Pokémon-fanit huomio: Nintendolla on asiaa tänä perjantaina! / Uutiset / pelaaja.fi

Pokémon-fanit huomio: Nintendolla on asiaa tänä perjantaina!

25.02.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Nintendo on järjestämällä tällä viikolla jälleen yhden kuuluisista Nintendo Direct -verkkolähetyksistään. Perjantaina 26. helmikuuta kello 17:00 vuorossa on tällä kertaa vieläpä erikoislähetys, sillä koko show'n on tarkoitus keskittyä tänä vuonna 20 vuotta täyttävään Pokémon-pelisarjaan.

Varmuudella ei voida vielä sanoa, mistä kaikesta Nintendo on aikeissa lähetyksessä puhua. Ruutuaikaa saanee kuitenkin ainakin maaliskuussa julkaistava Pokkén Tournament, minkä lisäksi Nintendo muistuttanee myös tänä lauantaina 3DS:n Virtual Consolessa tapahtuvasta Pokémon Red-, Blue- ja Yellow -pelien uusiojulkaisusta. Ehkä Detective Pikachu vahvistuu nyt myös länteen?

Olettaa toki voisi, että jotain merkittävämpiäkin julkistuksia olisi myös vielä luvassa. On hankalaa ainakin uskoa, että Nintendo sivuuttaisi pelisarjan juhlavuoden ilman esimerkiksi jonkinlaista uutta Pokémon-pääsarjaa sivuavaa roolipeliä.

Lähetystä voi seurata suorana sekä Twitchissa että myös Nintendon omilla kotisivuilla.

Päivitys kello 1:05: Nintendon japanilaisen Twitter-tilin mukaan lähetys voi olla jäämässä yhtiön kotimaassa vain viiden minuutin mittaiseksi. Tieto ei toki koske välttämättä kuitenkaan länsimaita, sillä Nintendon Direct-lähetykset ovat tavanomaisesti olleet aina hieman erilaisia alueittain. Muistaa myös sopinee, että kolme vuotta sitten yhtiö julkisti Pokémon X- ja Y-pelit osana vain noin kymmenminuuttista Direct-lähetystä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Joku Sankari kuva
Joku Sankari

Pokemon MMO. Ensin Kanto, sitten laajennuksina Johto ja niin edelleen. Todennäköisesti ei mutta aina voi toivoa.

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Pokemon Z, luitte sen täältä.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Pokemon X ja Y olivat yleiseltä tahditukseltaan koko sarjan pohjanoteerauksia: pääjuonen pohjustus nakattiin pelaajille yhtenä valtavan klönttinä heti ekan salimerkin jälkeen. Ja näin ollen etäisyys ekan ja toisen salimerkin välillä oli aivan NAURETTAVA! Cyllage cityn saliin raahautuminen vie kutakuinkin saman verran aikaa, kuin kolmen salimerkin hankkiminen missään muussa sarjan aiemmista peleistä.

Ja entäs se juoni? Aika hirveätä tauhkaa, varsinkin edelliseen generaatioon verrattuna. Team Flaren johtaja moralisoi ihmisten rahanahneudesta sekä ympäristön turmelemisesta… ja vaatii sitten jokaiselta tiimiläiseltään viiden miljoonan pääsymaksun. Sellaisella hahmolla on aika paha sympatisoida tämän saarnausta ympäristöongelmista, vaikka ne ajankohtaisia ovatkin myös oikeassa elämässä. Ja sitten oli läjätolkulla turhia, jonninjoutavia support hahmoja, joilla ei tarinallisesti ole mitään oleellista merkitystä.

Koko karmeuden kruunasi säälittävän matala vaikeustaso, varsinkin jos erehdyit käyttämään Pokemon amieta liikaa. Pokemonisi parantuivat statusprobleemeista itsestään parissa kierroksessa, ne kestivät toistuvasti KO-iskuja pyörtymättä, ne laukoivat itse crit hittejä jatkuvalla tahdilla ja kasvoivat ennätysnopeasti. Ja vaikka et olisikaan erehtynyt vahingossa käyttämään Pokemon amieta liikaa (niin kuin minä tein), niin siitä huolimatta peli oli tautisen helppo, varsinkin kun pokemonit saivat nyt kokemuspisteitä jo pelkästään toisten turrien pyydystämisestä.

Toista se oli aiempien pelien kanssa. Kun muistelee miten kypsästi koko generaatio 5 (=Black ja White jatko-osineen) käsitteli omia aiheitaan ja miten hyvin se antoi painoarvoa myös pelaajan kaverihahmoille, niin ei voi muuta kuin puistella päätään. Sama pätee myös tuohon vaikeustasoon, joka vielä 5. generaatiossa oli kohdillaan.
Kuten arvata saattaa, petyin varsin pahasti Pokemon Y:n yleiseen laatuun. Alpha Sapphirekin on ollut naurettavan helppo, mutta ainakin siinä pelissä itse juoni ja sen tahditus pääkampanjan kanssa ovat ihan kohdillaan (alkuperäiset Ruby & Sapphire kun antoivat hyvän pohjustuksen niihin molempiin).

Joka tapauksessa, en odota liikoja siltä pakolliselta Pokemon Z:lta. Ottaen huomioon, että animessakin on nyt meneillään tuotantokausi nimeltä ”XY & Z”, niin on aika turvallista todeta, että Pokemon Z on tosiaankin tulossa. Eri asia onkin se, että koskeeko tuo huomisen uusi julkistus juuri sitä. Hyvässä lykyssä Pokemon Z on kuin 6. generaation Pokemon Platinum, joka paikkaa edeltäjiensä puutteita monella saralla. Platinum antoi Diamondin ja Pearlin juonille niiden kaipaamaan syvyyttä, perustellen Cyruksen motiiveja huomattavasti paremmin kuin edeltäjänsä. Tämän lisäksi siinä hiottiin pelimekaanisia pikkujippoja sieltä sekä täältä (ja varsinkin pelin selvästi kohonnut pyörimisnopeus oli tervetullut uudistus laahustavien Diamondin ja Pearlin jälkeen).

Tuo jäätävä etäisyys 1. ja 2. salimerkkikaupunkien välillä ei varmasti lähde mihinkään edes Pokemon Z:ssa, mutta ainakin juoneen voitaisiin saada edes jotain tolkkua.

Käyttäjän Juhis815 kuva
Juhis815

This just in, uusien Pokémon -pelien logot vuodettiin nettiin omia aikojaan ennen tätä Directiä, joten sitä saa olla varuillaan, ellei halua spoilata tätä koko Directiä vuodon takia.