Uutiset / pelaaja.fi

Pohjolan parhaat

28.04.2006 // Kirjoittanut: harro_pelaaja
3

NXL, Nordic Xbox League, on Microsoftin ja pohjoismaisten peliyhteisöjen yhteistuumin kasaama konsolipeliliiga. Virallinen pelikone on Xbox 360.

Vuoden aikana pelataan neljä osakilpailua, joiden perusteella ratkaistaan, mikä ryhmä lähtee kustakin maasta kisaamaan Pohjoismaiden mestaruudesta. Kauden päätteeksi nämä kansalliset joukkueet ottavat toisistaan mittaa. Silloin selviää, meneekö vuoden 2006 NXL-mestaruus Norjaan, Ruotsiin, Tanskaan vai Suomeen.

NXL-liigan tarkoitus ei ole olla ”ainoastaan” videopeliliiga – sen toivotaan nostavan videopelaamisen entistä tehokkaammin suuren yleisön tietoisuuteen.

Microsoft Oy:n Jari Keskitalo kertoo: – Pelaaminen on interaktiivista ja sosiaalista toimintaa. Xbox Live -verkkopalvelun kautta käytävissä kilpailuissa vaaditaan hyviä hoksottimia ja nopeaa reagointikykyä, joten pelaaminen on myös kehittävää.

– Xbox 360 -pelikonsoli tarjoaa oivan työkalun liigan perustamiseen, sillä siinä on riittävästi laskentakykyä näyttäviin peleihin ja se on liitettävissä verkkoon, jolloin voidaan yhdistää satoja, jopa tuhansia pelaajia toisiinsa, Keskitalo jatkaa.

Ensimmäinen NXL-osakilpailu pelataan toukokuun aikana. Lajina on Call of Duty 2 -räiskintä, joka kuuluu myös ohjaajanäyttelijä Lauri Nurksen suosikkeihin.

Finaalipaikasta kilpailevat Suomessa seuraavat tiimit:

– Tilt.tv, www.tilt.tv

– Pelaajaboard, www.pelaajalehti.com

– Livegamers, www.livegamers.fi

– Pelit.fi, www.pelit.fi

– eDome / Muropaketti, www.soneraplaza.fi/pelit

– Konsolifin, www.konsolifin.net

Peliplaneetta, www.peliplaneetta.net

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Matias Kainulainen kuva
Matias Kainulainen

Ensimmäisen osakilpailun voitti siis Livegamers, seuraavan osakilpailun peli on 2006 Fifa World Cup.

Käyttäjän feldon kuva
feldon

Aika kalliiksi tulee kilpailuun osallistuminen, kun jokainen peli on ostettava erikseen. Kuinkakohan monelta oikeasti löytyy esim. tuo Fifa 2006..?

Käyttäjän Da Pistole kuva
Da Pistole

Hyvä suomi

Nostoja