Kahden vuoden ikään tänä vuonna yltävää Wii U:ta on kaupattu maailmalla yhteensä noin 6,11 miljoonaa kappaletta. Asia on tullut ilmi Nintendon paljastettua, että sen maaliskuussa päättynyt tilikausi jäi tappiolliseksi.

Yhtiön mukaan sen tekemä liiketappio tilikauden aikana oli 46,425 miljardia jeniä (n. 328 milj. euroa) eli laskua on tapahtunut viimevuotisesta 36,410 miljardin jenin tappiollisesta tuloksesta. Nettotappiota yhtiö raportoi tehneensä 23,22 miljardia jeniä (n. 164 milj. euroa), mikä on varsin mojova lasku vuoden takaisesta noin seitsemän miljardin jenin nettovoitosta.

Nintendon liikevaihto kutistui myös viime vuodesta noin kymmenen prosenttia sen jäätyä nyt 571,726 miljardiin jeniin.

Varsinkin konsolimyynti aiheutti Nintendolle ongelmia, sillä 3DS:n ohella jopa Wii U:ta kaupattiin vähemmän kuin vuosi sitten. Kokonaisen vuoden aikana Nintendo on ilmoittanut saaneensa kaupaksi 2,7 miljoonaa Wii U:ta ja 12,2 miljoonaa 3DS:ää, kun 12 kuukautta aiemmin Wii U:ta oli myyty melkein 3,5 miljoonaa kappaletta ja 3DS:ää lähemmäs 13,4 miljoonaa kappaletta.

3DS:n myynti laski siitäkin huolimatta, että Nintendo julkaisi viime vuonna kokonaan uuden 2DS-mallin konsolistaan.

Wii U:lla kaikkein menestyneimmät Nintendon omat pelit ovat nyt New Super Mario Bros. U (4,16 milj.) Nintendo Land (3,09 milj.), Super Mario Mario 3D World (2,17 milj.), New Super Luigi U (1,76 milj.), Wii Party U (1,35 milj.) ja The Legend of Zelda: The Wind Waker HD (1,22 milj.). 3DS:llä huipun valtasivat puolestaan nyt Pokémon X ja Y varsin mojovalla 12,26 miljoonan kappaleen yhteismyynneillään. Näin ollen se on ohittanut sekä Mario Kart 7:n että Super Mario 3D Landin, joita molempia on myyty reilut yhdeksän miljoonaa kappaletta.

Muista viimevuotisista Nintendon 3DS-nimikkeistä miljonaarajan rikkoivat niin The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (2,51 miljoonaa), Mario & Luigi: Dream Team (2,08 milj.), Luigi’s Mansion 2 (3,98 milj.) ja pian Euroopassakin nähtävä Tomodachi Life (1,85 milj.). Uusin Animal Crossing -peli sai sekin hyvin vauhtia viimevuotisesta länsijulkaisustaan, sillä peliä on myyty yhteensä nyt 7,66 miljoonaa kappaletta.

Odotuksissa Nintendolla on, että nykyisellä ensi huhtikuuhun asti kestävällä tilikaudellaan se saisi myytyä 3,6 miljoonaa Wii U:ta. Tavoitteen saavuttamisessa merkittävää roolia tulevat pelaamaan ainakin tässä kuussa nähtävä Mario Kart 8 sekä tietenkin loppuvuonna ilmestyvä uusi Super Smash Bros. 3DS:ää Nintendon on tarkoitus saada kaupaksi 12 miljoonaa kappaletta.

Lähde: Nintendo (1), (2), (3), (4), (5), Gamesindustry

Lisää luettavaa