Poikkeuksellinen PlayStation-seikkailu Hohokum väijyy loppukesässä / Uutiset / pelaaja.fi

Poikkeuksellinen PlayStation-seikkailu Hohokum väijyy loppukesässä

8.06.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Hahmoaan aina vuodesta 2008 lähtien hakenut PlayStation-peli Hohokum on saanut virallisen julkaisupäivänsä. Euroopassa PlayStation 4:llä, 3:lla ja Vitalla peli tullaan kohtaamaan elokuun 13. päivä.

Hohokumin takaa löytyy pääasiallisesti brittiläinen pelitalo Honeyslug, joka on aiemmin tuonut maailmaan PlayStation Vitan Frobisher Says! -nimikkeen. Frobisherin tapaisesta mikropelikokoelmasta ei tällä kertaa ole kuitenkaan kyse, vaan paremmin tuotosta voisi ehkä kuvailla sanomalla sitä abstraktiksi seikkailupeliksi.

– Aloittaessamme meillä ei ollut selvää mekaanista koukkua. Tiesimme lähinnä, että halusimme tehdä pelin, joka on rentouttava ja joka saisi aikaan tunteen vapaamuotoisesta pelaamisesta. Ajan myötä tämä lähestymistapa auttoi nykyistä peliämme muotoutumaan orgaanisesti, kertoo Hohokum-suunnittelija Ricky Hagget.

Hohokumissa pelaajien ohjattavaksi saadaan pelimaailmassa lentävä käärmemäinen olio, jolla pelin värikkäitä ympäristöjä pääsee tutkiskelemaan. Hohokumissa pelaajaa ei johdatella tekemään asioita niinkään esimerkiksi minkään aikarajan tai pistelistausten voimin, vaan tärkeä osa kokemusta on tutkia pelin värikkäitä ympäristöjä omassa rauhassaan ja vuorovaikuttaa niiden kanssa erilaisin tavoin.

Lähde: PlayStation Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Onhan tämä rodella oudon näköinen luomus, mutta kiinnostus tätä kohtaan alkanut oikeastaan vain lisääntymään. Voisihan tuota kokeillakin jahka on ensin päässyt LUKEMAAN muutamia arvosteluita pelistä.

Käyttäjän Airus kuva
Airus

Tämä!! juuri tätä ollaan kaivattu. Erilaista pelattavaa ja rentoa kuten pelintekijätkin tuossa mainostivat. Mahtavaa! Valitettavan vähiin on tämän pelinkin huomio jäänyt ja eipä tuo mikään megaluokan peli olekkaan mutta kumminkin aina piristävää kuulla että uusia ideoita ja graafista tyyliä peleissä kokeillaan.

Nostoja