Pokémon-kuume ei riittänyt viemään Nintendoa voitolle / Uutiset / pelaaja.fi

Pokémon-kuume ei riittänyt viemään Nintendoa voitolle

7.05.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
10

Kahden vuoden ikään tänä vuonna yltävää Wii U:ta on kaupattu maailmalla yhteensä noin 6,11 miljoonaa kappaletta. Asia on tullut ilmi Nintendon paljastettua, että sen maaliskuussa päättynyt tilikausi jäi tappiolliseksi.

Yhtiön mukaan sen tekemä liiketappio tilikauden aikana oli 46,425 miljardia jeniä (n. 328 milj. euroa) eli laskua on tapahtunut viimevuotisesta 36,410 miljardin jenin tappiollisesta tuloksesta. Nettotappiota yhtiö raportoi tehneensä 23,22 miljardia jeniä (n. 164 milj. euroa), mikä on varsin mojova lasku vuoden takaisesta noin seitsemän miljardin jenin nettovoitosta.

Nintendon liikevaihto kutistui myös viime vuodesta noin kymmenen prosenttia sen jäätyä nyt 571,726 miljardiin jeniin.

Varsinkin konsolimyynti aiheutti Nintendolle ongelmia, sillä 3DS:n ohella jopa Wii U:ta kaupattiin vähemmän kuin vuosi sitten. Kokonaisen vuoden aikana Nintendo on ilmoittanut saaneensa kaupaksi 2,7 miljoonaa Wii U:ta ja 12,2 miljoonaa 3DS:ää, kun 12 kuukautta aiemmin Wii U:ta oli myyty melkein 3,5 miljoonaa kappaletta ja 3DS:ää lähemmäs 13,4 miljoonaa kappaletta.

3DS:n myynti laski siitäkin huolimatta, että Nintendo julkaisi viime vuonna kokonaan uuden 2DS-mallin konsolistaan.

Wii U:lla kaikkein menestyneimmät Nintendon omat pelit ovat nyt New Super Mario Bros. U (4,16 milj.) Nintendo Land (3,09 milj.), Super Mario Mario 3D World (2,17 milj.), New Super Luigi U (1,76 milj.), Wii Party U (1,35 milj.) ja The Legend of Zelda: The Wind Waker HD (1,22 milj.). 3DS:llä huipun valtasivat puolestaan nyt Pokémon X ja Y varsin mojovalla 12,26 miljoonan kappaleen yhteismyynneillään. Näin ollen se on ohittanut sekä Mario Kart 7:n että Super Mario 3D Landin, joita molempia on myyty reilut yhdeksän miljoonaa kappaletta.

Muista viimevuotisista Nintendon 3DS-nimikkeistä miljonaarajan rikkoivat niin The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (2,51 miljoonaa), Mario & Luigi: Dream Team (2,08 milj.), Luigi's Mansion 2 (3,98 milj.) ja pian Euroopassakin nähtävä Tomodachi Life (1,85 milj.). Uusin Animal Crossing -peli sai sekin hyvin vauhtia viimevuotisesta länsijulkaisustaan, sillä peliä on myyty yhteensä nyt 7,66 miljoonaa kappaletta.

Odotuksissa Nintendolla on, että nykyisellä ensi huhtikuuhun asti kestävällä tilikaudellaan se saisi myytyä 3,6 miljoonaa Wii U:ta. Tavoitteen saavuttamisessa merkittävää roolia tulevat pelaamaan ainakin tässä kuussa nähtävä Mario Kart 8 sekä tietenkin loppuvuonna ilmestyvä uusi Super Smash Bros. 3DS:ää Nintendon on tarkoitus saada kaupaksi 12 miljoonaa kappaletta.

Lähde: Nintendo (1), (2), (3), (4), (5), Gamesindustry

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kingsta kuva
Kingsta

Nintendoomed, kuulitte sen ensin täältä.

Käyttäjän vjellu kuva
vjellu

Niin makaa kuin petaa.
IMAGE(http://www.boredwrestlingfan.com/wp-content/uploads/2014/01/240m657.gif)

Käyttäjän Celleri kuva
Celleri

N*****doomed. Odottiko joku jotain muuta?

Käyttäjän Carpio kuva
Carpio

Taitaa tulla hinnanalennusta kehiin. Wii U 200 euroa ja siihen Mario Kart 8, Smash Bors. U, X ja Bayonetta 2 päälle niin johan menee 10 miljoonaa rikki nopsaa =)

Käyttäjän Kingsta kuva
Kingsta
Lainaus käyttäjältä Carpio

Taitaa tulla hinnanalennusta kehiin. Wii U 200 euroa ja siihen Mario Kart 8, Smash Bors. U, X ja Bayonetta 2 päälle niin johan menee 10 miljoonaa rikki nopsaa

Ja miten Nintendo tästä hyötyisi?

Käyttäjän Juhis815 kuva
Juhis815

Olisi kyllä ihme jos Wii U edes pääsee lähelle Gamecuben myyntilukuja, mutta uusia pelejä tulee niin harvaan tahtiin mikä taas tarkoittaa sitä että ihmiset eivät ole kiinnostuneita konsolista.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Kyllä se vaan joka kerta harmittaa, kun Nintendolla menee huonosti, sillä Nintendo on ainoa, joka vaalii perinteistä pelaamista, niin hyvässä kuin pahassa, mikä saattaa osaltaan olla syynä siihen, miksi Nintendolla menee huonosti. Toivon Nintendolle parasta ja pelkään pahinta.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Vihaajat inspiroituu aina näistä uutisista. Tosiseikka, miksi tällaiset uutiset edes ylittää uutiskynnyksen on se, että tappio on Nintendolle verrattain uusi ilmiö. Se, että Sonyn konsolibisnes on tehnyt tappiota PS3:n varhaisvaiheista lähtien ja koko lafka on 70% todennäköisyydellä konkurssissa seuraavan 2 vuoden aikana, ei ole enää edes mikään uutinen.

Käyttäjän Luffymcankka kuva
Luffymcankka
Lainaus käyttäjältä JNyknn

Kyllä se vaan joka kerta harmittaa, kun Nintendolla menee huonosti, sillä Nintendo on ainoa, joka vaalii perinteistä pelaamista, niin hyvässä kuin pahassa, mikä saattaa osaltaan olla syynä siihen, miksi Nintendolla menee huonosti. Toivon Nintendolle parasta ja pelkään pahinta.

Sitä samaa minulta.

Käyttäjän Eerie kuva
Eerie
Lainaus käyttäjältä Carpio

Taitaa tulla hinnanalennusta kehiin. Wii U 200 euroa ja siihen Mario Kart 8, Smash Bors. U, X ja Bayonetta 2 päälle niin johan menee 10 miljoonaa rikki nopsaa

Jaa super Smash Borskeitto vai :DDD